cmokec -> RE: Cepljenje proti tuberkolozi (2.9.2007 22:10:04)
|
Kopirano: Dojenčki rojeni od januarja 2005 niso bili cepljeni proti tuberkolozi - besežiranje; prej so 50 let vse nas cepili proti TBC ob rojstvu. Pediater je po porodu dejal da bo potrebno izpolniti in oddati neke obrazce, če bom hotela cepiti dojenčka. Na vprašanje zakaj, mi je odgovoril, da zaradi vnaprejšnje evidence - da bodo vedeli koliko otrok, ki jih niso cepili, bo zbolelo! ??? Na vprašanje ali delajo raziskavo je bil odgovor seveda negativen. Pred tem sem se zanimala pri več zdravnikih pediatrih - NIHČE mi ni odsvetoval cepljenja; vedeti pa morate, da vam NE SMEJO SVETOVATI cepljenja ampak MORAJO govoriti v skladu z doktrino, ki pa pravi, da TBC ni več nevarna, saj jo lahko pozdravijo in ni več smrtna kot včasih. Ja nevarna ni, saj smo bili vsi cepljeni - kako pa to da je kljub temu je v porastu? - z vse bolj onesnaženim zrakom, vse več obolelimi z aidsom, priseljenci... Jaz pa pravim da naj delajo statistiko na svojih otrocih, ne na mojemu in sem jo dala cepiti. Že najmanjše obolenje ni vredno tega stroška, kaj šele TBC. Cepiti je potrebno do starosti 12 mes.
|
|
|
|