ninu -> Prehrana v vrtcu (31.8.2007 14:05:01)
|
Pozdravček! Tudi moja princeska gre drug teden prvič v vrtec. Mene pa skrbi glede prehrane. Precej sem bila začudena, ko sem zvedela, da imajo vsi otroci, tudi najmlajši enak jedilnik kot ostali. Moja hčerkica je stara 15 mesecev, pa še vedno marsikatere stvari nismo poizkusili zaradi alergije na jajca, ki jo je imela in baje prerasla, čeprav moramo še vedno preventivno paziti. Prav tako smo imeli grozne težave s prebavo - napenjanjem na vse kar je pojedla in še velikokrat imamo, čeprav zelo pazim. Pediatrinja in zdravniki so nam govorili, da za uvajanje novih živil počakamo vsaj do 15 mesca, kar pa si nisva mogla privoščit zaradi vrtca in kar čakat. Še vedno pa ostaja ogromno stvari, ki jih še ni jedla. Poleg vsega je precej izbirčna in novih stvari sploh noče sprobavat, če pa že je to kak košček, nemogoče, da bi se najedla, tako, da ji še vedno kuham posebej. Ali vaši malčki okoli 1 leta starosti res že vse jedo in je vse preverjeno? Jagode, arašidi, orehi, ribe.. ? Gledala sem jedilnik in je ogromno stvari, ki jih še ni poskusila, zato, ker so mi glavo napolnili s: čokolada je alergena, paradižnik je močno alergen, pa to, pa ono.. Nobenih hrenovk, poli salam, paštet, to je polno konzervansov, tako, da še jaz tega nisem nič jedla, ker jo še sedaj občasno malo podojim. Oh, zdej pa. Kaj naj? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem bila neumna, ker sem jih poslušala? Še Benqicka si ji ne upam dat. Sem neumna, ane? Je imela katera podobni primer? Kako ste se dogovorili? In, kako se je vse skupaj odvijalo?
|
|
|
|