koleraba (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Nea_teja_ -> koleraba (1.9.2007 11:23:56)

Mene pa zanima kaj vse kuhate iz rumene kolerabe in ce jot udi zmrznete in kako.

Jessy -> RE: koleraba (1.9.2007 11:56:31)

Jaz jo dam vedno v govejo juho, pa v zelenjavno juho. Največkrat jo narezano na kocke skuham v sopari, nato pa prepražim na malo masla in dodam kumino ter sol za začimbe. To jemo kot priloga k mesu.
Naredim pa tudi omako iz kolerabe. Skuham jo v slani vodi skoraj do mehkega, nato posebej v drugi posodi pripravim prežganje (čebula, moka, olje) dodam paradižnikov koncentrat in rdečo sladko mleto papriko, zalijem z primerno količino vode v kateri se je kuhala koleraba, začinim z lovorjevim listom, mleto kumino, dodam govejo jušno kocko in kolerabo. Kuham toliko časa, da se koleraba do konca zmehča. To potem jemo zraven pire krompirja.
In tu se naše čaranje s kolerabo konča.

Nea_teja_ -> RE: koleraba (1.9.2007 12:33:34)

Ja sej pri nas jo tudi uporabljamo pri goveji juhi ali pa šari.Predvsem me pa zanima kako jo shranjjete čez zimo če katera ve ,ker se mi zdi da če jo dam v skrinjo rata taka vodena.

Jessy -> RE: koleraba (1.9.2007 12:45:14)

Jaz je nikoli nimam na zalogo, tako da teh težav nimam. Moja teta pa vem, da jo hrani kar v hladni kleti, kot krompir.

mojsoncek -> RE: koleraba (1.9.2007 17:18:07)

je bila pred kratkim odprta se ena tema, malo pokukaj

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1797106

Stran: [1]