cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

jerikou -> cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 12:44:04)

ste tukaj tudi taki starši, ki ste proti obveznemu cepljenju dojenčkov/otrok? Vedno vec se pojavla ta tema, če otroku s tem ko ga cepimo naredimo sploh kaj dobrega ali bol slabega in ali je se sploh potrebno cepiti. Jaz otrok še nimam sem pa pristaš bolj proti cepljenju...Me zanima kako se spopadate z zdravniki in zakoni tisti starsi, ki otročkov nočete cepit?Kajti tudi sama si zelim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in me zanima kaj me čaka,če se odločim za tako pot......

nuala -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 13:42:36)

Jaz sem absolutno ZA cepljenje,
verjetno stroka že ve, zakaj je cepljenje po programu potrebno.
Ne zdi se mi umestno, da se jaz laik, vtikam v takšne stvari.
Vesela sem, da je cepljenje brezplačno in nasplošno se mi zdi, da je sistemn zdr. pregledov otroka od dojenčka pa do 3 let v Sloveniji super.

Anonimen -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 13:46:20)

Zaradi zdravstvenih težav,ki jih je imel sine po cepljenjih sem PROTI cepljenju.

Naja31 -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 14:12:44)

Jaz sem za cepljenje.
Do zdaj nismo imeli slabih izkušenj.
Če bi se zgodilo, da bi moj otrok zaradi tega trpel, bi pa spremenila mnenje.

O za in proti cepljenju je bilo napisanega zelo veliko. Obstajajo tudi posebne spletne strani nasprotnikov in zagovornikov. Na tebi je komu boš bolj verjela.
Jaz zdaj verjamem zagovornikom. Je pa res, da se zna to spremeniti v primeru, da bi cepljenje mojemu otroku škodilo.

blue sky -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 14:37:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Jaz sem za cepljenje.
Do zdaj nismo imeli slabih izkušenj.
Če bi se zgodilo, da bi moj otrok zaradi tega trpel, bi pa spremenila mnenje.

se strinjam.

Freycha -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 14:41:12)

vedno bodo še tako dobre stvari nekaterim škodovale - to je dejstvo. Dejstvo je pa tudi, da vseh teh boleznih, proti katerimi cepimo svoje otroke ni, ker smo jih s cepljenji zaenkrat izkoreninili. Seveda pa to ne pomeni, da smo se jih losali za vedno. Menim, da bi se spet pojavila, če bi cepljenja ukinili.

Zagovorniki PROTI cepljenju me niso prepričali. Več ali manj so se vedno bunili samo, da nimajo pravice odločati kot starši. Tudi v prometu ne moreš sam odločati, pa so pravila zato, da te ohranijo pri življenju.

Torej sem ZA cepljenje, ker pa grem po sistemu nikoli ne reci nikoli, pa ne bom trdila, da mnenja nikoli ne bom spremenila. Zaenkrat me nihče še ni prepričal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

simona76 -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 15:07:56)

Zaenkrat sem za.

Nixxon -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 15:15:03)

Ja.

Bodo nasprotniki morali privleči na dan boljše protiargumente kot jih imajo sedaj, da me prepričajo.

Pobalami -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 15:53:04)

Jaz sem otroka dala cepiti.

Če ga nočeš dati se fino izobrazi in imej razloge zakaj ga nisi. Ne biti proti ceplenju samo zato, ker nekateri tako pravijo. Uradna medicina še vedno zagovarja ceplenje in je le-to obvezno.

Jaz ne bi bila mirna, če ga ne bi dala cepiti samo zaradi neke kaprice. torej če ga ne cepiš ga ne cepiš iz tehtnega razloga.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.8.2007 16:59:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Bonnie_RR -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 17:07:07)

Za.

Maxica -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 18:02:36)

Tudi jaz bom svoje otroke še naprej pustila cepiti.

Naja30 -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (29.8.2007 20:14:43)

Sem za.

milla -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 9:21:25)

za

Anonimen -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 9:23:50)

vsem tistim mamicam, ki boste cepile svoje otročke se zahvaljujem vnaprej. Vsak vaš cepljen otrok pomeni manjšo možnost, da moj zboli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

3T -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 11:02:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Dejstvo je pa tudi, da vseh teh boleznih, proti katerimi cepimo svoje otroke ni, ker smo jih s cepljenji zaenkrat izkoreninili. Seveda pa to ne pomeni, da smo se jih losali za vedno. Menim, da bi se spet pojavila, če bi cepljenja ukinili.

Samo v vednost: vsako cepivo ima določeno dobo učinkovanja, to je maksimalno 7 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Poleg tega, še vedno vsako leto zboli nevemkoliko otrok za boleznimi proti katerimi so bili cepljeni, ker cepivo pač ne prime [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], torej moja skrb, da če cepim otroka in da je s tem varen pred temi bolezni, ni rešena.

tinkatonka -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 11:46:08)

ZA CEPLJENJE!

Tisti, ki otrok ne cepite omogočite širjenje bolezni, ki so že skoraj izkoreninjene, prav zaradi cepljenja. Kaj ima vaš otrok od tega da ni cepljen??? Mogoče samo možnost, da zboli za boleznimi za kateriimi drugače ne bi.

piščanc -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 13:19:59)

sem proti cepljenju, ker imamo po vsakem alergične reakcije in slab imunski sistem. proti sem tudi zato, ker so cepiva različne kvalitete in imaš lahko srečo ali nesrečo.

ta argument, da so bolezni že izkoreninjene je pa bolj tako tako. novorojenčke so do pred dvemi leti cepili proti tuberkulozi, pa so cepljenje ukinili, čeprav bolezen še zdaleč ni izkoreninjena, samo bolj obvladljiva.

druga cepljenja so pa za ošpice, mumps, otr. paralizo, virus influenze B, sedaj še hepatitis. Mene je strah samo otr. paralize, druge bolezni so sedaj že obvladljive.

in zdravniki se končno strinjajo z mano, da se žiga do nadaljnega ne bo več cepil

neisha80 -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (30.8.2007 13:22:14)

jaz sem ZA...               NEŽA .....moj sonček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2007 14:20:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Rivi -> RE: cepljenje dojenča/otrok JA-NE? (31.8.2007 12:30:08)

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

vsem tistim mamicam, ki boste cepile svoje otročke se zahvaljujem vnaprej. Vsak vaš cepljen otrok pomeni manjšo možnost, da moj zboli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Na nek nacin se mi zdi to izraba sistema. Normalno je, da je necepljen otrok v druzbi cepljenih varen. Ampak to bi po mojem mnenju moralo biti rezervirano za otroke, ki so na cepiva alergicni, kot je otrok od "piščanc" in za tiste, pri katerih cepivo ne vzbudi nastanka protiteles v krvi.

S tem, adelaide, ko si to napisala, se verjetno zavedas, da so cepiva ucinkovita. Kako bi sicer razlagala dejstvo, da pri nas že leta in leta ni bilo npr. ošpic? Ne priporočam ti odhoda v tujino - ni treba it daleč. Na primer v Bosno, kjer je bila letos epidemija ošpic.

Vsekakor ima cepljenje tudi stranske učinke, pa tudi organizmi otrok različno odreagirajo. Ampak koristi (v populaciji) daleč presegajo slabosti.

Stran: [1]