neizkoriščen dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

MIRNA30 -> neizkoriščen dopust (27.8.2007 11:13:47)

Pozdravljene,

rabim en nasvet glede neizkoriščenega dopusta pri prejšnjem delodajalcu.
Če je tu katera, ki se spozna na delovno pravo, bi prosila, da se mi javi na ZS.

Hvala.

Lp, Mirna

kofetek2010 -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 11:38:39)

stari delodajalec bi ti naj izdal potrdilo o koriščenju dopusta in prejetem regresu - tole potrdilo predložiš novemu delodajalcu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MIRNA30 -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 12:21:28)

Hvala, ampak ni problem v tem. Gre za to, da pri starem delodajalcu nisem izkoristila sorazmerni del (1/2) dopusta za l. 2007 (še starega sem komaj), pri novem delodajalcu pa sem dobila samo ustrezni del - 12 dni za 6 mesecev.

Brala sem ZDR in tam piše, da edina opcija je dogovor med mano in obema delodajalcema (težko verjamem, da bi novi delodajalec pristal na to, saj je tu precejšen obseg dela v naslednjih nekaj mesecih in je iti na dopust skoraj nemogoče), druga možnost pa je da od starega delodajalca zahtevam izplačilo odškodnine za neizkoriščeni del dopusta.

Zdaj pa bi rada vedela, ali sem to že zamudila (odpoved sem dala z dnem 30.06.2007) pa rabila bi pomoč pri sestavljanju zahtevka za odškodnino.

Lp, Mirna

Anonimen -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 12:23:20)

Zastaralna doba je pet let.

Anonimen -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 12:32:22)

Škoda denarja za take limonade. Bolje, da pogoltneš to zadevo, boš vsaj mirno spala.

MIRNA30 -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 12:45:35)

Saj vem, da je škoda denarja, ampak jaz zdaj imam samo še 2 dni dopusta, ker sem 10 dni že izkoristila pri novem delodajalcu, ker smo imeli že od januarja rezerviran dopust in ni šlo drugače. Če bi vedela, da bom ostala brez 12 dni, bi ta dopust skrajšala, pa bi mi še dosti ostalo.

Verjetno tudi tebi ne bi bilo lahko pogoltniti dejstvo, da imaš v letu dni na razpolago samo 12 dni dopusta, opz. od danes pa do novega leta samo še 2 dni, kot se je zgodilo meni. Saj vem, da sem tudi sama kriva, ampak sem bila pri prejšnjem delodajalcu že "nesramna", ker sem v odpovednem roku (1 mesec) izkoristila tudi preostanek dopusta, ki mi je ostal iz l. 2006. 

Bom pa tudi to preživela, če ne bo šlo drugače, pa v naslednjem letu štartala s celotnim dopustom.

Hvala vsem za odgovore, če pa se vseeno kakšna najde, ki bi mi pomagala, se pa še vedno priporočam.

Lp, Mirna

Anonimen -> RE: neizkoriščen dopust (27.8.2007 21:01:50)

Punca zlata, jaz sem ga pustila 22 dni pri starem delodajalcu.
Ker mi ga je novi delodajalec dal novega sorazmerno na pogodbo, ki sem jo podpislaa.

Stran: [1]