na žalost spet TAŠČA (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:42:19)

Pozdravljene,

veliko zgodb sem spremljala o taščah. A me moja še toliko bolj muči.

Z možem sva proočena dve leti. imava prekrasno 3 letno deklico. Stanujemo skupaj, na istem dvorišču. Tašča in tast se neprestano vtikujeta v naše življenje. Jaz bom počasi znorela, ker dejansko nismo nikoli sami. Ko pridemo domov, je najprej treba pozdraviti taščoi in tasta, šele potem lahko gremo v stanovanje! Ko hočemo na dvorišče z otrokom, sta seveda zmeraj zunaj, torej spet nismo sami. Kar naprej so pametni glede vzgoje otroka,....
Mož more non stop nekaj delat za njih, urejevat okolico itd.
Zanemarja našo družino - spet zaradi njih! Najuhuje pa je, da se pusti, pusti jim da nam ukazujejo, če kaj rečem, se še na mene spravi.
Zdi se mi, da mi vse presega že, ne morem več, kaj naj storim,....
Rada bi se odselila, pa ne upam. Imam ga rada a ne morem več živet skupaj z njimi! Večkrat sem mu že povedala, pa sva se zaradi tega zmeraj sprla. Zdaj pa enostavno ne morem več, hkrati pa ne želim, da se najina zveza konča, saj se imava sicer krasno. Le ko so njegovi starši zraven je obup. Kuje jih v nebesa, pa če imajo prav ali ne!

Kaj mi je storiti?

daddy -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:48:23)

Čudno, probleme imaš torej tako s tastom kot taščo, napisala si pa v naslov samo tašča .... podzavest ????
Svetovat ti ni kaj drugega, kot da pojdite čimprej za sebe. Poiščite karkoli za v najem za začetek, potem pa dalje. Finančno bo manj komot, živci bojo pa bolj ohranjeni.

..... počasi se mi tašče že prav ornk smilijo, kolk so na udaru ....

Šaki -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:48:26)

mamin sinček edinček????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

srki -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:51:16)

Če je tako hudo, se odseli.

Drugače pa, to je tudi njuno dvorišče in imata ravno tako pravico biti na njem, kot vidva.

Na vse to bi treba prej mislit.

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:52:45)

Ne, ni edinček. Ima starejšega brata, ki je bil enak in vedno tako "ubogliv", kot sta mamica in ati rekla, tako je plesal, a se je spreobrnil za 100%, ko je na žalost komaj pri 35 letih sprevidel svoje starše!!!

Daddy......ja, avtomatsko sem napisala samo tašča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], problem je v obeh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mojamura -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:53:35)

ja najlepše bi se bilo odseliti, pa ne vem če mate možnost...v kolikor je nimate se probaj izogibat tastu in tašči in ne rini v konflikte. pa če je tvoj občutljiv na temo 'moji starši' mu pač na lep način poskusi povedat kaj te moti in kako bi to lahko spremenili.

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:55:44)

To tako je, če živiš skupaj s starši.  Ne moreš se delati, kot da jih ni.

srki -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:56:00)

Pa zakaj bi se ju izogibala? A zdaj se bodo pa na istem dvorišču en drugemu skrivali?

daddy -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:57:14)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Če je tako hudo, se odseli.

Drugače pa, to je tudi njuno dvorišče in imata ravno tako pravico biti na njem, kot vidva.

Na vse to bi treba prej mislit.

Super napisano  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

piščanc -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 10:58:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj mi je storiti?

če hočeš obdržati družino se prilaodi in presliši. pojdi večkrat ven, stran.
drugače pa se loči.

a hočeš res, da so vzrok razbite družine njegovi starši? včasih je treba bit samo malo prilagodljiv in flegma.

če si pa ti težak, potem ti nihče ne more pomagat

mojamura -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 11:03:24)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Pa zakaj bi se ju izogibala? A zdaj se bodo pa na istem dvorišču en drugemu skrivali?

jaz delam tako, da se izognem konfliktom, ker na tistem dvorišču itaq nič ne smem, da slučajno se ne bi kakšna roža zlomila zaradi žoge...mah.

Sem rajši v stanovanju ali pa grem z otroci na sprehod kot pa da bi mi nekdo zmerom pod prste gledal, pa mojim otrokom...pa diktiral kaj lahko in kaj se ne sme na dvorišču

Tajduška -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 11:03:27)

Ne bom se jezila na nobeno, ki mi je morda osorno odgovorila, ker je težko vem,.....ne poznate vseh razmer.
Moja tašča in tast sta skregana s vsemi svojimi sorodniki, prijateljev nimata nobenih. Z možem sva skupaj 14 let, pa niti enega sorodnika še nisem spoznala. Tako da je v njima en velik problem. Na svetu sta idealna samo onadva, ostali so vsi pokvarjenci, gnilobe, nevoščljivi....v bistvu pa lahko s temi besedami opišeta samo sebe!
Skratka sinove sta vzgajala v tem duhu, da sta onadva BOG,. ostali pa niso vredni počenega piskra!

Zato se je zlo težko razumeti z njimi,...verjemite....

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 11:14:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Tajduška

Ne bom se jezila na nobeno, ki mi je morda osorno odgovorila, ker je težko vem,.....ne poznate vseh razmer.
Moja tašča in tast sta skregana s vsemi svojimi sorodniki, prijateljev nimata nobenih. Z možem sva skupaj 14 let, pa niti enega sorodnika še nisem spoznala. Tako da je v njima en velik problem. Na svetu sta idealna samo onadva, ostali so vsi pokvarjenci, gnilobe, nevoščljivi....v bistvu pa lahko s temi besedami opišeta samo sebe!
Skratka sinove sta vzgajala v tem duhu, da sta onadva BOG,. ostali pa niso vredni počenega piskra!

Zato se je zlo težko razumeti z njimi,...verjemite....

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 11:25:42)

Misek -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:05:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kaj mi je storiti?

Tvoj problem niso tasca in tast. Tvoj problem je tvoj moz in njegov odnos do njegovih starsev. Rado se zgodi, da tisti od partnerjev, ki ostaja "doma" in pripelje partnerja/ko, ne sprevidi, da so pogoji spremenjeni in vztraja pri nacinu zivljenja, kakrsen je ta bil pred ustvarjanjem nove druzine.
Podzavestno "branjenje" partnerja pa privede do tega, da se problem pripise tastu in tasci, ne pa partnerju, od koder dejansko izvira problem. V kolikor partner ni pripravljen videti problem, sprejeti, da problem je in resiti problem, se se dolgo nic ne bo resilo. Nvsezadnje tudi ce se zaveda problema, ni enostavno uskladiti zelje in potrebe partnerke in zelje in potrebe starsev ter spreminjati nacin in sistem zivljenja. S tem, da zivite skupaj ne vplivajo samo oni na vajino zivljenje temvec vplivate tudi vi na njihovo. Linija najmanjsega odpora je poizkus, da so spremembe cim bolj majhne in neopazne.

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:13:30)

Ja Tajduška kaj naj ti rečem. V prvi vrsti, bi moral tvoj mož potegniti s tabo, a zgleda da je preveč pod vplivom svojih staršev. To je velikokrat problem zakonov in pa največkrat vzrok za ločitev. Pogovori se z njim. Povej mu, da hočeš it stran, pa boš videla kako bo reagiral. Če bo še vedno vstrajal pri svojem in zagovarjal svoje starše, se pa malo vprašaj, če mu je sploh kaj do tebe in otroka.

puncica -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:21:42)

Jst bi se pogovorila pol pa odselila z možem ali brez.

muška -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:28:32)

Zmožem sta skupaj že 14 let, torej njegovih staršev verjetno nisi spoznala šele takrat, ko si se preselila k njim  a ne?  Kaj si pa mislila, da jih boš spremenila?

Sicer je pa tako. Tudi mi imamo skupno dvorišče in mi je čisto logično, da kdo kdaj reče npr.  travo bo treba k pokosit, daj jo ti ; to mi je čisto logično saj VSI hodimo po tisti travi, ne samo jaz ali pa moj mož, ali kdor koli pač, ki jo gre kosit. Če stanuješ v hiši moraš sprejet tudi to, da je treba kaj postorit tudi zunaj nje in prav je, da to dela tako staro in mlado.

Je pa spet res, da tisti, ki so celo življenje živeli v bloku, oz. jim kaj podobnega ni bilo potrebno delati nikoli v življenju, tega enostavno ne dojamejo, ali pa ne vidijo, jaz temu rečem, da ne znajo videt, ker ne vejo kaj , oz. kam naj gledajo, ker so navajeni na beton in na svoje kvadrate stanovanja.

Sicer pa če še nimata svpjega vhoda, je zadnji čas da si ga naredita.

tanikaa -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:49:11)

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Jst bi se pogovorila pol pa odselila z možem ali brez.

Jop. Isto.

srki -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 12:51:36)

Lej, pa naj bom osorna ali ne: Če veš oz. sta vedela, da sta taka že od začetka (verjetno sta vedela), da sta čudna in z vsemi skregana, jaz ne bi potem tam živela in na vsako stvar gledala, če jo naredim prav.

Saj, taki, ki se s taščami in tasti razumemo, težko razumemo takšne stvari, kot jih ti opisuješ.

Kanny -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 13:00:50)

Dajte mi povedat, ali je na tem forumu sploh katera družina, ki živi skupaj s TAŠČO pa se prav lepo razumejo? To pomeni, da se Tašča sploh nič ne vmešava!!!

Zanima me predvem odnos ko gre ženska živeti k moškemu.

mateja 26 -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 14:15:19)

Moja tašča in tast sta super.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Če nam paše gremo v spodnji štuk k njima,včasih se pa tudi po 2 dni ne vidimo.Če kdo kaj rabi,se povprašamo,pa je.Glede pa "pomagat okoli hiše,pa na njivi"pa sami vemo,da se pomaga,saj sta tast in tašča vsak dan starejša ,....,oni pa otroke počuvajo.Se zelo štekamo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jade1 -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 14:19:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Kanny

Dajte mi povedat, ali je na tem forumu sploh katera družina, ki živi skupaj s TAŠČO pa se prav lepo razumejo? To pomeni, da se Tašča sploh nič ne vmešava!!!

Zanima me predvem odnos ko gre ženska živeti k moškemu.

Tukaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jade1 -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 14:21:40)

Tašča se sicer vsake toliko časa proba kaj vmešat ampak jo moj mož takoj postvi na realna tla. Sicer se ene 2 dni muli ampak pol, ko jo mine je ene pol leta spet mir. Se pa ne vm,ešava v naju in vzgojo otrok ampak bi rada komandirala kaj se bo delalo in kdaj se bo kaj delalo.
Pa včasih ji gre na živce, če mi kam gremo ampak mi gremo ne glede na njo. Pa malo mulo kuha pa kaj čem ji jaz. A naj se zato kregam, ker je muhasta. Briga mene, če je slabe volje jo pustimo na miru, ko se shladi je spet ok. Kregam se nikoli, ker se mi ne da, če pa je kaj narobe se pa že s sinom pomenita, meni itak nikoli ne reče kaj slabega.
Nam pa ne hodi v stanovanje, ponavadi pride gor, če ima kaj za povedat in kaj prinese, pa prej vedno potrka. Tudi, če nas ni ne hodi stikat.
Mene pa to, da smo skupaj zunaj, na njivi, vrtu ne moti, ker, če se kaj takega dela, delamo ponavadi skupaj, otroci se pa zraven igrajo. če pa hočemo biti čisto samo se pa kam odpravimo amli pa smo v stanovanju.
Tast pa je idealen, njemu pa nimam sploh kaj rečt, ker je super.

Sicer pa svojo energijo raje usmerjam v mojo družino, kot, da bi zgubljala čas in se ukvarjala s taščo. Nihče ni popoln samo res pa je, da nihče ne vidi svojih napak, taščine pa takoj.

Anonimen -> RE: na žalost spet TAŠČA (4.9.2007 14:39:08)

Uh kake bedarije pišete nekatere. Jaz bi se kar odselila,pa bla bla.
Sej če se maš kam. Pa če te kdo lahko financira pa daje podporo npr. tvoji starši je to super. Ko si mlad, po možnosti še brez redne zaposlitve, se je težko kar odselit, pa čeprav bi se iz srca rad. Razumem anonimno, ker sem v podobnem primeru. Oba sva zapufana do grla da sva si stanovanje uredila, pa ni ne ne vem kaj. Dokler nisva dobila otroka se včasih 1 teden nismo videli. Bilo je vse drugače. Zdaj pa je isto kot je napisala anonimna. Nikoli sami, takoj sta zunaj če koga slišita. Od začetka me je to zelo motilo, pol sva pa se dostikrat zaradi tega kregala. Pa se imamo preveč radi da bi nam take stvari grenile življenja. Otroka imata iz srca rada in ga čuvata ko smo v službi. Ko pa pridem domov, gremo v svoje stanovanje in ne najprej k njima. Sva popoldne z otrokom gori v stanovanju, če pa gremo ven, pa grem raje na sprehod z malim, ali pa se kam peljemo, pa gremo na igrišče, pa na sladoled, pa k kakemu sosedu ki ima otroka, da se malo igrajo. .

Misli si da hvala bogu da nisi v bloku doma. Tam bi imela 100 tašč. Verjemi mi sem prej živela v bloku. Pa otroci sigurno ne bi imeli možnosti biti toliko zunaj.

Vsako slabo je za nekaj dobro

lp

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>