ŠpelaP -> pikice po telesu in blato (27.8.2007 23:16:59)
|
Hčerka se je pri starosti 4 tednov (v začetku julija letos) okužila z rota virusom. Ker je črevesje bilo prizadeto zaradi okužbe in poleg tega še nezrelo, sem jaz na dieti brez mleka, jajc, hrane, ki napenja, pikantne hrane, paprike, meda... Ker se stanje normalizira, bi počasi, sicer še ne kar zdaj (nekje čez kak mesec pa že morda), v svoj jedilnik začela uvajati nazaj živila, ki jih zdaj začasno ne uživam. Me je pa kar malo strah zaradi vseh teh raznoraznih alergij. Zato me zanima nekaj stvari v zvezi z znaki pri alergiji na določeno hrano pri malčkih in dojenčkih. - Ko so se (seveda, če so se) ob alergiji pojavile pikice po telesu vaših malčkov, ali so jih te pikice srbele ali ne? - Kako so izgledale te pikice ali izpuščaji (drobne, malo večje, gnojne...)? - V kakem času po zaužitju in kje predvsem so se pojavile pikice? To mislim, če se otrok doji in mama zaužije alergeno hrano in tudi, ko otrok sam zaužije alergeno hrano. - Če je oziroma je bila ob alergiji prisotna driska, kako pogosto na dan kakajo oz. so kakali driskasto? - Kakšna je bila ta driska (sluzasta, zelena, penasta)? - Na kakšen način nadomeščate KALCIJ tiste mamice, ki dojite in imate same brezmlečno dieto?
|
|
|
|