|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod čepe, kleče,...
2.9.2007 23:33:40   
mehurčica
Mene pa zanima, koliko si vas želi roditi drugače, kot na hrbtu?
A je katera iz RR rodila kleče, čepe ali na vseh 4?
Si je katera želela, vendar ji v P niso ugodili?
Tiste, ki se bližate porodu-ste vprašale vaše ginekologe glede tega?

Če ne bom spet imela CR, si zelo želim roditi kleče ali na vseh 4. Se mi zdi dosti bolj naravno, tudi v enem članku sem videla, da je otroku tako lažje prit na svet. Meni se zdi, da je rojevanje na hrbtu podobno hoji naprej, medtem ko te nekdo potiska nazaj.user posted image

Lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod čepe, kleče,...
2.9.2007 23:38:36   
piščanc
jaz si po dveh porodih ne predstavljam roditi nikakor drugače, kot leže. popadki krčijo celotno telo in jaz po parih urah tud slučajno ne bi mogla stati, sedeti ali klečati. ker bi se zrušila.

najbolj je pomembno, da se maternični vrat zmehča, če ta ni zmehčan, potem otrok nikakor ne more skozi. če pa je mehak, potem je potreben samo en konkreten pritisk.

jaz ne bi

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2007 0:05:49   
Seven*
http://www.24ur.si/bin/article.php?article_id=3084317

Gospa sem.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2007 9:09:57   
skuštrana
Mehurčica, jaz bom najverjetneje rodila v vodi, če pa ne uspem prit do vode pa nameravam imet za alternativo pručko ( je podobno kot porod čepe, samo malo lažje, ker ne rabiš čepet ampak sediš na tej čudni pručki v obliki podkve).  Poglej si spodnji link. Meni se zdi tale pručka malo boljša izbira, kajti za klečanje moraš imet po moje full utrjene noge in kar dobro kondicijo.

http://med.over.net/forum5/read.php?1,1083

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.9.2007 9:11:40   
Tajduška
Enostavno si ne znam predstavljati,d a bi rodila kako drugače kot leže. Popadki in krči so tako posebno izraziti, močni, da bi verjetno skupaj padla, če bi morala stati. Jaz se še z enega boka na drugega nisem mogla obrniti, ne da bi celo vstala!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.9.2007 9:16:57   
Jančika_
Joj, Bubbles, veš kaj ti povem - jaz se še obrnit nisem mogla z boka na bok, kaj šele, da bi šla na kolena ali kaj takega. Res; pa veš, da nisem ravno švoh in tako. OK, saj je fajn, da se pozanimaš za možnosti in da ti ugodijo, če imaš takšne želje, ampak ne preveč računati na to, da bo šlo to skoz. Jaz sem obakrat rodila v polsedečem položaju, pa mi je bilo čisto vredu.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.9.2007 9:19:53   
Zofy
Jaz bi tudi rada rodila na pručki, ker ne bi rada imela prerezanega presredka. Menda je tak porod prav tako hitrejši in nekoliko lažji - reče se mu aktivni porod, saj se med 1. porodbno dobo premika, hodi in ne leži. V Ljubljani so predavanja na temo naravnega poroda, samo ne vem točno kje. Bom prijateljico vprašala, pa sporočim.

Je pa ona sama tudi mislila, da bo rodila na pručki, vendar so bili popadki premočni, zato je rodila leže in so ji seveda prerezali presredek... Sošolka pa je rodila na pručki in pravi, da je njo preveč bolelo, da bi ležala in si nepredstavlja roditi leže (kot bi leže kakaluser posted image ). Sto ljudi, sto čudi...

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.9.2007 9:41:12   
mehurčica
Jaz si želim predvsem to,da mi dajo vsajn možnost. Ne pa da bom prišla tja in hop na posteljo. Že tak imam probleme z išijasom in trtico in težko ležim na hrbtu. Sedaj se mi recimo dogaja to, da če se že vležem na hrbet, morem imeti obvezno noge gor(privzdignjena kolena), če ne me "vseka" in se nekaj časa ne morem premaknit. Če se zgodi, da se ponoči spravim nevede v ta položaj, me krč zgrabi pod kolena(ne v meča) in mi povleče noge skupaj...AAAAAAAUUUU!!!!!

In potem bom še prišla na tisto posteljo, ki nima NIČ za oprijet....ma si sploh ne morem predstavljat no.user posted image Saj vem, da me bojo popadki boleli kot 100user posted image , ker sem že M imela zelo boleče-sem tud skupa padla, od bolečin obležala v kuhinji na ploščicah doma, enkrat celo na hodniku v šoli, ker mi niso pustili poklicat mame,...itd. In si ne morem predstavljat, ko pravijo da so popadki še 10x hujši. Ampak rada bi vsaj poskusila roditi kleče, če bi se le dalo.

Punce, STRAH ME JE! Zato tudi tako kompliciram. Še malo pa se bom še kje predala ponovnemu carskemu rezu...user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
3.9.2007 9:43:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.9.2007 9:59:59   
birdy
Še moje mnenje po porodu. Sicer si ne predstavljam, da bi rodila kleče ali na vseh štirih, se mi zdi ful težko.
Ampak, bi pa še danes dala vse, da bi lahko med popadki hodila in sedela. Pa mi niso pustiliuser posted image  Kako je mene bolelo ko sem mogla 10 ur ležat na enmu ali drugemu boku. Rodila pa sem v Lj. in sem imela v porodni tisto mizo ki se lahko spremeni v stol.
Če si res tako želiš kar pojdi na tako varjanto. Sej na koncu te še vedno lahko dajo na pojstlo. Le glede na moje izkušnje se ne it nekih alternativ v Ljubljani, ker je malo verjetnosti da bo kaj iz tega.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2007 10:03:42   
Anonimen
Jaz pravim, da je dobro, da dajo porodnici vsaj možnost drugačne oblike poroda, čeprav nazadnje več ali manj vse rodijo na hrbtu in v polsedečem položaju, ker tako baje  večina najlažje prenaša bolečino. Zase vem, da kaj drugega ne bi prišlo v poštev, ker sem že ob prihodu v porodnišnico prosila naj me dajo na posteljo, ker ne morem več stati in ker je bila tisti dan takšna gneča sem dobre pol ure ležala kar na hodniku na klopci...Prijateljica je želela roditi v vodi in je v Postojni tudi bila že uro ali dve notri, vendar je potem nazadnje rodila na postelji, ker ni in ni mogla potisniti...Pa veliko sreče na porodu, v  kakršnem koli položaju že.

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2007 16:09:18   
papica2
Jaz sem pri prvem porodu večino popadkov predihala na žogi, ker mi je tak položaj najbolj ustrezal. Tudi jaz nisem mogla niti pomislit na to, da bi morala cel porod (ki je na koncu trajal 11 ur) preležati na hrbtu. Že po kakšnih petih minut po sprejemu sem prosila, da bi lahko hodila inmi je babica ponudila žogo. No druga faza (potiskanje) poroda je trajala dokaj dolgo (2 uri), takrat pa me niso več pustili na žogo, sem pa bila na boku s tremi pouštri user posted image  med koleni, ker mi je bilo tako bolj udobno. v tem položaju sem tudi rodila. Tako da verjetno, tudi če ti ne bodo ravno omogočili kakšnega "specialnega (modernega)" položaja, vseeno zahtevaj od babice, da ti omogoči vsaj lažji položaj - to je pa ja tvoja pravica.
Tudi jaz bi rada drugič rodila v vodi - bomo videli če mi bo uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.9.2007 21:19:59   
Majchi
Jaz sem se pred porodom spraševala iste stvari. Namreč želela sem si roditi v enem izmed pokončnih položajev.
V P sem ves čas babce prosila, če lahko stojim in so mi dovolile. Ulegla sem se samo za vmesne preglede, drugače pa stala in se naslanjala na žogo.
Že doma sem opazila, da se v stoje vse odvija hitreje. Pod tušem so popadki iz 5 min takoj prešli na 3 in 2 min. V avtu do P, ko sem imela podrt sedež, da sem napol ležala, so se zopet upočasnili.
No, ulegla sem se šele čisto na koncu, ko mi je babca dala nekaj proti bolečinam, od česar se ti vrti. Bolečino sem občutila isto, le da se mi je zraven vrtelo. No, takrat je bilo res boljše, da sem ležala, ker bi drugače ziher padla.
Potem je bilo pa itak še par popadkov in konec. Vse skupaj se je prehitro odvijalo in na koncu tud pomislila nisem več na položaje, saj je bilo kar naenkrat treba pritiskatuser posted image .

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......