tjulenjček -> RE: Katera od vas zivi v tujini... (11.1.2009 11:17:46)
|
Hej, ****, hvala ti za tako hiter odgovor. Glede cepljenja sem že nekaj posurfala po netu in našla tale seznam: KOLEDAR CEPLJENJA V SLOVENIJI Prvo leto starosti – 3 meseci: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (1. odmerek) – od 4 do 5 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (2. odmerek) – 6 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (3. odmerek) Drugo leto starosti – od 12 do 18 mesecev: ošpice, mumps, rdečke (1. odmerek) – od 12 do 24 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (4. odmerek) Pred vstopom v šolo – od 5 do 6 let: ošpice, mumps, rdečke (2. odmerek), hepatitis B (1. in 2. odmerek) Po vstopu v šolo – 6 let: hepatitis B (3. odmerek) – 8 let: davica, tetanus (5. odmerek) – od 16 do 18 let: tetanus (6. odmerek) Imaš prav, po naših merilih imamo do vstopa v šolo le še eno cepljenje. Proti OMR je že bil cepljen, a ker je imel reakcijo, me je spet malo strah, ko bo pred vstopom v šolo na vrsti ponovni odmerek. Drugače pa v Rusiji proti hepatitisu B cepijo že dojenčke, tako da je, če te prav razumem, bolje, da malega proti temu cepim že zdaj v Sloveniji in ne čakam do vstopa v šolo, kakor je predvideno pri nas. Zraven sodi seveda še cepljenje proti tuberkulozi, ker v Sloveniji več ni obvezno, v porodnišnici pa me niso niti vprašali, če želimo, da ga cepijo (takšna bi naj bila praksa, a sem zvedela šele kasneje, tako da tudi sama nisem nič rekla...). V glavnem, se bomo že zrihtali. Lepo se imejte in lep ter malce hladen pozdrav (trenutno imamo -7 stopinj) iz Slovenije v topel Egipt
|
|
|
|