Anonimen -> RE: Pelati (31.8.2007 19:24:39)
|
Naša mama pa nardi sistem pizza - omakca - golaž - omakca z papriko. Se pravi olupi paradajz. Da največji lonec/kozico, ki ga ima nalije olje, da gor čebulo in jo mal precrve, pol vrže notr paradižnik in ga pajca dokler se ne zgosti. Doda začimbe odvisno od namena - za pico da baziliko peteršilj itd..., za golaž da samo vegeto, poper itd... - varianta s papriko: doda paradajzom še mal paprike in vse skupi kuha. Ko se vse skupi spojca stvar pretlači z uno zadevo za pretlačit kropir in vse skupi da v kozarčke (pasterizira). Je zakon. Meni je to bl ušeč kot zmrznjena varianta, ker tazmrznjene ne moreš takoj na testenine butnit. Te iz kozarčkov pa lahko. Prihranek na času pri kuhi je 100%. SAm pašto skuhaš omako pa že maš.
|
|
|
|