|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: M ne pričakujemo oktobra!
17.10.2007 19:42:30   
Anonimen
Erin, saj sva. Je že ob pol štirih priletel iz službe in potem hitro nazaj. Samo jaz sem merila temperaturo pol ure po slončkanju in še zdaj, tako da zamudila sva milijon procentno. Saj bo boljše, samo rabim kakšno spodbudno besedo. Hvala vam

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1676
17.10.2007 19:45:09   
Erin
Ko si to pisala gotovo nisi videla kaj sem ti napisala od BT...poglej si...
pa...pomiri se...mislim da ni panike...na koledarjih je ponavadi označeno da je ženska plodna še dan oz največ dva po O...si opazila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
17.10.2007 19:49:20   
Anonimen
Erin, hvala ker me poskušaš potolažit. Iz srca ti hvala res, počutim se že boljše. Ampak stvar je v tem, da jaz vedno merim temperaturo popoldne. Vem, da ni najbolj prav, ampak do sedaj je vedno tako, pred ovulacijo 36,2 po ovulaciji 37,2. In tako je tudi danes. Kako to misliš, da bi lahko zanosila po ovulaciji. Tega pa res ne vem. Ali ni tako, da se temperatura poviša po ovulaciji, takrat ko je jajčece že "odmrlo" ?

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1678
17.10.2007 19:49:33   
pikapoka2
IZVIRNO SPOROČILO: Erin
Kje je rozika...a ti povem... poglej v ogledalo...jo vidiš?? Držim pestiii!user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ti pa si faca, ni kaj! user posted image    Enako!user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
17.10.2007 19:55:43   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24

Erin, hvala ker me poskušaš potolažit. Iz srca ti hvala res, počutim se že boljše. Ampak stvar je v tem, da jaz vedno merim temperaturo popoldne. Vem, da ni najbolj prav, ampak do sedaj je vedno tako, pred ovulacijo 36,2 po ovulaciji 37,2. In tako je tudi danes. Kako to misliš, da bi lahko zanosila po ovulaciji. Tega pa res ne vem. Ali ni tako, da se temperatura poviša po ovulaciji, takrat ko je jajčece že "odmrlo" ?

Poglej...če si meriš vsak dan ob isti uri pa čeprav popoldne to ni dovolj...že stres ti lahko poviša temperaturo, zato je pa priporočljivo meriti jo zjutraj ko vstaneš , ko si spočita...
čaki bom napopala besedilo sem:

Temperaturo si merimo vedno preden vstanemo, po vsaj 4 - 5 urnem počitku. Vsaka, najmanjša fizična aktivnost da lažne podatke.

Zato je termometer potrebno imeti na nočni omarici. Temperaturo si merimo na sluznici, ali oralno, vaginalno, rektalno. Zelo pomembno je da jo merimo vedno na istem mestu. Med vsemi je najmanj zanesljivo oralno merjenje. Z merjenjem začnemo 1.dan ciklusa ( kadar se odločimo za vaginalno merjenje počakamo na konec menstruacije ).

Merimo jo vsak dan, do nastopa naslednje menstruacije, oziroma, do potrditve nosečnosti. Temperaturo beležimo na desetinko natačno ( npr.37,5) in jo zapisujemo v tabelo.

V prvem delu je temperatura nižja (36,5), dokler ne pade in naslednji dan poskoči čez običajno povprečje (36,9) Padec in nato dvig temperature nakazujejo ovualacijo. Nato temperatura ostane stabilno visoka do nastopa menstruacije (kakšen dan pred tem pade). V primeru nosečnosti ostane temperatura visoka. Po 2-3 mesecih merjenja se naučimo napovedati kdaj bo ovulacija nastopila. Idealno je, če istočasno z merjenjem temperature zapisujete tudi občutke in izgled sluzi.

Faktorji ki vplivajo na vrednosti bazalne temperature:

• Prehlad, vročina, gripa
  • Uživanje alkoholnih pijač prejšnji dan
  • Uporaba drog
  • Zdravila za zmanjšanje apetita
  • Manj kot 4 ure spanja
  • Uporaba spalne vreče ali grelnih naprav(termofor)
  • Uporaba drugega termometra
  • Kakršno koli vznemirjenje v trenutku merjenjauser posted image

Malo si poglej to slikco...

ti je kaj lažje??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1680
    17.10.2007 20:02:11   
    Anonimen
    hvala erin. user posted image

(odgovor članu Erin)
      Neposredna povezava do sporočila: 1681
    17.10.2007 20:02:39   
    Erin
    IZVIRNO SPOROČILO: lunica24
    Kako to misliš, da bi lahko zanosila po ovulaciji. Tega pa res ne vem. Ali ni tako, da se temperatura poviša po ovulaciji, takrat ko je jajčece že "odmrlo" ?

aja pa še to...

poglej naprimer na ta koledar.... ovulacija je 12.10, toda ženska je plodna še do 15.10....

user posted image

(odgovor članu Erin)
    Neposredna povezava do sporočila: 1682
    17.10.2007 20:07:33   
    Anonimen
    Ma tega pa res nisem vedela. Glede tazadnje slikice. Pravkar pa opažam, da sem ful vroča po obrazu in da imam tak vročičen občutek in mogoče, samo mogoče pa res temperatura nima veze z ovulacijo, ampak sem malo zbolela. A povem po pravici, zakaj mi je tudi tako hudo?. Dva meseca nazaj sem srečala znanko. In mi pravi, da sta se odločila za otroka. Pa ji rečem, kako dolgo že delata na tem in se zasmeji, da sta začela en teden nazaj. Danes jo srečam in vprašam, če je kaj novega... Seveda, zanosila jein je noseča dva meseca.  Potem mi prijateljica pove, da sta se odločila s partnerjem za drugega otroka in da sta ta mesec začela, evo menstruacija zamuja, jutri dela test. Za vse te punce, za vse vas sem resnično iskreno iz srca vesela. Samo potem pa sem poleg še žalostna zaradi sebe. Drage moje, brez zamere ker težim. Jutri je nov dan.

(odgovor članu Erin)
      Neposredna povezava do sporočila: 1683
    17.10.2007 20:11:08   
    Anonimen
    Sicer pa sem čisto pozabila, imam še en tester. Če bo črtica rahla, potem je res tale temperatura od konca ovulacije, če pa bo polna pa zagotovo še ni konec. Grem preverit.

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 1684
    17.10.2007 20:27:27   
    renata nana
    Erin kako si lahko izračunaš ovulacijo s tem koledarjem, mislim na kateri strani si to našla, jaz bi si rada tudi izračunala je zelo fanj ta koledar.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1685
    17.10.2007 20:31:58   
    Anonimen
    Po pričakovanjih.. Samo ena črtica, ovulacija se je končala. Pa zaupaj testom...

(odgovor članu renata nana)
      Neposredna povezava do sporočila: 1686
    17.10.2007 20:33:40   
    Serendipity
    Ola rožice! user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako ste? Jaz ima dokaj naporen teden - tak da sem se malo odklopila od pisarij po RR oz. vam nehala ''težiti'' in sumarije zganjati user posted image
    Sicer nisem še nič za nazaj brala - grem zdaj pogledat - me je pa jezik oz prsti zasrbel/i da sem vas mogla malo pozdraviti prej! user posted image

(odgovor članu renata nana)
    Neposredna povezava do sporočila: 1687
    17.10.2007 20:41:26   
    Serendipity
    user posted image
    IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Se* - mislim nate...danes je dan ko dobita rezultate, kajne...Mislim nate in držim pesti.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Oglasi se kaj...te pogrešam-o...user posted image

A JE KDO SONČKA33 VIDEL????user posted image user posted image user posted image user posted image

Erin in Luna - Sva bila danes tam in na žalost zdravnik ne dela do ponedeljka ... user posted image  Mah, bo bo .... Pri meni velja ponavadi pravilo - če obstaja možnost da se bo kaj zakompliciralo, se bo to tudi zgodilo. user posted image

Nove srečke user posted image  -  Naj bojo ti mesci do vaših štručk user posted image   user posted image   user posted image   user posted image

Tiste, ki greste v nove boje - Dvignite glavo, nasmehnite se - pred vami stoji ves svet in v njem se skriva vaša sreča! Še malo, čist malo .... user posted image user posted image user posted image

sonček33 - sem ti sicer poslala ZS, ampak vseeno še tu - pogreeešaaamooo teeee!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
    Neposredna povezava do sporočila: 1688
    17.10.2007 20:57:07   
    LuNa73
    Erin in Luna - Sva bila danes tam in na žalost zdravnik ne dela do ponedeljka ... Mah, bo bo .... Pri meni velja ponavadi pravilo - če obstaja možnost da se bo kaj zakompliciralo, se bo to tudi zgodilo.
    IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

Jst vem da bo o.k!!!!!! Čutim na vodi!user posted image  Glej, to je tak, za dobro stvar je treba vedn potrpet pa mal počakat! Ne more kr z neba padit! Tak da... do pondelkov si ne pogrizi vseh nohtov, ker meni še nakraj pameti ni padl, da bi dala kiri prst v usta.... pa ko sem živčna in nervozna to kr pogosto počnem!user posted image

(odgovor članu Serendipity)
    Neposredna povezava do sporočila: 1689
    17.10.2007 22:57:08   
    Zvezdica
    Ojla,

men se zdi, da grem tud jast v  november. M še ni, prišla naj bi jutri, test negativenuser posted image user posted image user posted image
    Ampak ta mesec niti ni tako hudo.

Vam poročam jutri, ker moram k tamalmu. Se že ves večer matramo s kakanje. Jah,... kriza je in to huda.

Nočko

i belive i can fly....

(odgovor članu LuNa73)
    Neposredna povezava do sporočila: 1690
    17.10.2007 23:00:21   
    nena22
    evo mene punce!!!

direktiva iz urgence-hudo vnetje sečil, je dr. rekla da sm še dobra da sm tolk zdržala...

dobla Rp za en čuden antibiotik, ki ga lahko mende jemljejo tudi user posted image  in jaz še ne čistauser posted image , ker pa vem da bom sem jih pa prosila če lahko to upoštevajo...

so bli zelo prijazni...

zdj pa spat ker sem čist hin.... bom čisto potiho šla ker vidim da že pančate nekatere pa ....

papa božajte svoje buškoteuser posted image

(odgovor članu LuNa73)
    Neposredna povezava do sporočila: 1691
    17.10.2007 23:43:45   
    Erin
    renata nana - ta razpredelnica je na tej strani

http://mladost.plivazdravlje.hr/?section=spolnost&section_menu=kalendar#kalendar

ti jo samo prilagodi svojim podatkomuser posted image
    Se* - kooooončno!...a šele v ponedeljek...ja bomo pa še do takrat pesti držal ane, ni blemauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zvezdica
    - dokler se ne ulije, je možnost...sem že velikokrat napisala...upajte do zadnjega...moja prijateljica je zagledala + šele po 2-tedenskem zamujanju....Good luck!user posted image

nena - pozdravi se...v posteljo pa dragi naj te malo pocrklja...pa čaje pit, pa pridno antibiotike jest...user posted image

Lahko noč punce, grem jaz tudi sedaj spat...lepe sanje!user posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
    **Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
    ***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu nena22)
    Neposredna povezava do sporočila: 1692
    18.10.2007 6:18:51   
    oktavija

[/quote]

drugač pa, saj veš kako pravimo, dokler se ne ulije je upanje..pa še nekaj...vse punce pravijo da so znaki za nosečnost podobni kot da boš dobila M, se pravi špikanje itd. Ne delaj še panike...punca, ne živčkaj se tolk...obupala si še preden si videla rezultat, ej ej ej ...dajmo malo optimizma na plan...user posted image

[/quote]

Teejaa ali Erin ... samo nekaj bom dodala.. nisem negativna smo vem ko prihajauser posted image  zato sem vrgla puško v koruzo in po nekaj letih truda in upanja sem že malo utrujena in zato se ne bom več obremenjevala.....

Vsem vam pa želim veliko uspeha pri ustvarjanju naraščaja user posted image user posted image !!!

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Erin)
    Neposredna povezava do sporočila: 1693
    18.10.2007 8:36:21   
    matt
    Oktavija, lunica24 vama še posebej veliko user posted image user posted image user posted image user posted image ... Držita se!!!

ostale pa -  [link=http://www.tportal.hr/2005/12/27/0237007.19.jpg][/link] navijam!!!

(odgovor članu oktavija)
    Neposredna povezava do sporočila: 1694
    18.10.2007 8:38:32   
    matt
    ops,  sem hotla slikco nalimat?! potem pa naj bodo vrtnice.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu matt)
    Neposredna povezava do sporočila: 1695
    18.10.2007 9:40:10   
    oktavija
    Še sporočam da me lahko mirno vpišete med modre jokice user posted image , ker kot sem že domnevala je zdaj res prišla gospauser posted image ...

Vsem ostalim želim veliko več sreče kot sem jo imela jaz....pa pa!user posted image

Se oglasim ko bom in če kdaj bom srečka user posted image !

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu matt)
    Neposredna povezava do sporočila: 1696
    18.10.2007 10:35:11   
    Erin
    oktavija - žal mi je da je prišla,  res sem verjela v to da bo to tvoj mesec....škoda...držim pesti zate za november...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oktavija)
    Neposredna povezava do sporočila: 1697
    18.10.2007 10:51:42   
    talika81
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image oktavija, zelo mi je žal, da je prišla tvoja user posted image  ....

držim pesti, da bi ti naslednji uspelo ....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Erin)
    Neposredna povezava do sporočila: 1698
    18.10.2007 11:12:12   
    spelka12
    oktavijauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu talika81)
    Neposredna povezava do sporočila: 1699
    18.10.2007 11:14:16   
    metir
    oktavija sej bo !user posted image user posted image

(odgovor članu talika81)
    Neposredna povezava do sporočila: 1700
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
    Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
    Kako čim prej zanositi?
    Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Za doječe matere.
    пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?