Pranje nepremočljivih slinčkov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

blue sky -> Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 19:19:48)

Kako naj jih operem, da bodo spet čisti, torej brez vidnih madežev? Na njih piše, da se lahko perejo na 40 stopinjah, tako pa ničesar ne odstraniš.
Saj je res, da so vsak dan znova umazani, ampak bi vseeno rada, da so vsaj za silo čisti.

Pa še to - s katerim čistilom jih naj sčistim oz. namočim pred pranjem?

FORZA -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 19:36:26)

Jas vedno uporabljam rumeni meglio in pošpricam pred pranjem.

hubi -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 19:57:35)

Jaz jih dam na 90 stopinj, pol pa še v sušilca. Doslej so še vsi preživeli.

poliloni -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 21:00:13)

Jaz jih tudi prej namažem s čim za odstranjevanje madežev, potem pa operem in čeprav piše na 40°, sem jih tudi že na 60° prala. Obvezno pa moraš fleke našpricati, namazati,...preden gredo v stroj, saj je lahko po pranju žal prepozno.

honey -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 21:21:15)

Jaz sem slinčke vedno prekuhala (90 °c),  če so bili pa kakšni trdovratni madeži, sem jih pa prej našpricala oz. namazala s kakšno stvarjo za odstranjevanje madežev. Pa sušila sem jih tudi v sušilci, pa moram reči, da so preživeli kar večinoma vsi, razen tisti najcenejši, se jim je podloga "skurila" v sušilcu. 

blue sky -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (30.8.2007 21:34:40)

Potem jih bom pa tudi jaz prekuhala. Do zdaj si nisem upala, zdaj bom pa še tako poskusila.

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA

Jas vedno uporabljam rumeni meglio in pošpricam pred pranjem.

Na Meglio se pa sploh nisem spomnila, čeprav ga imam doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Marogica -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (31.8.2007 0:30:17)

Jaz sem od tretjega meseca dalje pri obeh  uporabljala plastičnega. Potrebuješ samo enega in je vedno čist in pri roki...

smigli -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (31.8.2007 7:12:48)

Jaz jih pred pranjem namažem z odstranjevalcem madežev, operem pa jih na 70 stopinj. V sušilcu pa jih sušim le do 50 stopinj. Sm jih pa enkrat že probala prekuhat pa so vsi šli v maloro, ene 5 hkrati in to kljub temu, da niso bli poceni.

Marogica! se strinjam taplastični so zakon, pa še hrano zadržijo.

bai

honey -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (31.8.2007 8:19:44)

Ja, taplastični so super, samo tisti, ki ga je imel naš mali, je bil tolk štorast, da ga je imel šele tam nekje 1 leta - ker mu je bil prevelik za vratom in je potem potreboval dodatni slinček, ker je za vratom vse šlo zadaj.

mojsoncek -> RE: Pranje nepremočljivih slinčkov (31.8.2007 9:48:07)

Ce ni nekih posebnih madezev, jih perem samo na 40, ce pa so kaksni vecji in trdovratnejsi madezi, pa jih perem na 60, kaksno uro pred pranjem pa jih pospricam z Omino Bianco. Zaenkrat so se celi, madzi gredo pa tudi lepo ven. 

Stran: [1]