tina a
|
IZVIRNO SPOROČILO: kren Če je doba mati - glede tega ji v osnovi nimam kaj očitat, čeprav za moje pojme preveč lahkomiselna in naivna, zato bi tudi rad bil nekoliko bolj "prisoten2. Pa tudi nočem da bi se kaki souporabnik, prisklednik priklopil na tistih 300 E V tem grmu tiči zajec!!!!! Če vprašaš mene. Kot bi poslušala svojega ex moža. Priznam samo eno stvar ... Pri preživnini 300eur mogoče malček pretirava. Jaz sem toliko predlagala za dva šoolobvezna otroka. Pa se je pritožil na sodišču med obravnavo in je sodnica predlagala 250 eur. Imam pa prijateljico, ki za svojega otroka dobi 250eur. Tako, da ni čisto nemogoče, da tvoja bivša žena ne bi dobila dodeljeno 300 eur. Kren ... prebrala sem vse poste, ki so se objavili na tej temi. Bila presenečena nad odzivom mamic, ki so ti . Ampak predvidevam, da nobena od njih ni ločena in da skupaj skrbijo za otroke. Kajti če bi bila, bi kaj hitro preračunala vse možne in nemožne stroške. Ko sem se jaz ločevala, sem se vsedla za mizo, povlekla ven vse položnice in šla računat. Prišla sem do zneska, ki me je dobesedno šokiral. 90.000 sit na otroka (mesečni stroški na enega otroka, če deliš z dva prideš na 45.000 sit na starša na otroka). Vrjeti nisem mogla. Tukaj je všteto hrana, elektrika, voda, telefon, televizija, najemnina (v primeru da si v najemu), ogrevanje, šolski stroški (hrana v šoli, šolske potrebščine, športni dnevi, dodatni stroški v šoli za papir, fotokopije, različna gledališča, tehniški dnevi), obleke in obutev, interesne dejavnosti in tekoči stroški (npr. rojstni dnevi prijateljev, kakšna igrača, v mojem primeru takrat tudi obiski zobozdravnika). To vse sta že MaruškaŠ in Darja Kos napisali in v tem ni nobenega dvoma. Ne gre za "osuševanje" bivšega partnerja, ampak gre za zagotovitev enakega standarda otroku(om). In Kren če mene vprašaš se ti najbolj bojiš, da bo šel denar, ki ga ti namenjaš otroku za njene potrebe kot bi lahko npr bile obisk frizerja, fitnesa, kozmetičarke, obleke ... ali pa še huje ... da bo s tem denarjem kupovala stvari za novega partnerja - po tvojem prisklednika. (uf kolk sovražim to besedo). Vse pri tebi se vrti okoli denarja ... pa kd da več in kdo ga bo uveljavljal v davčno olajšavo ... in take naprej. V tvojem pisanju jaz nisem zasledila niti malo ljubezni do otroka. Oprosti lahko da se motim ... ampak vse se vrti okoli eur... Saj vem - pri denarju se vse neha!!!! Ljubezen, ki jo dajeta (če jo daješ ti dvomim) otroku ... je neprecenljiva!!! Te se ne da meriti v denarju in to bi te moralo skrbeti!!!