Reakcija po cepljenju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Reakcija po cepljenju (4.9.2007 17:19:18)

Jutri bodo prvič cepili mojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Ker pa imam po cepljenju nujne opravke in bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] za nekaj uric pustila očku v varstvu - no šla bo z mano samo jo bo očka pazil in vozil okrog dokler se jaz ne vrnem iz opravka. Zdaj pa poslušam da bo lahko imela grozne reakcije pa cepljenju. Celo do smrti naj bi prišlo po cepljenju - čez tri dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No saj na to ne mislim, smao prosila bi vas da mi poveste svoje izkušnje s cepljenjem in reakcijo po tem. Kdaj se je reakcija pokazala, čez koliko časa in kakšni so bili simptomi?
Opravki so res nujni, vožnja do tam pa kar dolga. Ne bi rada skrbela med tem ko me ne bo.

Hvala




total -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 17:47:18)

Pr nas nikoli ni bilo nobene reakcije,vedno sem mu dala takoj obpladke kamilice zmešane z alkoholom,dala gor,in zalepla,pustila in večkrat zamenjala,nikoli nič,še spal je kot top.




Anonimen -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 17:53:26)

Jaz pa ne bom mogla dat gor takoj obkladkov, ker gremo takoj po cepljenju na vožnjo in se vrnemo šele pozno zvečer. A lahko kaj vzamem s sabo za preventivo. A lahko npr dam gor samo gazico prepojeno s 70% alkoholom?




BLAŽIKA -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 21:49:39)

Po cepljenju še boste morali ostati vsaj 15min v ordinaciji in če bi prišlo do kakšne resne reakcije se v tem času že pokaže. Mogoče mu bo samo oteklo mesto cepljenja ali pa tudi ne. Mi smo dobili oteklino na zadnjem cepljenju, prej pa ni bilo nobenih drugih sprememb in reakcij.




Majchi -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 22:25:33)

Nogica, mi smo imeli ravno danes prvo cepljenje. Isto kot ti, sem se tudi jaz bala reakcije. Pa mi je zdravnica povedala, da do reakcije pride v redkih primerih. Reakcija naj bi bila nekje po 4ih urah po cepljenju. Redko pride do vročine. Lahko pa se pojavi rdečina, oteklina in bolečina na mestu pika. Lahko je tudi boleče, vendar tudi ti znaki ne bi smeli trajati več kot dan. Tudi meni je priporočila obkladke s kamilicami.

No, ampak zaenkrat ni nobene reakcije, pa je bila cepljena ob 9ih zjutraj. Malo več je spala danes in malo bolj mirna je bila. Zvečer pred spanjem pa že akcija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tudi na mestu vboda ni niti otekline, niti rdečice, ničesar. No, upam, da je to, to in da ne bo kakšnih problemov ponoči.

Srečno jutri!




Naja30 -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 22:33:08)

Ja, naša je imela reakcijo in sicer po 3.cepljenju. Vi imate najbrž prvo? V glavnem, imela je visoko vročino (39,4).




NRMM -> RE: Reakcija po cepljenju (4.9.2007 22:44:57)

Prva ni imela po prvem cepljenju reakcije,sem pa ji takoj dala na mesto vpika kislo smetano in je bilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image].
Pri drugem cepljenju jo je popoldne malo bolela nogica in sem ji dala pol žličke panadola.
Imela pa je en dan vročine 37,4 pri zadnjem cepljenju,to je pri 18 mesecih.

Upam,da tudi pri drugi ne bodo problemi zdaj septembra,ko bo prvo cepljenje na vrsti.




SPOKEC -> RE: Reakcija po cepljenju (5.9.2007 10:07:18)

tudi naša je imela po tretjem cepljenju reakcijo-visoka temperatur, mesto vboda je bilo malo zaotečeno. dobila je žličko calpola, drugi dan pa smo tak šli na morje. sicer je bila 2 dni sitna kot 100[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] (tudi pri ostalih cepljenjih), vočina je pa takoj padla.




Stran: [1]