|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kulk vas je zgubilo službo
29.8.2007 21:53:34   
ms15
oj, zaposlena za nedoločen čas in sedaj višek iz poslovnih razlogov.
Med porodniško preimenovali moje delovno mesto-naziv, malo spremenili naloge in ga dodelili drugi delavki. mene pa nategnili,.......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.8.2007 15:54:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati
IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos
IZVIRNO SPOROČILO: Taula
Ko ti poteče pogodba, ti je pač ne podaljšajo. To ponavadi naredijo. Potem pa nekoga drugega najemejo.Ne moreš pa nič.user posted image

O, ja, pa lohk!!!
Če gre za ISTO delovno mesto, potem NE SMEJO uzet drucga men se zdi da še najmn en mesec po tem, k teb dajo odpoved oz. k ti ne podalšajo pogodbe. Ker če ga uzamejo, je potem jasn, da so sam tebe na čevelj dal za brezveze, folk za delat pa rabjo. Tko, da u takm primeru morjo teb podaljšat, pa noseča al pa ne, drgač se lohk prtožš in te morjo nazaj uzet, un ta drug pa odpoved dobi. Al pa če mu sami drug šiht najdejo, kukr čjo.

Tule draga si pisala zelo napačno, v prazno. Pogodba za določen čas je drugo kot pogodba za nedoločen čas.

Čisto nič nisem napisala narobe. Dobro ločim med pogodbama za določen in za nedoločen čas. Ampak - če ti delodajalec NE podaljša pogodbe za določen čas, potem to pomeni, da na TEM delovnem mestu NE potrebuje več NIKOGAR. Kar pa pomeni tudi, da določen čas (ne vem točno, koliko) NE sme nikogar zaposliti na TO delovno mesto. Če GA zaposli, potem s tem krši zakon. In če GA zaposli, potem to pomeni, da POTREBUJE nekoga na tem delovnem mestu, zakon pa zahteva, da v takem primeru TEBI, ki si ŽE tam, podaljša pogodbo (ali spremeni v nedoločen čas), ne pa, da tebi pogodbe NE podaljša in zatem zaposli NOVEGA delavca. Tukaj si TI oškodovana in tožbo gladko dobiš.
Če se seveda delodajalec ne posluži kakšne od znanih fint, kakor so navidezna ukinitev delovnega mesta, sprememba imena delovnega mesta, dodatna zadolžitev na določenem delovnem mestu, za katerega pa ti naknadno nisi strokovno usposobljena ali podobne bedarije. To je pa drugo.

Kakor je rekel moj kolega - "Nije zakon da se gazi, nego da se zaobilazi." In je imel prav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
31.8.2007 14:55:59   
Anonimen
Sploh to ni res. Sem preveč pogodb podpisala, da bi mi zdej pamet solila. Pa sindikalni zaupnik sem bila, tak da prosim kar lepo nehaj. Če te nima namena zaposlit za ned. čas, te pač ne bo. In zlahka zaposli novega na to delovno mesto. Tu je preveč fint, ki gredo v dobro delodajalca.
Samo nekaj kar se jih trenutno spomnim: neopravljen preizkus poskusne dobe, preveč bolniške, izogibanje pogodbi za nedoločen čas ( ja tud to znajo prefinjeno narest, da te da na zavod, čez par dni pa spet pogodba za določen čas), delovnega mesta ni več, presežek delavcev (ja, čez par dni pa zaposlijo tvojo kolegico), ni več obsežnega dela kot je bilo zapisano v tvoji pogodbi kot razlog zaposlitve....

Zato prosim nehaj tukaj dajat napačne informacije!!! Si pametna, priznam, sam včasih je pa treba prej premislit predno kaj napišeš, da ne boš slučajno komu dala lažnega upanja, da gre tožit delodajalca. Posledično pa seveda vse izgubi na delovnem in socialnem sodišču. Stroški so pa ogromni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
31.8.2007 15:02:46   
Anonimen

Če gre za ISTO delovno mesto, potem NE SMEJO uzet drucga men se zdi da še najmn en mesec po tem, k teb dajo odpoved oz. k ti ne podalšajo pogodbe. Ker če ga uzamejo, je potem jasn, da so sam tebe na čevelj dal za brezveze, folk za delat pa rabjo.

In to velja za pogodbe za nedoločen čas. Pa še tu je zelo zakomplicirano, ker ti ponavadi naprtijo kršitev delovnega razmerja s strani delavca ali pa seveda najbolj umazani del, da te odpustijo iz krivdnih razlogov ali pa celo uvedejo zoper tebe disciplinski postopek.

Glede teh prepovedi zasedenosti delovnega mesta, kjer si , pa je tudi ponavadi na tak način, da delodajalec da delavca na čakanje in takrat PA NE SME  zaposliti novega delavca, dokler je le-ta na čakanju. Prvo je na vrsti delavec, ki je na čakanju, šele nato novi delavec.

Pa lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
2.9.2007 16:38:34   
Eviii
ko sem pa jaz v službi točno pred dvema letoma povedala, da sem noseča, sem od šefa slišala: ja, in? pa sem v tej službi začela delat 4 mesece pred tem. ko sem prišla nazaj, me ja na mizi čakala pogodba za nedoločen čas user posted image user posted image user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.9.2007 15:09:46   
Ronči
da se da pisat kot anonimna bi napisala mojo zgodbo

You can't fix stupid.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.9.2007 15:39:38   
Anonimen
Sej lahko vseeno. Sej so samo dobre informacije za druge.

(odgovor članu Ronči)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
5.9.2007 22:22:54   
Pupica
Zakon o zaposlovanju prepoveduje, da bi te noseco odpustili (ce seveda vedo, da si noseca).

zakon je eno, realnost je druga! Jaz vem, da bi ostala po izteku pog.za določ.čas, če ne bi bila user posted image
sam čakat na to, če si želiš user posted image ....včasih ne gre!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.9.2007 0:51:01   
Anonimen
Sploh to ni res. preveč pogodb podpisala, da bi mi zdej pamet solila. Pa sindikalni zaupnik sem bila, tak da prosim kar lepo nehaj.

Če trdiš, da to ni res, potem ti lahko samo še predlagam, da si preberi Zakon o delovnih razmerjih. Pameti ti niti pod razno ne solim in niti z enim stavkom nisem nikjer oporekala tvojim delovnim izkušnjam. Zato te istočasno tudi jaz prosim, da me nimaš za neumno samo zato, ker imam samo osnovno šolo. Papir je eno, izkušnje pa drugo.
Če te nima namena zaposlit za ned. čas, te pač ne bo.

Točno tako. In nikjer nisem rekla drugače.
In zlahka zaposli novega na to delovno mesto. Tu je preveč fint, ki gredo v dobro delodajalca.
Samo nekaj kar se jih trenutno spomnim: neopravljen preizkus poskusne dobe, preveč bolniške, izogibanje pogodbi za nedoločen čas ( ja tud to znajo prefinjeno narest, da te da na zavod, čez par dni pa spet pogodba za določen čas), delovnega mesta ni več, presežek delavcev (ja, čez par dni pa zaposlijo tvojo kolegico), ni več obsežnega dela kot je bilo zapisano v tvoji pogodbi kot razlog zaposlitve....

Vse to vem in vse to sem tudi napisala (samo ne na dolgo in široko, kakor ti (s čimer ni nič narobe). TO pa se dogaja samo zato, ker ljudje ne poznajo dovolj dobro svojih pravic in možnosti in predvsem zato, ker jih je STRAH.
Zato prosim nehaj tukaj dajat napačne informacije!!!

V tem primeru jih nisem dajala, če pa sem jih kdaj, sem se pa vedno opravičila.
Si pametna, priznam

Hvala za kompliment, čeprav raje slišim besedo "razgledana".
sam včasih je pa treba prej premislit predno kaj napišeš, da ne boš slučajno komu dala lažnega upanja, da gre tožit delodajalca. Posledično pa seveda vse izgubi na delovnem in socialnem sodišču. Stroški so pa ogromni.

Na "čveku" ne razmišljam veliko, preden kaj napišem (kar se opazi). Razlika med "Čvekom" in nekaterimi drugimi forumi (in mojimi posti na njih) pa je več kot očitna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
6.9.2007 0:53:14   
Anonimen
Če gre za ISTO delovno mesto, potem NE SMEJO uzet drucga men se zdi da še najmn en mesec po tem, k teb dajo odpoved oz. k ti ne podalšajo pogodbe. Ker če ga uzamejo, je potem jasn, da so sam tebe na čevelj dal za brezveze, folk za delat pa rabjo.

In to velja za pogodbe za nedoločen čas. Pa še tu je zelo zakomplicirano, ker ti ponavadi naprtijo kršitev delovnega razmerja s strani delavca ali pa seveda najbolj umazani del, da te odpustijo iz krivdnih razlogov ali pa celo uvedejo zoper tebe disciplinski postopek.

Mislim, da sem posebej poudarila, da ne govorim o šikaniranju s strani delodajalcev, ki kršijo zakon (pa sem prelena, da bi šla nazaj pogledat).
Glede teh prepovedi zasedenosti delovnega mesta, kjer si , pa je tudi ponavadi na tak način, da delodajalec da delavca na čakanje in takrat PA NE SME  zaposliti novega delavca, dokler je le-ta na čakanju. Prvo je na vrsti delavec, ki je na čakanju, šele nato novi delavec.

To je pa res, ja. In nisem napisala ničesar nasprotnega temu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
6.9.2007 12:55:59   
Anonimen
Veš Kerensa, s tabo se ne mislim spuščat na take nizke, zato ti rečem samo še byby. Prevečkrat si pokazala ...da ne napišem kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
6.9.2007 22:32:16   
Anonimen
Veš Kerensa, s tabo se ne mislim spuščat na take nizke, zato ti rečem samo še byby. Prevečkrat si pokazala ...da ne napišem kaj.

Se strinjam. Predvsem s poudarjenim tiskom. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
12.9.2007 10:21:54   
Stefka
No, ok, nazaj na temo...

Tudi meni je bila obljubljena pogodba za nedoločen čas, ki se je potem, ko sem povedala, da sem noseča, čez noč magično spremenila v pogodbo za določen čas do porodniške. Na moje delovno mesto so potem seveda zaposlili drugo.
Kaj so mi rekli, da je razlog? Da se študentje pritožujejo, da sem neprijazna user posted image . Ko sem hotela vedeti kdo in zakaj pa niso imeli odgovora.

Sem bila neskončno nesrečna in hotela tožit, ker sem bila v enem letu že tretji tak primer. Na isti Fakulteti user posted image .

Pa so moji modri oča rekli, naj ne "mešam dreka". In ga nisem.

Čez kakšno leto sem bila zaradi drugih zadev pri inšpektorici za delo. In vesta kaj je rekla? Da bi jih lahko prijavila zaradi diskriminacije, ampak le dokler sem bila še tam (potem zadeva zastara). In da bi brez težav dokazala, da sem dobila pogodbo za določen čas zaradi nosečnosti,
ker 1. je bila "slučajno" do porodniške,
2. je kolega za isti projekt istočasno dobil pogodbo za nedoločen čas in
3. ker sem bila že tretji enak primer s "slučajno" pogodbo za določen čas.

Ostali dve sta šli nazaj, seveda spet za določen čas, jaz pa ne in sem tega vesela, čeprav spet iščem novo službo, ker toliko laganja in spletkarjenja kot na tej Fakulteti, pa nisem zaboga videla nikjer, pa sem zamenjala 4 delovna mesta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 13:32:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?