Anonimen -> RE: Mamice četrtošolčkov (1.9.2007 2:11:43)
|
Moj sin gre pojutrišnjem v 5. razred 9-letke, 4. razred 9-letke pa je izdelal z dobrim (3) uspehom, kar je za njega zelo dobro, saj je hiperaktiven dislektik. Moram reči, da posebnih težav s samo snovjo ni imel, je pa bilo tako, kakor tudi pri vseh drugih stvareh - če ga nekaj ni zanimalo, mu tistega nisi spravil v glavo, pa če si se sam pretegnil zraven. Če ga pa je zanimalo, se je pa še doma ukvarjal s tem, ne da bi mu kdo rekel. Ker je bil 4. razred 9-letke prvi razred s številčnimi ocenami (prej je bilo opisno ocenjevanje), ga je bilo nekoliko strah, da domov ne bi nosil samih petic, ampak sem mu uspela dopovedati, da mene zanima samo to, da je ocena pozitivna. Seveda to ne pomeni, da naj se ne bi trudil za več od zadostne (2) ocene, ampak tudi, če bo "samo" zadostno (2), bo v redu. Bistvo je, da razred naredi in da si zapomni čimveč. Na srečo mu je to uspelo in to celo bolje, kakor smo realno pričakovali. Resda je imel pomoč specialne pedagodinje, pa vendar - cilj je dosegel in sedaj komaj čaka, da gre v 5. razred 9-letke. Pravzaprav že razmišlja o tem, kako bo, ko bo na fakulteti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|