postelja pred oknom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

pajčolanka -> postelja pred oknom (5.9.2007 12:07:52)

oziroma malo na daljše povedana je situacija sledeča:
sobica 280x270cm. na na eni daljši steni so vrata, na kontra strani pa okno v višini 60cm, ki je veliko cca 115x115 cm.
v tej sobici se bodo dala vrata stran-pred sobico sva uredila še eno sobo v katero pa postelja ne gre-tam bo garderoba, v sobici kjer pa bo postelja bosta še dve nočni omarici in nizka omarica za tv.
sedaj pa imava s fantom različna mnenja. jaz bi posteljo postavila pred okno-postelja bi bila višine recimo 70cm, to pomeni na širšo steno nasproti vrat, fant pa bi posteljo postavil na ožjo steno.
mnenja?
hvala

Anonimen -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 12:12:15)

Jaz je pod okno ne bi. Sem samo enkrat v prikolici imela glavo pod odprtim oknom in sem imela tako vnetje vratnega živca, da se ne da povedat. To boli kot pri norcih. Pa nikakor sicer nismem občutljiva na noben prepih. Tako da če se le da, je jaz ne bi dajala pod okno.

blue sky -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 13:47:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz je pod okno ne bi.

Jaz tudi ne. Če imaš med spanjem odprto okno (poleti), ti celo noč fajn direkt v glavo piha.

tinkamiška -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 14:34:49)

Boljše ne pod okono in noge naj ne bodo obrnjene proti vratom.

Tinka

sazi -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 14:39:01)

Midva imava posteljo pod oknom - ni šlo drugače. Je pa res, da imava med spanjem okno vedno zaprto - pa ne samo zaradi pihanja, ampak mene moti vskršenkoli hrup od zunaj. Imava pa odprta vrata in odprto okno v kuhinji, tako da imava čez noč zračenja dovolj.
pa še odkar najin sinko pleza in hodi naokrog mu je v veliko zabavo, da spleza na posteljo in gleda skozi okno, kaj se dogaja pred blokom - je pa okno tudi čez dan vedno odprto samo na ventus - zaradi varnostnih razlogov

mmijau -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 16:17:57)

Ne pod oknom, če se le da.

pajčolanka -> RE: postelja pred oknom (5.9.2007 22:59:37)

jah pol če nebo pojstal pod oknom pol bova mela ko bova ležala na desni strani okno, na levi pa vrata-brez vrat.

honey -> RE: postelja pred oknom (6.9.2007 7:28:05)

Če imaš novo, dobro tesnjeno okno, jo kar postavita pod okno. Pač bosta prezračila zvečer, preden bosta šla spat, čez noč mogoče pustila odprto kakšno drugo okno, pa vama ne bo nič pihalo. Mi smo imeli letos na dopustu posteljo pod oknom, pa smo ga imeli celo noč odprtega in ni bilo nobenega problema. Res pa je, da je bilo okno precej visoko, ni bilo npr. 1/2 m nad posteljo.

tinkamiška -> RE: postelja pred oknom (6.9.2007 10:06:04)

Če imata posteljo tako, da je okno na levi, na desni pa vrata, a imata potem prostor, da vsak vstane iz postelje na svoji strani?  Al maš potem posteljo spet pod oknom? No kakorkoli, je boljše ta varianta, ker nimaš nog obrnjenih proti vratom, to bi naj slabo vplivalo na človeka. A so vrata točno nasporti okna? Ne vem koliko daš kaj na pretok energije po prostoru, če ti je vseeno glede tega potem je tudi vseeno kje imaš postejo, če imaš novo okno, potem nebi smelo pihati po vaju...

Lp,
Tinka

pajčolanka -> RE: postelja pred oknom (6.9.2007 12:14:32)

tinkamiška ja tudi če obrneva posteljo tako da ni pod oknom bo prostor na vsaki strani za nočne omarice, ko bom ležala na postelji bo na desni strani okno-nekje pri nogah in na levi strani pa vrata-odprtina. v bistvu je plac tako da najprej ko prideš v spalnico prideš v prostor kjer bo garderoba, naprej so vrata v tole malo sobico. vrata bomo dali dol tako da bosta prostora povezana. 

mojsoncek -> RE: postelja pred oknom (6.9.2007 13:17:45)

Ce ti je kaj do zdravja, potem s posteljo cimdlje od okna (vsaj vzglavje).

tinkamiška -> RE: postelja pred oknom (6.9.2007 14:26:52)

Pajčolanka, kot si zdejle predstavljam, bi blo pomojem res boljše, da imaš poteljo stran od okna obrnjeno tako kot sem napisala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp,
Tinka

Stran: [1]