taška30 -> Laži in 'laži' (29.8.2007 22:42:12)
|
K temu me je napeljala ena druga tema na forumu Otroci (kjer sem očitno edina ki mislim drugače), pa sem malo ramišljala o vseh malih 'lažeh', ki jih trosim(o) otrokom. Pa me zanima vaše mnenje o tem. No, pri nas (2,5let) so recimo: - par mesecev nazaj je miška odnesla dudo za svoje miške dojenčke, hčerki pa v zahvalo prinesla sestavljanko in kinder jajco - če je upor pri umivanju zob, privlečem na dan zobne škratke, ki pojejo zobke, če jih otroci ne umivajo - če grdo dela z igračami, jih bo odnesel Krokodil Nil, ki pride zvečer pogledat, če je pospravljeno - ko je pogruntala, da sem jaz doma na porodniški in začela komplicirat, da bi še ona ostala doma (drugače že 1 leto v vrtcu brez problema), sem rekla, da grem jaz tud v službo, tamala pa v vrtec za dojenčke - ko babi odhaja od nas (iz obiska) in kriči, da hoče z njo domov, rečemo, da mora babi v službo in da pride kmalu spet - kadar nočem, da gleda DVD rečem, da Nodi spi al pa da je šla Čebelica Maja ven med nabirat, zato ju ni....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Meni se zdi, da so to tako nedolžne 'laži' in so pač del otroštva, saj nas so tud takole hecali, ko smo bili mali, to mi nekak spada v kategorijo Dedka Mraza / Božička... Kaj pa ostali mislite? Ste vsi bolj resnicoljubni?
|
|
|
|