frutka_ -> RE: Splav in sodbe o njem (1.9.2007 20:22:59)
|
Najprej je kontorolni UZ pokazal, da plodek v meni odmira...ne raste, se ne razvija, ni več utripov malega srčka... že skoraj 3 tedne! Jaz pa brez kakršnegakoli znaka, da je kaj narobe...nič...niti krvavitve, glavobola, krčev...ničesar....Bila sem noseča 10tednov. Sledila je konsultacija z dvema gin. ki sta seveda oba bila mnenja, da nima smisla čakat, plodek se že resorbira, spremenil se je v neprepoznavno tvorbo, da je v maternici že prišlo do krvavitve in da lahko posledično pride do sepse, vnetja maternice, male medenice...do zapletov, ki lahko ogrozijo tudi moje življenje. Kaj naj napišem...podarila sem življenje, se ga veselila, vendar na žalost ni bilo združljivo z naravo...Splav je bil edina rešitev. Nekoč bi zaradi tega lahko umrla oz. so ženske umirale...hvala bogu za UZ, za vse preiskave, ki jih lahko naredijo... Moja zgodba je imela srečen začetek in žalosten konec. Verjamem, da je zgodba vsake ženske, ki je šla skozi postopek abrazije drugačna. Vsaka ženska se je odločila po svoji lastni presoji, brez ali z zdravstveno indikacijo. Ženske, mamice, sestre, imejte se rade, teža odgovornosti v nosečnosti je popolnoma na ženskih plečih in karšenkoli konec zgodbe sledi na koncu ga razume le posameznica sama...zato ne obsojajte! Hvala za vse spodbudne besede...kot pravijo...v dobrem in v slabem.
|
|
|
|