|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ventolin
4.9.2007 22:13:25   
mala maja
ima katera astmo in mora ob naporih jemati ventolin, ker jo drugače popade nori kašelj in dušenje.

Pri nas so še pri drugem fantu dali v najbližji sum astmo. Danes sva dobila ventolin po potrebi 4 vpihe(do kontrole pri pulmologu). Sicer že vse vem kako pa kaj, ker ima ta mali tud astmo, amapk ne vem kako naj dam tavečjemu ventolin.

Doma mu ga dam preko bučke, amapk mene skrbi, ker je danes v šoli med telovadbo komaj prišel do sape. Kako naj ukrepa takrat. Takrat mene ne bo zraven. Kako ga prepričat da bo res vzel zdravilo 4x in da bo vmes počakal minuto.

Kakšna ideja?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ventolin
4.9.2007 22:21:20   
Anonimen
ne vem kok je star otrok, ampak za take zadeve bi mogla vedeti učiteljica, imeti zdravilo oz vsaj vedeti da ga otrok ima in kje ga ima in v takem primeru dušenja mu zdravilo tudi dati

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2007 22:26:35   
mala maja
Lara sej ji bom povedala jutri na roditeljskem.
Mali je star 10 let in da gre verjetno za astmo je dobil danes ventolin za lajšanje dihanja. Prej smo dva meseca vkup kašlali do davljenja in bruhanja in ker ima mali astmo sem tud tavelikemu dala ventolin pa je pomagal in zdravnik se je odločil da mu ga da če mu pomaga.

Sej doma ga zna vzeti. Izdihe, pihne zdravilo in vdihne, samo skrbi me kako bo šlo to v šoliuser posted image  pa še brez  bučke, katero doma imamo.

Zdravilo pa mu bom dala v torbo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2007 22:30:10   
Anonimen
aha. no pomoje če doma zna bo tut v šol znov brez skrbi. če ga bo dušil se vrjetn ne bo mu želje ukvarjat z nečem drugim kot s tem kako bo spet normaln dihov. ja učitlca more bit pa za vspodbudo in da bo pravilno ravnal zravn oz vsaj obveščena ja.

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2007 22:32:56   
mala maja
hvala. Sem bila prev v dielmi a sploh povedati učiteljici(se spalča delati paniko). No ji bom vseeno omenila. Upam da bo razumela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2007 23:09:53   
sonček33
jest sem kar hud astmatik
priporočam, da učiteljici poveš in razložiš
4 vpihi so zelo velika doza (da ni prišlo slučajno do pomote v doziranju?????), je pa res, da ko te zagrabi oziroma dobiš napad, pomaga le ventolin, ki res naredi občutek večjih pljuč

Saj boš videla kako bo. ventolin je kar močno zdravilo. Jaz zadnji dve leti vsak dan vzamem tableto SIngulair (imajo tudi za otroke) in je stvar bistveno boljša. Nmreč ventolin ni terapija, ampak samo trenutna pomoč. Skratka, saj boš videla. Tudi zdravnik najbrž ve, kaj storiti in ti bo predlagal.

Sicer je pa fino, da otrok dela pri telovedbi po svojih zmožnostih in se ob iobčutku, da ga duši, raje umiri.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2007 23:17:42   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

ima katera astmo in mora ob naporih jemati ventolin, ker jo drugače popade nori kašelj in dušenje.

Pri nas so še pri drugem fantu dali v najbližji sum astmo. Danes sva dobila ventolin po potrebi 4 vpihe(do kontrole pri pulmologu). Sicer že vse vem kako pa kaj, ker ima ta mali tud astmo, amapk ne vem kako naj dam tavečjemu ventolin.

Doma mu ga dam preko bučke, amapk mene skrbi, ker je danes v šoli med telovadbo komaj prišel do sape. Kako naj ukrepa takrat. Takrat mene ne bo zraven. Kako ga prepričat da bo res vzel zdravilo 4x in da bo vmes počakal minuto.

Kolikokrat jemljejo tvoji otroci ventolin? A to znese vec kot en recept ali dva letno? Ker ce je odgovor da, je smiseln prehod na drugo terapijo. A dobivate poleg Ventolina se kaj? Kaksna so poslabsanja?

Sem iz tega foha, pa nekaj vem o tem.. user posted image user posted image

Gospa sem.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2007 23:19:56   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

jest sem kar hud astmatik
priporočam, da učiteljici poveš in razložiš
4 vpihi so zelo velika doza (da ni prišlo slučajno do pomote v doziranju?????), je pa res, da ko te zagrabi oziroma dobiš napad, pomaga le ventolin, ki res naredi občutek večjih pljuč

Saj boš videla kako bo. ventolin je kar močno zdravilo. Jaz zadnji dve leti vsak dan vzamem tableto SIngulair (imajo tudi za otroke) in je stvar bistveno boljša. Nmreč ventolin ni terapija, ampak samo trenutna pomoč. Skratka, saj boš videla. Tudi zdravnik najbrž ve, kaj storiti in ti bo predlagal.

Sicer je pa fino, da otrok dela pri telovedbi po svojih zmožnostih in se ob iobčutku, da ga duši, raje umiri.

Soncek je dobro napisala. Ventolin ni terapija ampak samo OLAJSEVALEC.

Astmatiki se vse premalo zavedajo, da je dandanes astma lahko zdravljena tako, da astmatik sploh ne ve da ima astmo. Poslabsanj skoraj ne sme biti. Primernih terapij je na voljo veliko.

Gospa sem.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2007 8:51:00   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Kolikokrat jemljejo tvoji otroci ventolin? A to znese vec kot en recept ali dva letno? Ker ce je odgovor da, je smiseln prehod na drugo terapijo. A dobivate poleg Ventolina se kaj? Kaksna so poslabsanja?

Sem iz tega foha, pa nekaj vem o tem.. user posted image user posted image

user posted image user posted image  Pa sej sem bila v šoli astme, smo mi mal povedal tem. Res pa je da sem bila pol leta nazaj tam zaradi 2 leti starega otroka in ne zaradi 10 let. In celo predavanje je bilo nekako usmerjeno gede dajanja zdravil dojenčku in ne 10 letniku. Tudi PEF-metra nimava doma, ker se pri tako malem otroku štejejo vdihi/min med spanjem.Ne bojte se ne bom mu dajala ventolin kar na eno uro.  1x na dan, pa še to če bo potreboval(prej ne kot ja)

Imata pa vsak svoj ventolin. Tamali ima sicer sedajle že 2 pumpico(še zaprto-ker je prva že precej proti koncu) sicer pa kaj ne bi bila če je imel takoj ko sva iz bolnice prišla 2 vpiha na 4 ure 10 dni.
Tamali ima flixotide čez poletje en vpih in pozimi 2 vpiha(zjutraj, zvečer) in singulair zvečer. Po potrebi pa ventolin(nazadnje ga je rabil med prvomajskimi počitnicami)-TRKAMuser posted image

Tavečji ga je dobil šele včerej in še to zgolj preventivno, sej sem napisla da čakava na pulmologa . 4 vpihe pa zato, ker naj bi mu ga dajala preko bučke in baje takrat ne dobi celega vpiha amapk samo ene 30-40%. Sicer ima trenutno to po potrebi. Včerej zvečer predno je šel spat sem mu dala 3 vpihe in je spal celo nočuser posted image user posted image  brez kašlja in davljenja ter lovljenja sape.

Mene bolj zanima, kako otrku dopovedat, da mu ga bom dala za v šolo(ima probleme pri telovadbi) in da ga bo res vzel samo 2x direkni vpih, ker mu bučke pač ne morem dati v šolo, pa še to da ga bo vzel če bo res kriza. Ne da se mi bo mulo kar filal z njim.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2007 8:53:32   
*bubi*
Sej doma ga zna vzeti. Izdihe, pihne zdravilo in vdihne, samo skrbi me kako bo šlo to v šoli pa še brez bučke, katero doma imamo.

Učiteljici daj navodilo, kako se zdravilo jemlje. Oz. na veliko to na škatlico napiši. Naj si sin sam aplicira zdravilo, učiteljica pa naj samo gleda, če bo res 4x (saj to te skrbi, ne?) Pa naj se čim prej navadi brez balona. Če ne gre, pa riskiraj in nabavi še enega.

Ja, najprej pa naj pulmolog potrdi diagnozo in se res zmenite za drugo terapijo (že omenjeni Singulair)

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?