očetovski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

BLAŽIKA -> očetovski dopust (30.8.2007 16:28:25)

Imam eno vprašanje glede očetovskega dopusta. Prijatelj je hotel koristiti očetovski dopust ( 11 delovnih dni ) ampak mu delodajalec tega noče podpisati. Kaj je za narediti v tem primeru? A mu zakonsko morajo dati ali je res to po izbiri delodajalca?

frrrr -> RE: očetovski dopust (30.8.2007 18:47:53)

mene tudi to zanima... mož se je pred tremi meseci dogovoril, da nastopi s septembrom očetovski neplačani dopust, in sicer 52 dni... pred mesecem je na to še enkrat opomnil, pisno nima kakšnega potrdila o strinjanju, so se pa ustno strinjali... sedaj ga pa šef že cel teden izsiljuje in mu noče podpisat papirja, ki naj bi ga mož jutri (zadnji dan) oddal na CSD

moci -> RE: očetovski dopust (30.8.2007 19:33:26)

delodajalec mora dovolit koriščenje očetovskega dopusta.
mojemu je tako rekla gospa na csd.

frrrr -> RE: očetovski dopust (30.8.2007 19:40:29)

IZVIRNO SPOROČILO: moci

delodajalec mora dovolit koriščenje očetovskega dopusta.
mojemu je tako rekla gospa na csd.

aha, vem ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ustno je blo vse pred tremi meseci dogovorjeno. zdej ga pa izsiljuje, da pod pogojem, da po prihodu nazaj prostovljno prekine pogodbo o zaposlitvi. kar pomeni brez odškodnine in brez vseh zadevc, ki mu jih je še dolžan (plača + regres - niti za lansko leto ga ni dobil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])

BLAŽIKA -> RE: očetovski dopust (31.8.2007 14:32:45)

Potem to pomeni, da če delodajalec ne odobri tega očetovskega dopusta ga potem sploh nikdar več ne moreš koristiti?

orhideja75 -> RE: očetovski dopust (31.8.2007 14:33:58)

zakonsko mu pripada. ampak nekateri delodajalci tega pač ne upoštevajo.

Anonimen -> RE: očetovski dopust (31.8.2007 14:39:38)

IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Potem to pomeni, da če delodajalec ne odobri tega očetovskega dopusta ga potem sploh nikdar več ne moreš koristiti?

Lahko ga koristi samo do otrokovega 6. meseca.

frrrr -> RE: očetovski dopust (31.8.2007 16:53:13)

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

zakonsko mu pripada. ampak nekateri delodajalci tega pač ne upoštevajo.
to velja bolj za očetovski neplačan, a ne? za tistega ob rojstvu tut komplicirajo al kaj?

Stran: [1]