musaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Šaki -> musaka (30.8.2007 13:25:33)

no kako jo pripravite?

ali prej vse skuhate ali kar surovo v pečico pa se pol speče?




mert -> RE: musaka (30.8.2007 13:35:06)

Jaz meso malo popražim in začinim, pa zelenjavco dam notri. Krompir pa dam surov. Se mi zdi da dobi krompir boljši okus če je surov kot če ga prej pokuham.




Strawberrie Cherrie -> RE: musaka (30.8.2007 13:36:29)

Jaz ga samo na pol prekuham. Tko pravi Dzajmi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




orhideja75 -> RE: musaka (30.8.2007 13:38:27)

Jaz pa meso že prej prepražim in skuham, kot za golaž. Krompir pa tudi kuham že pre, vendar ne čist, ker potem se ne da lepo narezati. Potem se pa itak vse skupaj še v pečici peče naprej.
bad girl a izdaš kaj si bila prej? ne morem ugotoviti.




Luckica -> RE: musaka (30.8.2007 13:39:14)

čebulo sesekljam,prepražim na olju,dodam vegeto,sol,poper in mleto meso. meso dušim cca 20 minut.  daš v posodo,kjer se bo pekla musaka sloje seveda. v tej ponvi,kjer sem dušila meso,dam liter mleka in 1-2 jajci,posolim,zmešam in polijem musako. recept z kulinarike. sem 1 x probala tako in je ful dobra, ni suha musaka




Strawberrie Cherrie -> RE: musaka (30.8.2007 13:39:45)

Jaz dam še malo pelatov, ne dam pa vegete.




mert -> RE: musaka (30.8.2007 13:46:40)

Ja tudi jaz se vedete izognem, zato dan več ostale zelenjave med meso.
(Peteršilj, zeleno, česen, čebulo, malo peteršilja, paradižnik ali mezgo, korenček vendar vsakega malo). Ko se to kasneje prepeče s krompirjem MMMM krasen okus.




Šaki -> RE: musaka (30.8.2007 15:08:12)

bad girl a izdaš kaj si bila prej? ne morem ugotoviti.


ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bamby -> RE: musaka (30.8.2007 16:36:38)

Jaz tudi meso stenstam s čebulo in začimbami, krompir pa že narezan na pol skuham. Porazdelim v musako: krompir, meso, krompir in polijem z eno kislo smetano, jajcem, mleko, sol, poper, da pride skor do vrha pokrito. Tako je musaka zelo sočna.




Enolla -> RE: musaka (31.8.2007 8:28:20)

Mleto meso prepražim na čebuli - dodam sol in malček popra. Nalistam surov krompir in potem dam v namaščen pekač plast krompirja in plast mesa - no tako kot se dela. Ko porabim surovine stepem dve jajci in cca 4 dcl mleka. S to mešanico zalijem musako in jo spečem dokler ni pečena.




Stran: [1]