Ali je katera (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Mojca20 -> Ali je katera (24.11.2004 10:55:40)

... že kupovala preko ebay-a? Določene stvari mi niso čisto jasne in bi rada malo povprašala!:muca:

KIRA -> Ali je katera (24.11.2004 11:13:03)

kaj te pa zanima? jaz sem že preko 2 leti poleg...

Mojca20 -> Ali je katera (24.11.2004 11:49:23)

Ne vem ali so to rabljene stvari?:zmeden: Zdi se mi kot pri nas na bolhi - licitacija. Ali so tudi fiksne cene in nove stvari? Kako veš katera je fiksna? Registrirana sem sicer že, vendar ker nemško ne obvladam ne upam naprej ker ne vem če je cena fiksna. Koliko je poštnina? Hvala zaenkrat!:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Ali je katera (24.11.2004 12:25:20)

Ojla...

Jaz sem ravno kupila voziček, avtosedež in stajico, vse novo in kupila sem tiste stvari kjer je zraven pisalo Sofort kaufen-fiksna cena, da ne rabiš čakat konec licitacije....dobim pa te stvari še ta teden in se mi je dosti bolj splačalo kot če bi kupila pri nas...sem pa kupila preko enih iz nemčije, ker drugače če bi mi v Slovenijo poslali bi plačala kakih 30.000 sit samo pošiljanja, to pa nima smisla....ti pa piše pri vsaki zadevi koliko je pošiljanje in kam se vse da poslat...
Maš pa nove in rabljene stvari....

KIRA -> Ali je katera (24.11.2004 12:33:11)

Živijo!
Na e-bayu najdeš oboje: rabljene in nove stvari. pri novih običajno piše NEU oz. da so originalno zapakirane.. pri rabljenih pa piše GEBRAUCHT ali pa NEUWERTIG. pri teh mora še pisat, če so kaj poškodavane ali imajo kake druge pomanjkljivosti, oz. če ne piše je najbolje pred nakupom vprašat trgovca, da ne pride do nesporazuma FRAGE AN DEN VERKÄUFER.
Glede stroškov pošiljanja je tako. nekateri pošiljajo s paketno dostavo , drugi pa preko nemške pošte. cenik najdeš tule:
http://www.deutschepost.de/dpag?xmlFile=828
Ampak je kar nepregleden in je bolje da pred nakupom vprašaš prodajalca, če pošilja v slovneijo in kakšni so stroški pošiljanja. Tisti, ki pošiljajo tudi v tujino imajo napisano VERSAND: Europa ali pa Weltweit.
V glavnem se držijo cenika nemške pošte, nekateri pa računajo tudi stroška pakiranja in embalaže. Tudi to je bolje vprašat pred nakupom, ker je le-ta obvzeujoč, razen v nekaterih izjemah...
Svetujem ti še, da pred nakupom pogledaš kako oceno ima trgovec - to se vidi, če klikneš na njegovo številko. Če ima veliko rdečih negativnih ocen, je nezanesljiv in raje ne kupuj. Glede plačila pa spodaj piše, če sprejema nakazila oz. preko Western Union ali kaj drugega. Pošiljanje s priporočeno pošto (denarja) ti ne svetujem, če gre za večje zneske. Če pa že, pa je cenejše pošiljanje iz avstrije, pismo pa je (priporočeno) zavarovano do vrednosti 75 EUR.
Če rabiš še kake podatke ali pa te zanima še kaj drugega, kar vprašaj. Rada pomagam, kjer lahko..
LP:rozica::rozica:

Mojca20 -> Ali je katera (24.11.2004 12:45:57)

OBEMA 1000X HVALA!!!!!!! :bravo::bravo::bravo:
Veliko sta mi pomagali, če pa še kaj ne bom vedela se obrnem na vaju! :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

beti 1 -> Ali je katera (24.11.2004 14:44:37)

Lahko greš tudi preko angleškega oziroma natančneje ameriškega E-baya, pa če daš advanced search, lahko izbiraš lokacijo, kjer se predmet prodaja, ali kam vse ga pošljejo. Midva sva tako iskala, licitirala, ... ker tud midva nimava pojma o Nemščini. Dobiš čisto iste rezultate, kot na Nemškem e-bayu.
lp

Tina26 -> Ali je katera (24.11.2004 14:46:09)

Mogoce se tole.
Meni so vozicek poslali v Avstrijo v Celovec, in me je tam pocakal na posti - postno lezece.
Postnina v nemskogovorece dezele je veliko cenejsa, lezanje na posti pa te stane 1 euro.

L.P. Tina

Urša -> Ali je katera (24.11.2004 15:56:00)

Jst sm ratala totalen ebay odvisnik... vsak dan morm čekirat... sm že kr neki stvari kupila (predvsem oblačila za :duda:, Martinske za atija in DVDje), v Nemčiji, Avstriji, Angliji, ZDA, tko da zaenkrat ni blo nobenih problemov. Se pa splača pri istemu prodajalcu kupit več stvari hkrati, zaradi poštnine. Če gre za manj denarja, ga pošljem v kuverti, večje zneske pa nakažem preko banke (računajo 1200 sit stroškov za evropske države). Aja, drgač mi je pa Teja D velik pomagala pri začetkih, ko še nism mela pojma. Hvala! :rozica: Ful uživam v licitacijah... glih danes mi je ratal dobit tako kjut Puma trenirkico za 12 evrov-novo! ;)

Stran: [1]