carski rez- STRAH (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> carski rez- STRAH (2.9.2007 11:39:01)

Ker sem imela ginekološke težave in operacijo maternice so mi zdravniki napisali, da moram v slučaju nosečnosti imeti carski rez. Zdaj pa bolj ko o tem razmišljam, bolj me je strah. Šla sem malo prebrati teme o tem in zdaj me je še bolj strah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ali je to res tako hudo? Ni me strah same bolečine po operaciji, saj dobiš sigurno kakšne protibolečinske tablete, strah me je, da bi bilo kaj narobe med postopkom.
Ali te uspavajo do konca ali samo na pol? Dajte me malo potolažit. HVALA

Šaki -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 12:08:40)

oh sj bo..sj boš itak spala,al pa ne samo nič ne boš čutila.nj ti malo G pove da boš bolj pomirjena.če se boš zarad tega sekirala tud ne bo ok![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tadejat -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 12:14:49)

Jaz sem imela dvakrat carski pa ni tako hudo. Res je, da si po posegu malo boga, da ne morš s postelje pa saj ti v porodnišnici pomagajo vsaj v PO in MB sam reči moraš. Pri drugem CR sem imela spinalno anastazijo, kjer ti omrtvičijo samo od pasu dol, to sem si izbrala zato, da sem lahko prvič videla in slišala otroka, ko se rodi pa še mož je bil prisoten. (v PO) Prvič nisem imela te možnosti, ker se je mudilo in sem bila v zelo slabem stanju -sindrom HELLP. (v MB)

pikica86 -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 12:32:23)

Živjo

Tudi jaz sem pred 15dnevi imela CR, sicer nenačrtovano, ampak naj te pomirim, da ni hudo.Med posegom te uspavajo, po posegu sicer so bolečine, ampak imaš pomoč sester na oddelku tako da je lažje.Poleg tega, so meni pomagali otročka dvigovat oziroma pristavljat k dojkam ko sva dojila, kadarkoli je bilo potrebno, tudi ponoči.Rodila sem pa v SG

Če bom še imela CR, se bom pa sigurno odločila za spinalno anastezijo, da bom lahko takoj objela otročka in da bo partner zraven
Tako, da kar brez skrbi

*pepelka* -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 12:54:54)

Imela sem že 3 cr, pa ni bilo tako hudo, da se ne bi dalo zdržati. Vedno sem dobro okrevala in nisem imela kasnejših težav. Naj te ne skrbi vse bo dobro. 

urška -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 13:29:02)

lej ni prou fajn (iela sem ga pred skoraj 4 leti), ampak po moje u primerjavi z hemeroidi al pa z šivi presredka, sem jaz takoj za CR. 

Anonimen -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 14:24:12)

Sam poseg ni čisto nič hudega, v bistvu še sploh nisem nikoli slišala, da bi šlo kaj narobe, nasprotno kot pri naravnih porodih, ko je tega vse več. Tako da kar se strahu zaradi samega posega tiče, je ta res odveč.
Po porodu si pa pač bogi, ja, fajn je, da imaš koga, ki ti tudi doma vsaj v začetku pomaga. Vsaj pri meni je bilo tako, čeprav sem menda ena redkih, ki je precej dolgo imela bolečine.  Večina jih po enem tednu ali vsaj dveh nima več.

dory -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 14:26:34)

uh jst pa takoj podpisem za se en cr....men je pa to tko komot...ok, res,da si en teden mal bolj svoh in en mesec mal cutis bolecine...ma drgac je pa vse super...po pravici povedano sem se jst bolj bala,da ce bi rodila po naravni poti,da se bom ful strgala in tko..

Anonimen -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 14:27:48)

Hvala vam punce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Jessy -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 14:31:30)

IZVIRNO SPOROČILO: pikica86

Če bom še imela CR, se bom pa sigurno odločila za spinalno anastezijo, da bom lahko takoj objela otročka in da bo partner zraven
Tako, da kar brez skrbi

Pikica, žal ne bo tako! Jaz sem imela spinalno anestezijo in je bil tudi mož zraven. Ko je bila hči rojena, so nama jo pokazali, nato pa jo zavili v tisto zeleno rjuhco, nakar jo je sestra prinesla k meni samo toliko, da sem jo pogledala in ji dala poljubčka. Namreč, obe roki sta bili zasedeni in je nikakor ne bi mogla prijeti.
In to je bilo tudi vse, kar sem imela stika z njo v tisti minutki. Zatem so jo odpeljal iv sosednjo sobo, da so jo oskrbeli do konca, mož pa se ji je pridružil.

Kakorkoli že, meni je bila spinalna anestezija res super zadeva. bilo me je malce strah, kako bo vse skupaj izgledalo, zato mi je bilo še toliko bolje, ker je bil mož z menoj.

Po porodu nisem čutila kakšnih bolečin, le ko se je bilo treba dvigniti ali hoditi. Takrat pa je kar fajn žgalo po šivih. Pa vendar se mi zdi, da sem hitro okrevala, saj ko sem 6. dan zapustila porodnišnico, sem bila že full vredu in sem komot že hodila, prav tako tudi po stopnicah.
Doma so mi pa 1 mesec kuhali, tako da nisem imela veliko dela.

kofetek2010 -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 14:34:15)

IZVIRNO SPOROČILO: pikica86

- vidla ga boš cca. 3 sekunde, objet ga ne boš mogla, ker ga takoj šibajo porihtat
- partner pa bo lahko zraven in bo on potem z otrokom, ko ga porihtajo
- otroka boš videla šele na intenzivni

tako je bilo pri meni v PO pred 21.m [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Sam CR ni boleč, boleče je okrevanje, ker tažko vstaneš/ležeš iz/v posteljo in konkretno se ne moreš smejat, ker trebušne mišice bolijo. Je pa vsak dan lažje, tam po cca. 10-14 dni je že čist OK. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cmokec -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 15:13:59)

Tudi jaz sem imela pred zanositvijo operacijo na maternici, zaradi katere sem imela CR. Za otročka sva se morala kar potruditi, ker nisem mogla zanositi, zato je bil CR najmanjše zlo do otročka. Res se ga nisem bala. Oba sva želela delno anastezijo in sva imela tudi obljubljeno. Prišlo pa je na koncu tako, da je bil prisoten drug operater, ki zaradi operacije na maternici ni želel le delne narkoze. To pa zato, ker je rekel, da se malo boji, kaj bo notri našel in če bi imela kaj za popravit,bi mi tako morali dati masko. In sva se z mojim poslovila, jaz pa v operacijsko. Malo sem imela strah, da ne bom čutila reza, ampak je bilo vse super. Ko ti dajo masko za dihati, je tvojega zavedanja konec. Nslednji trenutek me je že anasteziologinja ščipala v lica, da sem se odzvala. Prišel je tudi moj, da mi je poročal o dojenčku. Nato sem bila en dan na intenzivni, nato so me remestili v sobe. po enem tednu sva odšli domov.
Bolečina je bila huda, ko sem se zbujala,ampak so mi takoj dali dve inekciji, pa je bilo dobro. 4 dan sem bila že brez zdavil proti bolečinam in sem bila fit, kot prvič po naravnem porodu. Zaradi bolečin so mi sicer sestre naročile, naj jim takoj povem, če me bo bolelo in mi bodo dale inekcije. S tem ni bilo problema, sem bila na račun tega čisto dobra.
Brez dojenčka sem bila v intenzivni, v sobi sva bili pa skupaj.

Še najbolje, da pač sprejmeš, da je CR edina pot do otročka. In to brez popadkov.

Srečno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

bamby -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 17:51:38)

Brez panike. CR je čisto vredu in zate lepo poskrbijo. Tudi nima biti kaj narobe, saj so strokovnjaki zato. Sploh pa moraš biti optimistična, pa ne na slabo misliti. Misli naj ti zaidejo samo na to, kako srečna boš, ko boš zagledala svoje težko pričakovano dete.

urška -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 18:05:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Večina jih po enem tednu ali vsaj dveh nima več.

no jaz tudi nisem bla ena tistih. je pa tko, da čisto nedolžna operacija tudi ni. ampak nočem nobenega strašit, povem samo to da je moja prijateljica pred dobrima 2 mesecema imela kar konkretne probleme zaradi CR. je pa res, da takih najbrž ni veliko.

SIBI -> RE: carski rez- STRAH (2.9.2007 22:27:08)

CR sem imela pred 9 meseci in je bilo vse ok. Jaz sem imela bolečine samo drugi dan, tretjega pa nisem več rabla tablet proti bolečinam. Ko sem prišla domov po 5 dneh me je samo še moj sonček spominjal, da sem rodila. CR sem pa imela v MB porodnišnici. 

Stran: [1]