Shuka -> RE: Kaj je z mano (30.8.2007 17:40:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ja, hvala za mnenja. Tudi jaz bi drugim svetovala enako. Sama pa.... Moj mož ne bo nič rekel, tak je. Na njega se itak nikoli ne morem zanest, zame se pač ne bo nikoli potegnil. Lahko bi rekla, na žalost, da je en velik "zajc". Kaj čem, tak je. In morebiti se prav zaradi tega tudi moja starša lažje znašata name, ker vesta, da me nihče bo branil, in mi stal ob strani. Poleg tega sta me moja starša vzgajala v nekem strahospoštovanju, in se mojega očeta vsi bojimo, vključno z mamo. Ni nasilen, vendar ko on nekaj reče, mora to držati. On je še tisti "gospodar hiše", kakršni so bili včasih. Sploh ne vem točno kaj bi bilo, če bi se mu nekdo uprl. Po moje bi nas iz hiše vrgu še isto noč. Tudi pogovarjati se z njim ne morem, v bistvu se še nikoli nisem. Imamo ogromno "tabu tem" v naši hiši, kar vem, da sploh ni dobro. Stanovanje ni moje na papirju, v bistvu je samo na uporabo. Sva pa z možem ogromno vložila vanj, še vedno odplačujeva kredite. In ko pomislim, da bi se mogla odseliti, res, nimam pojma kam, niti financ nimam, imam pa, kakor sem že napisala, še dolgove. Aja, pa cunje si že sama perem, moti jih pač, da jih ne obesim takrat, ko sta si onadva to zamislila. Ampak to je samo primer, takih in podobnih trenutkov je še veliko več. Ko prebiram vaše odgovore, mi samozavest res malo naraste. Mami bi povedala svoje, vendar bo ona potem na smrt užaljena, šla k očetu, in ta bi pa po svoje zarobantil. Ja, ne vem, no. Res se bom bolj postavila zase, do tiste meje, ko bo še nekako šlo. Ja, tetam in ostalim se pa res ne bom več pustila. Njim pa res nisem nič dolžna. Hvala! Še enkrat ti polagam na srce besede, ne boj se očeta je samo človek, ne boj se mami povedati kako pa kaj, tudi če bo gojila zamero ali užaljenost, bolje prva kot zadnja in daj jima vedeti, da si tudi ti samo človek, ki pač želiš živeti po svojih merilih. Če redno plačuješ svoje položnice in sta z možem zgledna uporabnika stanovanja, bi tvoj oče moral biti hvaležen že za to da ne živi sam v tej hiši z mamo, katera ima velike stroške, hvaležen bi moral biti, da je otrok pri hiši ostal, da bo lahko kadarkoli videl vnuke(ne spomnim se če si to omenila ampak nima veze), in naj se nehata obnašati tvojadva kot da si sluškinja ali lutka, ki mora živeti in delati kot njima paše. No sej zato je pa najbolje biti na svojem, kljub visoki najemnini. Zdaj jeseni se prijavita za stanovanje na stanovanjski sklad ko bo razpis. Kot so dejale punce, če boš tiho bodo s teboj delali še naprej kot s smetjo. Postavi se zase saj gre za tvoje življenje in veliko bolje se boš počutila ko boš vse to dala osebam pred seboj na mizo. Morda bodo kuhali mulo dan ali dva ali teden ampak vsaj vedeli boste na čem ste in morda se boste potem bolje razumeli, če ne vama pa še vedno preostane najem garsoniere za začetek. JE težko vem, sem sama s partnerjem v najemu medtem, ko so moji starši sami v prazni hiši a se vsaj super razumemo, ko smo si vse povedali. Verjemi splača se povedati.
|
|
|
|