lysa -> RE: Kisle kašice (4.9.2007 10:47:52)
|
Začela sem pri 6. mesecih. Obroke sem mu pripravljala sama, ker je alergik. Dajala sem mu kuhano sadje, kolikor je pač hotel pojesti. Nekaj tednov kasneje sem začela s kuhano zelenjavo. Po žitnih kašicah je imel krče, zato mu teh nisem dajala (le poskusno, da sem videla, če jih že prenese). Pri nekako 7,5 mesecih je začel zavračati vso mojo kuhano hrano, zato sem poskusila s kupljenimi Hippovimi pripravljenimi sadnimi kašicami, ki niso imele nobenih dodanih drugih snovi, razen C vitamina. Od teh sadnih je jedel le banano in jabolko. V trgovini z zdravo prehrano sem mu kupila še zelenjavno kašico iz bučk in pa eno korenčkovo, ki jo je tudi s slastjo pojedel. Čez pol meseca pa ni hotel tudi tega več jesti, zato sem ga pustila in se je samo dojil. Sedaj, pri dobrih 8. mesecih, pa spet vse jé. Za zajtrk mu pripravim sadno kašico (sveže ali kuhano sezonsko sadje, ali kombinacija), za kosilo mu pripravim iz svojega mleka žitno kašico (zaenkrat jeva grisolino), za večerjo pa imava zelenjavni obrok (ena zelenjava ali kombinacija večih, brez žitnic ali škrobaste hrane, ker je to že imel za kosilo). Za grizljanje mu včasih dam prepečenec iz doma spečenega kruha. Pije le nesladkan čaj, ob obroku pa mu včasih dam vodo, v kateri se je kuhala zelenjava. Vso hrano mu še pretlačim skozi plastično cedilce. Sem pa že tudi poskusila z malo manj pretlačeno hrano, pa mi jo je izpljuval. Tako se midva prehranjujeva.
|
|
|
|