|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje
24.11.2004 12:53:24   
niki5
Sej je smešno, da to sprašujem, glede na to da imam drugega otroka, ki ga dojim ampak kljub vsemu sem že čisto zmedena :(
Svit je sedaj star dober mesec in sem že mislila, da se dojenje uravnalo, večinoma se je dojila na 2.5 do 3 ure. Z dnevi ima vedno močnejše krče in ga večinoma crkljam in tolažim, sedaj sem pa ugotovila, da včasih po krčih začne jokati drugače. Od dojenja je minila komaj ura, ampak ga kljub temu pričnem dojiti in ko se nahrani se umiri. In zdaj mi ni nič več jasno.. Ali imam premalo mleka ali dojenček pri tej starosti še nima pravega urnika hranjenja?
Pediatrinja mi je rekla, da ni nujno da je vedno lačen ko joče.. in da manj bo kakal bolj bo prebavil mleko in tako ga bo potrebno tudi manj dojiti.. Zdej sem pa čisto zmedena :(:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenje
24.11.2004 12:57:48   
Anonimen
Meni so pa tako povedali:
Ker dojenčki neverjetno hitro rastejo, morajo velikokrat tudi menjati urnike hranjenja in zato se lahko zgodi npr. 1 x na mesec, da se 2-3 dni ne dojijo normalno na tri ure ampak na uro ali uro ali pol, da se mamici prilagodi količina mleka. In pri nas je bilo res tako. Približno 1 x na mesec se mi je zbujala na eno uro in se dojila, to je trajalo približno 3 dni, potem je bilo spet vse normalno.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenje
24.11.2004 13:01:13   
lol
Mi smo stari 3 mesece pa še nimamo čist uštimanga ritma.lahko da ima krčke pa se z mlekom zadovolji.vidim da dojiš.probaj ti piti veliko čaja ki vsebuje kumino,komarček in janež (bebe čaj),pa njemu tudi lahko že daš hippov čaj od komarčka.

jest mam tut ta druzga pa je ta čist drgačen.


LP.:zmeden:

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dojenje
24.11.2004 13:15:24   
niki5
alja, potem je pa čisto možno, da je to... ker se iz tistega krčenja in joka prične potem samo jokati (včeraj sem imela kratke rokave, se mi je tako prisesal na roko, da sem se kar ustrašila, ker nisem pričakobvala), potem ga pa pričnem dojiti in začne hlastati, ko da bi cel dan minil od dojenja ne pa ena ura.

Drugače pa pijem od alete čajza dojenje in Galex iz lekarne. Poskusila sem mu dati po steklenički pa imam občutek, da ne zna sesati..
Ali je mogoče problem, ker ima dudo od Nuk-a, stekleničke imam pa od Aventa in je drugačen cucelj?

Moj prvi ni maral dude, ta jo je pa takoj sprejel in po nasvetu zdravnice je dobro da jo ima, ker ima zelo močen sesalni refleks in si potem vusta tišči rokice, kar je pa slabše kot duda.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenje
24.11.2004 13:49:49   
Anonimen
Ja, Niki jaz bi rekla, da je to to. No, saj boš videla , če bo čez nekaj dni spet normalno jedel je to to. Pa če se bo na vsake toliko časa ponovilo. Če pa se to ne bo nehalo, potem pa obstaja možnost, da nimaš dovolj kaloričnega mleka. To se je zgodilo moji znanki, pa zelo dolgo niso opazili, ker je imela količinsko zadosti mleka. Mala pa nikoli sita in je stalno jokala. Ampak da te ne bom preveč strašila prezgodaj, boš videla, da bo čez nekaj dni vse ok.

Jaz sem drugače stalno pila komarčkov čaj, Lea ni nikoli imela krčev, ne vem pa, a zaradi tega ali ne.
Jaz ji tekočine nisem dodajala prve tri mesece, ker je bila rojena oktobra, ko ni vročine. Rekli so mi, da je dodajanje tekočine ob polnem dojenju potrebno le poleti v hudi vročini. Tako, da tudi če noče piti naj te ne skrbi, saj je v tvojem mleku mnogo vode in ne more biti žejen.

Dudo smo mi tudi imeli, ampak pri 6 mesecih je pa ni hotela več. Zdaj sem jaz njena duda! :((

Sporoči, kako bosta papcala čez nekaj dni. Pa pridno se cartajte!

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenje
24.11.2004 13:55:42   
niki5
alja,
a kaj veš zakaj do tega pride, da ni dovolj kalorično mleko?
Brala sem sicer, da se glede na tvojo prehrano potem tudi okus mleka spreminja in da s tem otroka tudi preko dojenja navajaš na različne okuse, res pa da je potrebno potem tudi jesti raznovrstno hrano. O kaloričnosti mleka pa nisem vedela...

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenje
24.11.2004 14:00:17   
Anonimen
Joj, ne vem. Domnevam pa da zaradi prehrane. Ne vem, če je ona jedla tko kot je treba med dojenjem in počivala. To je baje najbolj pomembno, jaz sem res pazila, da sem jedla zdravo pa vsega zadosti (meska, zelenjavica, sadje). Pa za počitek sem si tudi prve mesece vzela čas. Tebi je to najbrž težje ker imaš zdaj že dva sončka. No, na kratko ne vem, domnevam pa, da zaradi prehrane. Ni pa to najbolj pogosto, saj ponavadi mleko tudi presahne, ona ga je pa količinsko imela dovolj. Verjetno je veliko pila, jedla pa ne tako kot bi morala.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenje
24.11.2004 14:10:22   
niki5
hvala za nasvet! :)
jaz si zaenkrat ne upam nič svežega sadja in zelenjave jesti, zaradi krčev.. zato sem pa sedaj pričela jemati vitaminske tablete, ker sem se počutila zelo slabo. Ko se malo umirijo krči bo pa tudi to prišlo na moj jedilnik.
Se bom javila in poročala kako se bo izkazalo glede dojenja.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dojenje
24.11.2004 14:44:19   
Anonimen
Ja, saj jaz sem bla tudi na začetku zelo previdna. Prvi mesec sem jedla samo na vodi kuhan riž, čez pa potenstan paradižnik pa korenje. To je blo to. Pol sem pa počasi začela jest še druge stvari.

Ja, sporoči, kako bo! ;)

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   dojenje
24.11.2004 14:50:19   
Anonimen
Niki, že zadnjič sem brala tvoj post, da je mali fantek tako potrpežljiv, da še krčke prenaša mrez jokca ali nekaj podobnega. Ne vem, ampak mislim, da če ima otrok res krče, potem to ni tak mili jokec, ampak je krčevit jok, zelo glasen, ki je preneha kar tako in traja dolgo časa, zraven se otrok zvija in je v obrazek ves zaripel. Nam j na primeren patronažna tkrat svetovala, da če bi prišlo do takih krčev, naj pa pri nošenju l še očka pomaga, ker je mamica ponavadi že kar zelo uboga, ko malemu sončku ne more pomagatu. Torej mora to izgledati precej hudo.
Že takrat sem pomislila, da je ta dojenček pa mogoče samo lačen. Tudi jaz sem mislila, da ima moj krče, pa sem pozneje ugotovila, da je bil samo lačen. Med tistim jokom sem mu dala flaško in je pojedel še enkrat toliko kot pred eno uro. Sicer jaz nisem dojila, tako da sem imela lažjo predstavo o količini in kaloričnosti mleka, ki ga je popil. Sicer pa je tudi imel dudiko o Nuka, pa je normalno pil iz Aventove flaške.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   dojenje
24.11.2004 15:14:25   
niki5
Splišni, zdaj tuli ko zmešan in tako krčevito se premika da ga včasih komaj držim, popraskal me je pa tudi že fino :( Takrat je pa v dudo bolečino in glas dal, pa enako se je krčil in obraz rdeč. Samo sedaj so pa vedno močnejši in tudi duda ne pomaga več.. edino potem ko bolečina mine se z njo tolaži.. potem pa spet od začetka..

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dojenje
24.11.2004 16:12:09   
majčica
Punce tut sama sem čisto zmedena, dogaja se mi pa isto kot niki, tamalček Luka bo star 2 meseca v soboto in cele štale. Nimamo ritma za jest že tretji dan, kar vsako urco hoče jest...ne vem ali joka zaradi krčev ali je lačen...včasih se po dojenju dere do hripavosti, včasih pa zaspi že samo če dvakrat potegne...ne vem ali naj pazim na hrano ali ne, ker je približno isto...občasno mu dajem tudi komarčkov čaj, sama pa pijem enga lekarniškega za dojenje. Bom poskusila pa še Gelex, ker pohvalijo. Kako naj pa vemo da mleko ni dovolj kalorično, oziroma kako naj bo ob juhah, zelenjavi in rižku...Meso bom malce pojačala.
To je moj prvi srček in sem zato še bolj živčna kaj bi lahko bilo narobe...včasih kakšnga prižgem, recmo ene tri na dan in potem se sekiram, da ni mogoče to...kaj pravite? V glavnem zdej ga bom dojila kar takrat ko bo želel...Lp, upam da teli krčki čimprej mim!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dojenje
24.11.2004 16:29:24   
Anonimen
Aja, ja, Niki5, saj ti že veš. Moj se je samo ene parkrat tako drl, pa sem ugotovila, da je bil lačen. Smo imeli pač srečo. Ampak se ti pa smilijo takili majceni, jaz kar msilim, da bi se moralo kaj najti, da bi jim bilo lažje... Pri takih stvareh nikoli ne vržem puške v koruzo, kar nekaj iščem in iščem, kaj bi se dalo narediti. Čeprav ti krči so že od pamtiveka, pa jih še sedaj mučijo. Na žalost.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   dojenje
24.11.2004 16:32:21   
Sibil_
Ker imava skoraj isto stare otroke-moj ima danes točno 6 tednov-bi imela eno vprašanje.:)-
Moj Patrik ima tudi krče, ampak niso prav hudi hudi, tko malo po ene pet minut se dere pa je.Ampak sem pa dobila kapljice AD3 od zdravnice in po njih je cela štala-danes sem mu dala tri kapljice in je tako bolelo da bogi ni prišel do zraka, pol pa tak histeričen jok :((da je kaj.A se tudi vam to dogaja?Kako prenaša mali kapljice-te vitaminske klinčeve?:grrr:
JAz bom zdaj poskusila z avstrijskimi, če bo kaj boljše?:zmeden:

No, LP in čim manj krčev nam vsem želiva
Sibil in Patrik

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   dojenje
24.11.2004 16:34:50   
majčica
Ja baje je hudo hudo po AD3, mi jih še nimamo in jih bomo kupili v Italiji, take ki so na bazi olivnega olja in niso tok hude za krče! Kakšne imajo pa v Avstriji?

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   dojenje
24.11.2004 19:40:37   
niki5
Jaz sem ravno zaradi tega kupila Oleovit, zdravnica je rekla, da je res od teh najmanj krčev. Nimam občutka, da bi imel krče od kapljic, dam mu jih dopoldne.. recimo včeraj je imel hude krče šele zvečer, danes dopoldne.. tako da sploh ni nobenega ''ritma''. Recimo včeraj mi je spal dopoldne (ponavadi mi zaspi samo po 10 min), danes mi je celo dopoldne se zbujal in jokal in se krčil, potem pa popoldne za 2 urice celo zaspal. Jaz nekako predvidevam, da če se redi dobro, potem ima verjetno tudi dovolj mleka :zmeden: Prvega sem dojila do 13 meseca, potem se je pa sam odstavil in kljub temu sem sedaj čisto zmedena, vse je drugače in imam občutek kot da ne bi tega že kdaj dala skozi.


Tukaj je en izsek besedila ki sem ga dobila (ker to ravno moj sedaj občasno pričel početi)


Ali vaš dojenček joka med ali takoj po hranjenju?

Zvijanje in godrnjanje verjetno res izgleda kakor ob prebavnih težavah, toda ponavadi je le normalna reakcija na normalni prebavni refleks, ki se imenuje »gastro-količni refleks« (dobesedno: prehod hrane iz želodca v črevo). Ta refleks je normalen odziv telesa, ki naroči črevesju :«hej delo za vas tam spodaj«, da se naredi prostor za novo hrano. Večina novorojenčkov se zato pokakaka med ali takoj po hranjenju. Nekateri dojenčki tega refleksa sploh ne čutijo, za nekatere pa je tako, kod da bi jih boksnili v trebuh. Zadnji zato zajočejo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   dojenje
24.11.2004 19:42:50   
niki5
majčica, lahko ti pošljem cel dokument, če mi pustiš mail, ker je kar obsežen...

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   dojenje
24.11.2004 21:33:00   
Sibil_
Moj mail je : eva_sibil@hotmail.com - ali te lahko prosim za ta članek?:ups:
Prosim, prosim, prosim????
Pa hvala, hvala, hvala že vnaprej!:rozica:
LP,
:sloncek:Sibil in :angel:Patrik

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   dojenje
24.11.2004 23:03:17   
ksenija.
Halo!
Tudi meni se doaja isto, moja Zala je stara 7 tednov in se zadnje tri dni dojiva na uro in pol. No ponoči je drugače takrat zdrži udo do 5 ur.
Tudi jaz bi prosila za članek, če lahkona stone1@butn.net

Hvala in LP!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   dojenje
25.11.2004 8:54:35   
niki5
sem vama poslala :)

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Ime za deklico
sirenetta

Katero od naslednjih imen za deklico vam je všeč:

Eliza (23%)

Evelin (29%)

Isabel (41%)

Anais (8%)


Število vseh glasov: 390

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!