RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 7:21:42)

in še dve od včeraj:

[img]http://www4.slikomat.com/07/1218/gg7-17.12..jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/07/1218/n35-27.12..jpg[/img]




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 7:23:01)

da vam pa povem, sem mu full z veseljem dala testo da bo pomagal  in kaj on- moti ga če ima umazane rokice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

zdaj pa rabim en dober recept za piškotke na modelčke, imate kaj?




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 8:06:58)

Jutro!

Nataši, s testom je bilo pri Tilnu enako. Tudi po škrobni barvi je risal s čopičem, ne  prstki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drgač je treba pa vsako svinjarijo prešlatat. Luže, blato, mokro listje, sedaj je začel po avtu risat - me je skor kap, ko sem videla, kakšen je. Ampak jih bomo že ukrotile, a ne? Čez par let bodo že sami pekli piškote in nas ne bodo spustili zravn.

Dobro testo pa: na Kulinariki imaš svašta, meni je še vse, kar sem sprobala od tam, uspelo. Naslednji podvig bodo zopet medenjaki, a tokrat z modelčki. V Ikei sem pa v soboto vzela že pripravljeno testo (mislim, da je nekaj z ingverjem) za medenjake, ker so bili tam, pekla jih je ena gospodična, naravnost odlični! Sam tega bom prihranila za božični večer.

Pe še ena ideja: včeraj sem se spravila pripravit rižev narastek. Vedno ga delam z jabolki, da ni preveč dolgočasen, včeraj pa sem, ko sem riž že kuhala, ugotovila, da slednjih nimam. In sem zrezala suho sadje (marelice, fige, slive, rozine) in prelila z vodo in malo ruma, da se je (dobesedno, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) napilo in potem to vmešala namesto jabolk. Seveda ne pozabit solit in sladkat, za malo prazničnega vzdušja pa še mal cimeta.  Narastek je ODLIČEEEEN!  Malo ga je še, če je kakšna kandidatka, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].









NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 8:33:40)

bom šla pogledat na kulinariko...

daj mi napiš točno kako narediš narastek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], ga še nisem nikoli delala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

to s pacanjem je pa res, povsod bo vtaklnil rokico le tam kjer mu dovolim pa nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 8:51:22)

:)

Js ga delam v tamajhnem pekaču (velikosti cca A4, višine 5 cm). Za merico imam kozarec (1,5dl).

7 meric mleka
2 merici vode
3 merici riža
2 ščepa soli
sladkor po želji (js ga dam malo več kot eno merico)
3 jajca
cimet
sadje (jaboolka naribaš oziroma narežeš suho na koščke)

Skuhaš riž in ga ohladiš. Jajca in sladkor zmiksaš in potem v to vmešaš riž (ker se precej drži skupaj je lažje dodajati riž po žlicah kot kontra) in sadje, namažeš pekač z maslom in daš pečt (js dam na 220°C ) in pečeš tako dolgo, da se na vrhu naredi temnejša skorjica - cca pol ure.

Voila!








Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 8:52:19)

Eeeej, pa na rum ne pozabit, :) 




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:00:49)

Tevža, Inca, pupika, KU-KU?




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:07:05)

Dan!

Sara je bila spet zgodnja - ob 6h. Je uspela pa imeti že tri velike buce, res ne vem kaj ji je danes. No, zdaj je spet dobre volje.

Nataši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] ta vaša nova frizurca. A ste ga kar z mašinco postrigli? S škarjami mal dvomim, da bi šlo tako na kratko.

Jaz tudi nikoli ne delam rižovega narastka, ker ga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] nima ravno rad. Samo mislim, da se ga bom pa danes vseeno lotila, njemu bom pa še kaj drugega naredila, če bo potreba. Hvala za recept!

Drugače imam pa jaz celo zbirko receptov (nekaj čez 100 strani), je skor vse noter. Če bi katera imela, mi naj na ZS pošlje mail, ker drugače na znam pripeti.

Vidim, da nas je več tu gor, javite se!




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:30:02)

tejchi hvala bomo poskusili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

adrijana postrigli smo ga s škaricami, mašinca bo še kar počakala




tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:30:36)

hoj!

na hitro iz službe.....

matevž je malo bolje; sicer ima še vedno vročino, a je vsaj po počutju malo boljši in že veselo s svojimi lonci razsaja [sm=smiley36.gif]
sem pa včeraj skoraj dol padla, ko sem opazila, da se mu zadaj nekaj "belega sveti"- dobil je vse 4 petke. očitno je bilo potem povezano eno z drugim; vrtec+zobki.

zvezda, sorry, ampak sem v naši gužvi spregledala tvoj študentski uspeh [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

malčki so pa ful luškani, sploh lovro je faca z žitom [sm=smiley36.gif]

nič, letim delat....

pa-pa, lep dan!




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:33:15)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za matevževe petice.... kolk ga je matral, bošček ... je pa to kar zgodaj a ne




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:34:04)

incabinca sem šele zdaj vidla tvoje slikce od lovra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], mi jih včeraj ni pokazalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] fleten je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dalin -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:39:03)

[image]http://www.ani3.dk/tekster-ny/t9/HeyyyLis%20(8).gif[/image]
 
Se me še spomnite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].Brala sem vas redno,vsak dan,za pisanje pa ni bilo ne časa ne energije.
Najprej Tejcha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za pupiko.Pa bo parček.Kako bo luštno videt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Zvezda,čestitke za izpit.Še diploma pa konec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],če sem prav razumela.
Tevža imate pa res sranje s to boleznijo.No,naj ti povem da teče že sedmi teden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],kar je Žan prehlajen.Pa je bilo pred tem vikendom že boljše,v nedeljo je pa spet začel kašljat kot nor.Se je včeraj ob enajstih zbudil,ko sem iz službe prišla in do enih revček ni mogel nazaj zaspati,zaradi kašlja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Upam,da bo naslednji teden boljše,saj bo doma,ker imajo tavečji počitnice.
Hranjenje:sicer poskuša z žlico,najraje pa z rokicami je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Tudi v vrtcu,vse mu paše če si sam v usta z rokico daje.Pa se ne sekiram veliko,bo že.
 
Pri nas dnevi potekajo rutinsko;služba,vrtec,domov,služba,vrtec,domov,....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].Naloge,učenje,pospravljanje,....vsega imam velik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
 
Mene pa nekaj zobje matrajo že dva dni.V bistvu ne zob,ampak zgornji levi lok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Pa imam vse zobe zdrave,ne vem kaj bi to bilo.
 
Drugače pa,je Žan vsak dan naspidiran,vsako minuto se spomni kakšno novo vragolijo ušpičiti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],čeblja neprestano,v glavnem,fant kot se šika je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Če bi bil pa še zdrav bi bilo pa sanjsko.
 
Nič,letim malo pospraviti.Lep dan
 




dalin -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:41:08)

Sem pozabila.Lepe slikice.Jaz sem mislila Žana v nedeljo slikat,pa je bila baterija prazna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] na fotoaparatu.Ta teden pa popoldne delam in ga bolj malo vidim.Ko ga poslikam,bom prilimala sliko gor.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:42:07)

jaz pa letim v merkur... moram še kakšno drobnarijo nakupit da začnem ustvarjat s svečkami




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:45:38)

Hej!

Sam na hitro, sva z Lovrom spet doma, sva ZASPALA v vrtec.... jaz sem včeraj fuuul pozn dam pršla, sem mela vaje pol pa še na pjačo, pol pa debata, pjačka, veseli december.... no ja, zaspana sem. No in kot bi Lovro vedel je danes v kosu spal od 19.00 - 8.10 (drugače vedno vstaja 6.10).

Je pa kar nekaj sitkan ratal skoz bi se nosil po rokah pa to....

Pa še vedno je prehlajen - si ga sploh ne znam več predstavljati brez sveče iz nosa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Danes ima spet tak zelen gost smrkelj, pa spet kašlja pa neki hrope (predvidevam da od tega k si ne zna odkašljat). Me mami podi k zdravniku, ampak jst pa itak vem, da bo spet rekel da je samo prehlajen..... ma sje ne vem, čeprav je p amogoče bolš, da otroka trikrat preveč pripelješ k zdravniku kot enkrat premalo...

Ste včeraj govorile o razočaranih gospodinjah - jaz jih še enkrat v življenju nisem gledala. Itak imam vedno ob ponedeljkih Sirene, če sem pa slučajno frej mi pa ful ni do tv.

Aja - v nedeljo bomo Sirence pele na NLP (Slo1) - čist ta zadn komad.  To je po moje tam okorg šestih  -  ne vem, k nikol ne gledam ;) Tko da če boste pred tv-jem poglejte!

Tevža - se spomniš ko smo se zadnjič pogovarjale o bodijih večjih od 86 v h&m? No, jaz sem bila včeraj tam in dejansko nimajo večjih od 86... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Še 86 sem komaj kaj najdla...

Adrijana - sankala se pa nisva, ne premoremo tolk snega :)






adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 9:50:19)

Dalin pa smo te dočakali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], lepo! Drugi teden si pa le privoščite kolikor vam bo znaslo. Pa da se Žan malo pozdravi, kaj delajo ti vrtci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Me je že zdaj groza, ker je tako fajn, da je zdrava.

No, imamo pa lepo buško med obrvmi od zjutri. Novoletni okrasek...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa si sploh ne pusti hladit, tako da sem ji kar s hladilnim mazilom namazala.

Tevža a vi pa že kar petke?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] A štirice že ima, koliko jih že imate?

Jaz tudi opazujem, da bodo verjetno trojke kmalu tu, pa zaenkrat še ni težav. Trkam...

Nataši odposlano!




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 12:13:44)

In vse tiho je bilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

En link za polepšanje dneva, jaz sem se nasmejala do solz. Sma pa midva z mojim in kolega, par.

http://www.elfyourself.com/?id=1501816720

Lahko si svoje naredite, jaz še nisem poskusila, to je kolega delal.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 13:14:34)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] full dobri ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 17:57:19)

hoj!

dalin, sem ravno včeraj pomislila, da te že dolgo nismo slišale....verjamem, da si polno zaposlena in da ti ostaja malo časa za "obrobne" stvari. pazite nase!

incabinca, v ned. je daljinec moj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

glede naših petk je pa tako; danes mi je po telefonu kolegica rekla, da so to sigurno 4, ker je za 5 prezgodaj. a meni je tako čudno, ker je med dvojko in tem naslednjim toooliiikoooo prostora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  no, v petek imamo kontrolo pri P in bomo vprašali kaj je zdaj to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . javim, ko bo info bolj točna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] , kakorkoli že, v vsakem primeru so mu vsi 4 kočniki pogledali na plano v kompletu..auč.
drugače se je pa mali odločil, da noče več biti bolan; beri - danes je siten kot sam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], naveličan vsega, skozi hodi po čevlje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], skratka, upam ,da vročine kmalu ne bomo več imeli, da gremo lahko vsaj malo na zrak.

sem videla, da ste se pogovarjale tudi o peki...mmmm...jaz sem ravno v nedeljo prvič preizkusila sadno pogačo in je bila odlična, tako da bo na sporedu za ekstra "božično" sladico.

očitno pa sem se tudi sama nalezla od matevža, saj me zelo boli grlo in sp. del telesa. upam, da me ne položi v posteljo.

zdaj pa grem.....se "vidimo" še kaj zvečer.




tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.12.2007 20:12:49)

evo....

matevž je ravnokar zaspal, jaz pa še malo za prenosnik in potem vodoravno pod odejco in pred TV. sem spet solo. no, ampak se ne smem pritoževati, ker je možek spet pridno na bolniški za malčka in seveda kuha kosilo tudi za mamico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (vsak dan. ja, ajne, takih res več ne delajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]) joj, sem važna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

pri nas jemo z žlico bolj tako tako, testenine pa je z vilčko (nabadava mu midva; potem nosi v usta in dela aammm, aaammm - to naredi samo, če sam nese v usta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). ja, tudi matevž je že probal z roko, a noben od naju ni navdušen nad tem, tako da ga vedno preusmeriva na žlico oz. vilčko in zaenkrat (trkam!) se še ni zbunil.

nič, dame, grem....

lepe sanje in jutri bo lepo vreme, tako da ga tisti, ki ste dravi, izkoristite max.

čau bau




pupika -> RE: Septemberke 2006 (19.12.2007 9:03:03)

Jutro punce, sem kar malo iskala naš seznam, so nas vse ostale prehitele in smo bile na drugi strani.

In Gal je dobil prvo trojko, ga je pa kar mučilo, se mi zdi da ga je celi mesec mučilo, ma samo da je zunaj, sedaj pa bo verjetno spodnja trojka počaci pokukala ven.

Tevža, tudi mi smo mislili, da je dobil petke, ker je moj možek gledal in rekel, da ima petke, pa sem mu jaz preštela pa so bile štirice, poglej če ima še kaj placa za zob. Drugače pa juhuuu za zobke tevža, tudi Gal je dobil vse 4 naenkrat.

Punce kako vam kaj spijo mali-male, naš Gal se še vedno zbuja na dve, tri ure in tako spije tudi po liter čaja ali vode in posledično je zelo hiter moker skozi in ga moram celega preoblačit, sem se navadila, da imam kar v spalnici zraven postelje vedno rezervo pižamo in bodi, se mi pa mali kar smili, ker je takrat tak jok, ker bi revež spal, potem ga pa še jaz matram s tem preoblačenjem. Bomo probali naslednji teden da ponoči ne več pil, sem potem 14 dni doma, tako, da če bo kriza ponoči, se bom potem naspala, ker bo Gal šel v vrtec, imam naslednji teden rezerviran za generalno pospravljanje in likanje, ker se mi je ar nabralo perila za likat z malim pa mi itak nič ne uspe narest, razen hišnega pospravljanja, še pri pometanju mi vse smeti razkoplje narazen, če pa pometam z električno metlčo, pa če on pometat, potem pa je jok in stok. Komaj čakam naslendji teden, da se malo spočijem in naspim, ker sem itak že kot zombi.

Zaenkrat toliko in lep dan vam želim




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (19.12.2007 9:21:21)

pupika - poskušaj ukinjati čaj... ker to je pridobljena navada, definitivno ga ne potrenuje toliko ponoči. Jaz sem imela isti problem z Lovrom.
Najprej sem mu zmanjšala količino čaja, tako da je vsakič ko se je zbudil dobil manj kot deci čaja, potem sem to začela prakticirat z vodo, zdaj pa se ne zbuja več in prespi celo noč. Itak je bilo derenje pa protestianje, sam zdaj je pa kul.
Poskusi.




pupika -> RE: Septemberke 2006 (19.12.2007 11:16:53)

incabinca pri nas je tud z vodo isto, sem mu zadnjič dala vodo v flaško in jo je spil ravno toliko kot čaja, se mi zdi, da se bolj crklja z flaško, ker je imel nekaj časa neko obdobje, ko je flaško kar k sebi stisnil, ko pa sem mu jo poskušala vzet , pa se je prebudil in začel jokat, če še ni trdno zaspal. Zgleda bom morala flaško kar ukinit in bomo videli če bo prespal celo noč brez zbujanja, ker je katastrofa. Se mi je zdelo da je pred letom dni bolje spal in se  manj zbujal, ko sem ga dojila, potem pa se je pri šestih mesecih začel zbujat in se je dojil tudi na uro, pa mi je pediater rekel, to je čisto normalno, on vas rabi. Sedaj pa imam ko sem ga poslušala. Vam sporočim po novem letu kako smo zrihtali.

Incabinca kaj Lovro spi celo noč sedaj.




pupika -> RE: Septemberke 2006 (19.12.2007 11:17:24)

joj sem prebrala da Lovro prespi noč brez zbujanja




Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>