kaj to za nosečnico pomeni? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

snezka -> kaj to za nosečnico pomeni? (22.11.2004 18:01:19)

Pozdravljene,
no da vam povem mojo situacijo. Ko sem bila na rednem nosečniškem pregledu sem dala tudi urin. Na urinu so videli, da mi primanjkuje kalija. Ginekologinja mi je predpisala tablete Kalii chloridi tablettae, s katerimi naj bi nadomestila kalij, ampak je fulllll zanič:((.
No, ko pa sem bila pri internistki in sem ji povedala, da mi primanjkuje kalija je tako čudno pogledala in rekla, da ne razume zakaj mi kalija primanjkuje, G pa je na to odreagirala ko da ni nič kaj takega.
Zanima me kaj to za nosečnico pomeni,če ji primanjkuje kalij, kako ga lahko dobim v telo, da ne jem teh tablet. A ve kakšna v katerih živilih ga je največ?:zmeden2:

Lp, Snežka

beti 1 -> kaj to za nosečnico pomeni? (22.11.2004 18:22:00)

Jaz vem, da ga je veliko v bananah. Pa menda tud v nekaterih sirih, samo ne vem katerih. Banane bi morale biti čisto zadosti, ker ga vsebujejo res veliko.
lp

snezka -> kaj to za nosečnico pomeni? (22.11.2004 19:07:28)

Hvala Beti 1, sem že eno pojedla :)

Lp,S.

eva1 -> kaj to za nosečnico pomeni? (22.11.2004 19:18:43)

Ojla!
No nasplošno če osebi primankuje kalija, je to povezano s srcem! Če ga je premalo, lahko pride do motenj ritma oz. do srčnih aritmij! Če ti je G predpisala tablete kalija jih pridno papcaj, ker sedaj ko si noseča ima srček še večjo nalogo, saj je pretaka še približno 1 liter več krvi, kot normalno! Ampak ni pa tašne panike,ponavadi se vse samo urihta, ti samo tablete papcaj in se ne obremenjuj!
Lp, Eva 23t in :duda: :modri:

Gina -> kaj to za nosečnico pomeni? (22.11.2004 21:14:36)

Tudi meni je manjkalo kalija in vem, da so te tablete tako zanic, da se v zivljenju nisem kaj tako groznega jedla - in to 2x na dan 3 mesece. Po njih mi je bilo se bolj slabo kot prej in se bolj me je pekla zgaga, ampak vse za zdravega otroka in zdravo mamico. Aja, zanic so pa zato, ker je to v bistvu sol, pijes slano vodo. Saj bo tudi to minilo, ves. Drzi se!:):):)

snezka -> kaj to za nosečnico pomeni? (23.11.2004 19:03:14)

Hvala punce za spodbudo.

Lp,S.;)

Stran: [1]