RE: problem Alko (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

srki -> RE: problem Alko (4.9.2007 10:01:15)

Ja, zame je to različno, kozarec preveč, to zame pomeni, da se te začne alko prijemat, da ga malo čutiš, čez mejo pa to, da ne moreš stat, se pogovarjat oz. če si to sposoben, se obnašat kot kak kreten oz. potrebnež, ki še ni videl nikoli v življenju ženske in jo zato nadleguje in spušča ven neprimerne. Takih pač jaz ne toleriram, ker se mi gravžajo. Pa po možnosti še poscani okol hodijo.

Mogoče sem čudna, kaj pa vem.

tina a -> RE: problem Alko (4.9.2007 10:35:30)

Nič čudna ... tudi jaz tako mislim. Pa sem se enkrat v lifu tudi jaz u iber napila ... jao meni. Od takrat naprej ...točno vem kje mi je meja. In se je držim.

In tako kot ti tudi jaz ne odobravam prekomernega pitja ... pa naj bo to 1x na mesec ali pa vsak dan.

daddy -> RE: problem Alko (4.9.2007 10:45:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tina a

Pa sem se enkrat v lifu tudi jaz u iber napila ... jao meni. Od takrat naprej ...točno vem kje mi je meja. In se je držim.

To je malce težko, ker se ne prime vedno enako. Včasih lahk spiješ dva deci, pa boš napol pijana, včasih te pa tud dva litra ne bo vrglo. Odvisno je od veliko dejavnikov, tvoje presnove tistega dne, ali si prej kaj jedla in kaj si jedla, kako ti delujejo hormoni, ali samo sediš in piješ ali morebiti vmes kaj delaš, plešeš, migaš, skratka po domače rečeno "švicaš" .....
   Pred časom sva šla s kolegom po službi na pivo. Vsak en pir sva spila, en velik krigl črnega. Potem so naju ustavili policaji in sva oba pihala. Verjela ali ne, njemu je pokazalo malo nad 0,5 ( po takrat veljavnih kriterijih je torej napihal nad dovoljeno mejo ), meni pa reci piši čista nula. Tak da to je res zelo subjektivno.

srki -> RE: problem Alko (4.9.2007 10:47:30)

O, lej jo Tinčico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ja, daddy, saj to maš prav ja. Meni, če že spijem kak kozarec, včasih po enemu kozarcu ratajo noge gumijaste, zadnjič sem pa celo eno celo pivo popila, pa kot da mi ni nič.

Verjetno razpoloženje res vpliva.

In ne vem, kdaj bo spet cela piva padla, ker moj organizem pač ne prebavlja alkohoal.

Anonimen -> RE: problem Alko (4.9.2007 22:56:54)

Draga anonimna,
tvoj partner je alkoholik. Ne zato, ker se ga napije vsake dva meseca, ampak zato, ker se ga napije do konca in predvsem zato, ker se posledice popivanja naslednji dan zopet "zalije" - torej problem oz. stisko znova rešuje s pijačo. Poleg tega, vem, da ne bi pisala o temu na forumu, če ti ne bi bila zares prizateta zaradi njegovega početja. To je še eden od znakov alkoholizma - kljub temu, da ve kako je tebi hudo, to počne....

Kako vem? Isto je počel moj bivši partner, ki je trenutno na zdravljenju, pa čeprav je bil tudi v zadnjem letu sposoben zdržati mesec ali dva brez pijače. Ampak, ko ga je prijelo, se ni znal ustaviti..

Opravičila, da moški rabijo alkohol za sprostitev, da jih občasno luna nosi itd.,itd....so ponavadi opravičila žensk, ki se v partnerstvu soočajo s podobnimi problemi, vendar si nočejo priznati resnosti situacije.

Moj nasvet: resen pogovor in poiščita strokovno pomoč. Če partner tega ne bo pripravljen, pa odidi. Jaz sem zaradi njegove nepripravljenosti na sodelovanje to naredila in po dveh mesecih je sam odšel na zdravljenje. Če ne boš odločna, ne bo sprememb. Zgolj grožnje brez njihove izvršitve ne zaležejo, so samo dodatna potuha. Pomagaj si, dokler nimata družine.Kajti kdor ni doživel strahu večernega čakanja, kakšen bo partner prišel domov (če spoloh bo), zato, ker se ne zna kontrolirati pri pijači, tega ne razume.
Srečno.

Anonimen -> RE: problem Alko (5.9.2007 8:44:41)

Najlepša hvala vsem skupaj za odgovore, mišljenja. Nekatra so mi dala novih moči, novih idej, predvsem pa dala vedeti, da nisem sama, da me še kdo razume. Najlepša hvala srkiju in Anonimni, ki je svoj post oddala 22:56, ta mi je še posebej pozitiven.

srki -> RE: problem Alko (5.9.2007 8:54:23)

Me veseli, anonimna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Saj, kot je napisala anonimna pred tabo, moški rabijo sprostitev. A ženske jo pa ne, ali kaj?

Ne vem, če se to zgodi vsake kvatre, npr. enkrat, dvakrat na leto, to požrem, ni problema, skoraj vsak mesec, pa takole, do mrtvega, to pa ni zame, hvala.

Drži se.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]