itata -> RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu (3.9.2007 9:03:25)
|
V javni upravi sem sigurna, da se nobenana ženska ne obremenjuje s tem koliko časa bo odostna na temo otroka. Je pa res vse kar zadeva moške, da lažje napredujejo in hitreje in "izpadejo" mogoče na prvi pogled bolj pridi. Dolgoročno pa mislim, da imajo ambiciozne in pridne delavke isto možnost napredovanja - samo vkalkulirati si morajo pač kako leto dve odsotnosti... V privat sektorju je pa zelo odvisno od delodajalca in posamezne delavke. Dam primer. Pri nas delodajalec nič ne komplicira okol teh zadev (večinoma moški kolektiv, tako da ni težav, če gre kdaj kakšna na porodniško), ampak imaš take, ki za vsak drek doma ostanejo (primer sodelavke, ki je pri 26 letih si dala napisat rizično nosečnost) ali pa take, ki bomo delale do konca (razen, če ne bo kakšne težave) in me tudi nič ne skrbi za službo, ker me je šef že večkrat pohvalill in vem da je zadovoljen z mano. Če bi mi pa dali pod nos kak dokument, da ne smem zanosit bi pa ali si iskala službo naprej ali pa podpisala in se nanj ne ozirala in iskala službo naprej - ne samo da je to prepovedano, ampak kaj mi bo pa naredil? me prisilil, da splavim? sem raje doma, kot da mi bo en odrejal kdaj imam lahko otroke. res pa je da določeno število žensk najbrž nima kar 10 služb na razpolago... Pač mislim, da je zelo od ženske odvisno kako se gradi njena kariera. Moškim je pa sigurno malce lažje. Niso pa vsi delodajalci tko za luno, da mislijo, da boš slabše delala, če imaš otroka.
|
|
|
|