ugotavljanje sladkorne bolezni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lik -> ugotavljanje sladkorne bolezni (4.9.2007 17:35:47)

Zanima me kaksni so znaki sladkorne bolezni v nosecnosti.Sama se zelo slabo pocutim-megli se mi vid,vrti se mi, omedlevam ko predolgo stojim,nic ne spim itd.Jutri imam preiskavo,pa bomo videli.Kaksna pa je meja,da je se sladkor v mejah normale in zakaj se sladkorna v nosecnosti sploh pojavi?Hvala za vse odgovore in deljenje vasih izkusenj.

Blejka26 -> RE: ugotavljanje sladkorne bolezni (4.9.2007 17:42:40)

mogoče je tudi da imaš premalo železa-Hb in si zaradi tega utrujena in slabotna..za sladkorno pa res ne vem zakaj se pojavi in kako.Moja stara mama jo je dobila v drugi nosečnosti,zato je bilo mene toliko bolj strah ponovne zanositve,kajti pravijo da je sladkorna dedna..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Ko sem bila prvič noseča sem se z enim doktorjem pogovarjala (ko je bil pri meni v lokalu na kavici)o sladkorni,zakaj pride do tega,pa je rekel,da je to še vedno skrivnostna bolezen,da popolnega vzroka za to še ne vejo..V glavnem jaz upam da boš v redu in da nimaš sladkorne.

Mokka1 -> RE: ugotavljanje sladkorne bolezni (4.9.2007 18:34:57)

IZVIRNO SPOROČILO: lik

Kaksna pa je meja,da je se sladkor v mejah normale in zakaj se sladkorna v nosecnosti sploh pojavi?

merjeno zjutraj 3,5-5,3.
Pa držim pesti, da je nimaš!

Mokka1 -> RE: ugotavljanje sladkorne bolezni (4.9.2007 18:39:38)

Meje tolerance, ko se dela 100g obremenilni (OGTT) test

na tešče 5.3 mmol/l po 1 h 10.0 mmol/l po 2 h 8.6 mmol/l po 3 h 7.8 mmol/l

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.9.2007 21:29:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]