Pecivo za diabetike (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

al1* -> Pecivo za diabetike (2.9.2007 17:53:17)

Ali ima kdo kak preizkušen recept za pecivo, ki bi ga lahko jedel tudi diabetik?

digi -> RE: Pecivo za diabetike (2.9.2007 17:57:20)

Odvisno kak diabetik... A je na dieti, na tabletah, na inzulinu?! Običajna peciva gredo skozi, menjaš moko za polnozrnato, sladkor za sladilo itd. itd. Imam puno bukev doma, vendar sem sedaj na šihtu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

al1* -> RE: Pecivo za diabetike (2.9.2007 18:02:01)

Po pravici povedano ne vem - mama me je prosila, če ji spečem pecivo, ker ima povabljene prijateljice, od katerih imata dve sladkorno bolezen. Kaj bi bilo recimo ok, če naložim plast dijetnih leibniz piškotov, gor naložim kakšno sadje in preko sladka smetana? A mora biti smetana kakšna posebna ali je navadna vredu? 

digi -> RE: Pecivo za diabetike (2.9.2007 18:12:21)

Veš tko je, če so te prijateljice na inzulinu bo vase "OK", ker vedo kaj lahko in koliko in koliko inzulina potrebujejo, če pa so na dieti, potem pa bolje, da jim postreže s sadno kupo pa gotovo. Glede smetane- ja rastlinska smetana - cuker je cuker tko da..... Drugače pa lahko narediš: leibniz keksi, skuhaš vanilijin puding (namesto sladkorja daj sladilo), potem skuhaj jabolka- naribana, jim dodaj sladilo, cimet itd. na vrh pa potem smetano- to se imenuje kuhano pecivo- mora pa seveda prvo puding ohladit, potem lahk daš gor komaj jabolka, potem vlda še jabolka, če se niso že prej, potem pa daš še smetano gor- meni je to fulll dobro. če pa rabiš kak konkreten recept pa mi piši na ZS pa ti pošljem kakega, ko pridem domov (no pa približno kakšno zahtevnost).

ajde

pa pa

Stran: [1]