Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:07:37)
|
Zelenjavna zloženka Svežo špinačo, korenček in por lahko uporabimo tudi v lahki zelenjavni zloženki s skuto. Po receptu gospodinj s Planine najprej pripravimo zelenjavne sestavine. Svežo špinačo popražimo na maslu, dodamo drobtine, moko, smetano, muškatni orešček in poper, za spremembo pa lahko špinači dodamo nariban sir. Korenček skuhamo, naribamo in mu dodamo curry, sol in mleto kumino. Por popražimo, solimo in popopramo. Skuti primešamo jajce in solimo. Pripravljene zelenjavne nadeve dodamo, vsakega posebej, med plasti vlečenega testa. Za polivko pripravimo bešamelno omako ali pa jajčni rojal. Zanj najprej stepemo jajce, dodamo sladko ali kislo smetano, solimo in dodamo nariban muškatni orešček. Pečemo v pečici pri 170 stopinjah Celzija, približno dvajset do trideset minut. Za omako lahko uporabimo tudi pelate, ki jih pocvremo in prelijemo s smetano.
|
|
|
|