dopust ob selitvi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

lenika -> dopust ob selitvi (27.8.2007 18:17:56)

Sem gledala v zakonu o delovnih razmerjih pa nisem nikjer zasledila koliko dopusta ti pripada ob selitvi. Če ima katera link, bi lepo prosila.

MarijaPo -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 18:22:02)

Zivjo Lenika,

mislim, da je to kr ornk dobr doloceno. Zdi se mi, da je za isti kraj 1 dan, za bolj oddaljeni pa 2. Nisem pa zihr. Poglej v kolektivno pogodbo ali pa kar v pogodbo o zaposlitvi, ki si jo podpisala ob zaposlitvi (vedno se sklicujejo na kaksno bolj splosno pogodbo in pol ves katero).

Anonimen -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 18:23:00)

IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Zdi se mi, da je za isti kraj 1 dan, za bolj oddaljeni pa 2. Nisem pa zihr.

Jaz imam v spominu 1 dan več; v obeh primerih.

MarijaPo -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 18:24:10)

Jaz tudi, ampak se mi ne zdi logicno.

Vseeno bi bolj stavila na odgovor od Mic RR kot svoj. :)

FORZA -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 18:24:35)

Če se seliš v isti kraj je 1 dan, če pa v drugi kraj pa dva dni.
Vsaj tko je bilo, če ni kakšnih sprememb.

Anonimen -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 18:26:16)

IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Vseeno bi bolj stavila na odgovor od Mic RR kot svoj. :)

Matematika je v tem primeru boljša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Samo jaz sem se selila 7 let nazaj, mogoče je od takrat že kaj drugače.

urška -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 20:45:39)

to je izredni dopust. določen je v kolektivni pogodbi. in ponavadi je res tko, kot so napisale, 1 dan če je selitev v istem kraju, 2 dni če je selitev v drug kraj.

lenika -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 21:12:59)

Punce hvala za odgovore, sem pa že našla. Ker je že nekaj let, kar sem se sama selila, sem že malo pozabila.

V pravilniku o odmeri in izrabiletnega dopusta in drugih celodnevnih odsotnostih piše, da za selitev drugo stanovanje pripada 3 dni dopusta. To velja za javne uslužbence.

Anonimen -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 21:16:40)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

V pravilniku o odmeri in izrabiletnega dopusta in drugih celodnevnih odsotnostih piše, da za selitev drugo stanovanje pripada 3 dni dopusta. To velja za javne uslužbence.

Jaz nisem JU, pa sem imela tri dni. Bo najbolje kar v kolektivno pogodbo za določeno panogo pogledat.

lenika -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 21:29:53)

Ja, saj jaz rabim za sodelavko, ki je prav tako zaposlena v javnem zavodu.

guppy -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 22:03:15)

V javni upravi dobiš 3 dni za rojstvo, smrt ali selitev.

arielca -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 22:17:28)

Ja, zaposlenimv šolstvu pripadajo 3 dnevi. Preverjeno!

malecka -> RE: dopust ob selitvi (27.8.2007 23:08:22)

pri nas na firmi je tud tri dni, če se seliš v drug kraj. če se pa seliš v isti pa je dva dni.

mojsoncek -> RE: dopust ob selitvi (28.8.2007 7:02:48)

Bo res odvisno od kolektivne pogodbe... pri mozeku imajo 1 dan v istem kraju in 2 dni v drug kraj, jaz imam pa 2 dni v istem kraju in 3 dni v drug kraj.

fragola -> RE: dopust ob selitvi (28.8.2007 8:54:00)

Tukaj ti pošiljam Kriterije za odmero dopusta!
  Delavcu pripada v primeru petdnevnega tednika 20 dni letnega dopusta, v primeru šestdnevnega tednika pa 24 dni letnega dopusta.   KRITERIJI ZA ODMERO DOPUSTA:   1.        delovne dobe 1.        socialne in zdravstvene razmere 2.        zahtevnost del     1 . Delovna doba - nad   5   do 10 let delovne dobe                               2 dni                - nad   10 do 15 let delovne dobe                               3 dni - nad   15 do 20 let delovne dobe                               4 dni - nad   20 do 25 let delovne dobe                               5 dni - nad   25 let delovne dobe                                         6 dni   Upošteva se delovna doba, ki jo bo delavec izpolnil do konca koledarskega leta, v katerem se mu letni dopust odmerja.   2. Zaradi socialnih in zdravstvenih razmer: -         za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti                                                  1  dan -         starejši delavec      (moški nad 55 let, ženske nad 51 let upoštevajoč 236 čl. ZDR)                              3  dni   -         invalid                                                                                                                3  dni -         delavec z najmanj 60% telesno okvaro                                                                 3  dni   -         delavec, ki neguje in varuje osebo s telesno ali duševno prizadetostjo        3  dni -         delavec, mlajšim od 18 let                                                                        7  dni   Delavec (vsak od obeh staršev) ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.   3.      Zahtevnost del   -  za delo V. stopnje zahtevnosti                                  1 dan -  za delo VI. stopnje zahtevnosti                                 2 dni -  za delo VII. in VII. stopnje zahtevnosti                     3 dni     Odsotnost z dela zaradi osebnih okoliščin: Delavec ima pravico z dela z nadomestilom plače do največ 7 delovnih dni v letu zaradi: -  lastne poroke                                              2 dni -  poroke otroka                                             1 dan -  rojstvo otroka                                             1 dan -  smrt zakonca, otrok, posvojenca                  3 dni -  smrti staršev                                     2 dni -  smrti zakončevih staršev,    starih staršev, bratov, sester              1 dan -  selitve družine iz kraja v kraj            2 dni -  selitev družine v istem kraju              1 dan -  darovanja krvi                                             1 dan -  elementarnih nesreč                   do   5 dni   PS. Odsotnost z dela zaradi osebnih okoliščin pripada po zakonu do skupno največ 7 dni.  

fragola -> RE: dopust ob selitvi (28.8.2007 8:54:35)

ojojoj kako je pršlo upam , da vselih boš kaj razbrala

Saša27 -> RE: dopust ob selitvi (28.8.2007 8:56:04)

Ja to je čisto odvisno od podjetja do podjetja. Mi2 sva se lani selila v drug kraj, pa je moj dobil samo 1 dan dopusta, jaz pa 3.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tanik -> RE: dopust ob selitvi (29.8.2007 15:36:18)

selitev v isti občini 2 dni, druga občina 3 dni

Stran: [1]