|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grob otrok v skupini
5.9.2007 15:20:55   
ČebelicaMaja
Zanimajo me vaše izkušnje... v skupini  (jaslična skupina- vsi okoli 15-16 mes) imamo punčko, ki je bolj groba- grize, cuka, vleče za ušesa, ipd.- danes jih je naša majčeko že pokasirala, vendar sem bila zraven jaz in tudi njena mamica, ki sva zadevo preprečili... toda kaj, ko staršev ne bo zraven- ali naj vzgojiteljicama omenim, morda sta že opazili... sej vem, da je povsod tako, me pa vseeno zanima, če lahko kaj storim za svojo punčko in kaj, da ne bo pregrobo izpadlo ali pa kot vmešavanje v tujega otroka.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grob otrok v skupini
5.9.2007 15:27:15   
Anonimen
Jaz bi bila tiho. Se bodo že zmenili oz. bosta že vzg. posredovali, če bo potrebno. Sicer pa jih skoraj vsak otrok kar nekaj skasira v vrtcu, če ne od drugih, se pa sam slej ko prej kam butne.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.9.2007 15:30:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2007 16:07:12   
Anonimen
Jaz sem rekla da jo pač naj koliko se da distancirajo od "grobih". Sem jim rekla, da bog ne daj da dobi na licu kakšni trajni ožiljek, ki jo bo zaznamoval za celo življenje. Čeprav vem, da če se bo zgodilo, se bo pač zgodilo. Več ko rečt tak ne morem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2007 18:23:20   
oka
Jaz okoli otroških sporov ne kompliciram. Zaupam vzgojiteljicama, da bosta take situacije znali lepo diplomatsko rešiti, hkrati pa se zavedam, da se vsakega ugriza in udarca tudi pri najboljši volji ne da vedno preprečiti. Vzgojiteljice pa tudi same hitro poštudirajo na katere otroke je treba biti malo bolj pozoren, da ne ušpičijo kake neumnosti.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2007 19:02:38   
frutka_
Mislim,da bodo vzgojiteljice same uredile zadevo v skupini, brez posredovanja. 

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2007 21:36:24   
lelaval
Naš mali je bil skoz pogrižen, pa nisem komlicirala

Pri naši je bilo isto.
Jaz ne bi komplicirala - za to so tam vzgojitelji.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2007 21:51:47   
Pupica
Jaz bi jih pa opozorila. Sej verjetn sta videli, ampak vseen. Zarad mene sami bi pač rekla. Zato, da bi bila jaz mirna, da sem vsaj omenila. Ker če ne bi sebe skoz maltretirala, le zakaj nisem nič rekla???Kaj pa če nista opazili????

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 8:07:11   
Pikaču
Pri nas se je to ravno zgodilo, da je mojo tamalo en fantek pogrizu, pa so se vzgojiteljice full opravičevale, rekla zaenkrat nisem ničesar, če se bo pa ponavljalo, bo pa kej treba, ampak z lepo besedo. Sicer pa kaj moreš, pri 12 otrocih v vrtcu, pa vsak hoče isto igračo, potem se pa nekako morjo brant, eni se z ugrizi, eni z jokom, eni spet drugače.
Drgač pa se ima v vrtcu super in zlo uživa, ker sem se kar malo bala, kako bo, k ma novi vzgojiteljici, pa novo igralnico, pa še 4 novinci so, k malo jokajo.
Ampak je lepo sprejela vse skupi, tko da smo zlo veseli.

LP

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2007 10:10:56   
muška
Moj sine tudi zna biti grob (do svojega brata je) in ko sem ga dala v vrtec, sem vzgojiteljicama povedala, da naj ga opazujeta in malo pazita, da ne bo koga tepel.  Zdi se mi prav in fer, da sem povedala.

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2007 10:21:40   
_andreja_
no naš gre 1. oktobra v vrtec in me najbolj skrbi to, kajti zna biti zelo zelo grob, grize vse od a - ž ...nevem kako bomo...user posted image  me je kr strah za druge otroke, kajti ne ugrize malo ampak orenk...sicer sem to že povedala vzgojiteljici in zadni teden ko se bomo uvajali jo bom spet opozorila na to...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 11:25:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_

no naš gre 1. oktobra v vrtec in me najbolj skrbi to, kajti zna biti zelo zelo grob, grize vse od a - ž ...nevem kako bomo...user posted image  me je kr strah za druge otroke, kajti ne ugrize malo ampak orenk...sicer sem to že povedala vzgojiteljici in zadni teden ko se bomo uvajali jo bom spet opozorila na to...

To je zelo lepo od vas, res.

Jaz za svojo  vedno vprašam če je kaj takega naredla oz. če je pridna.

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 12:02:54   
*sanela*
Punce lepo, da opozorite vzgojitljice, da je vaš otrok bolj grob.
Mislim, da so vsi otroci kdaj pa kdaj "grobi"! Se pač skregajo za kako igračo al kaj drugega .....
so samo otroci user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 12:11:47   
muška

Seveda so samo otroci, ampak vseeno to ne pomeni, da jim je dovoljeno, da lahko kar mahnejo nekoga v tri dni. Vsaj jaz gledam tako na to.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 21:52:11   
kekec in mojca
Danes sem bila tako šokirana. Kekec je prišel s takšnim ugrizom na lički, da me je skoraj kap, ko sem to videla. Pomočnica se je zelo opravičevala, rekla ji nisem nič. Ampak jutri zjutraj pa vendarle ne bom tiho. Šele doma sem videla, da je lička kar precej zatečena in ko sem ga prijela za uho, je zajokal, da jo naj pustim na miru, ker ga tudi to boli. Vzgojiteljica mi je rekla, da bodo očitno morali pazit na tega otroka, ker je ugriznil tudi drugega fantka. Ena druga mamica pa mi je povedala, da ta otrok njeno punčko tepe.

Problem je v tem, da se moj Kekec sploh ne bo branil, ampak bo le jokal. Do zdaj so bili super skupina, zdaj pa so otroke pomešali med seboj, ta deček se je začel komaj uvajati. Ker je toliko jokal, sem Kekcu še rekla, naj ga potolaži, da bo mamica že prišla po njega in da se naj z njim igra... Potem pa dobi tak ugriz...

Pa to ni res - malo prej je še bruhal... jao, kako glup začetek našega vrtca!!!

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2007 7:46:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

sem Kekcu še rekla,

Pa kaj tvojemu otroku je res Kekec ime al ga tak samo kličeš?

(odgovor članu kekec in mojca)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2007 18:09:43   
kekec in mojca
user posted image user posted image user posted image  No, ta je dobra, si me nasmejala.

Valda, da svojemu malemu ne bi dala ime Kekec, pa tudi jaz nisem Mojca. Ker pač nočem, da bi me nekdo prepoznal, je to najino "partizansko" ime. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2007 18:10:52   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2007 18:35:33   
FORZA
No naš je že imel dva ugriza na rokici od malo večjega otroka, kasneje še uščip na rokici od deklice in včeraj je bil popraskan po noseku. Vzgojiteljica pravi da se s tole punčko imata zelo rada po eni strani po drugi se pa pretepata.
Sem pa danes govorila z eno mamico, katera ima novinčka in je takoj opazila da ena deklica(no ena druga) malo večja v tej skupini zna mal ponagajat(no z našim še nista imela težav) in sem jo mal potolažla, vendar vedno se bo našel kakšen malček, kateri bo malo bolj grobo reagiral, saj pri takšni skupini otrok, to je 14 otrok v eni skupini od starosti 1 do 2 let.
Se mi pa kar smilijo tele vzgojiteljice niti slediti verjetno ne morejo vsem dogodkom otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.9.2007 19:44:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

user posted image user posted image user posted image  No, ta je dobra, si me nasmejala.

Valda, da svojemu malemu ne bi dala ime Kekec, pa tudi jaz nisem Mojca. Ker pač nočem, da bi me nekdo prepoznal, je to najino "partizansko" ime. user posted image user posted image user posted image

OK, hvala bogu.

Kaj pa vem danes vidiš vse živo.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?