Anonimen -> RE: problem Alko (4.9.2007 22:56:54)
|
Draga anonimna, tvoj partner je alkoholik. Ne zato, ker se ga napije vsake dva meseca, ampak zato, ker se ga napije do konca in predvsem zato, ker se posledice popivanja naslednji dan zopet "zalije" - torej problem oz. stisko znova rešuje s pijačo. Poleg tega, vem, da ne bi pisala o temu na forumu, če ti ne bi bila zares prizateta zaradi njegovega početja. To je še eden od znakov alkoholizma - kljub temu, da ve kako je tebi hudo, to počne.... Kako vem? Isto je počel moj bivši partner, ki je trenutno na zdravljenju, pa čeprav je bil tudi v zadnjem letu sposoben zdržati mesec ali dva brez pijače. Ampak, ko ga je prijelo, se ni znal ustaviti.. Opravičila, da moški rabijo alkohol za sprostitev, da jih občasno luna nosi itd.,itd....so ponavadi opravičila žensk, ki se v partnerstvu soočajo s podobnimi problemi, vendar si nočejo priznati resnosti situacije. Moj nasvet: resen pogovor in poiščita strokovno pomoč. Če partner tega ne bo pripravljen, pa odidi. Jaz sem zaradi njegove nepripravljenosti na sodelovanje to naredila in po dveh mesecih je sam odšel na zdravljenje. Če ne boš odločna, ne bo sprememb. Zgolj grožnje brez njihove izvršitve ne zaležejo, so samo dodatna potuha. Pomagaj si, dokler nimata družine.Kajti kdor ni doživel strahu večernega čakanja, kakšen bo partner prišel domov (če spoloh bo), zato, ker se ne zna kontrolirati pri pijači, tega ne razume. Srečno.
|
|
|
|