Anonimen -> RE: kaj iz melancana/jajčevca? (27.8.2007 9:49:57)
|
Veš koliko receptov je že bilo napisanih,daj poišči v iskalniku. Naj ti bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pečena peperonata Za pet oseb potrebujemo: 1 kg zrelega paradižnika, 2 mesnati papriki, 2 olupljeni melancani, malo sveže bazilike, majarona in origana, morsko sol, 2 žlici oljčnega olja, 1 glavico česna, 1 čebulo, 10 dag pršuta. Noben recept ni tak, da ga ne bi smeli narediti tudi po svoje. Prav v tem je čar ustvarjalnega kuhanja. Tudi s peperonato je tako. Skoraj vsaka gospodinja jo pripravi drugače. Lahko jo kuhamo dušimo tudi v pečici. Pekač namažemo z oljčnim oljem. Zrele, mesnate paradižnike zlagamo v plasteh, dodamo narezano papriko, melancane, sesekljane sveže začimbe in sol. Posebej na oljčnem olju podušimo na lističe narezan česen in čebulo. Po želji dodamo na kocke narezan pršut. Potresemo po zloženi zelenjavi in dušimo v pečici, približno 20 minut na 200 stopinj Celzija. Zraven ponudimo kuhan krompir s peteršiljem in oljčnim oljem in zeljnato ali kakšno drugo solato. Ocvrte melancane Za 5 oseb potrebujemo: 3 melancane, sol, 2 jajci, 3 žlice koruzne in 3 žlice črne moke, 5 žlic oljčnega olja. Melancane naj bodo čimbolj sveže. Če so mlade, jih ne lupimo. Narežemo jih na rezine, malo posolimo in obtežimo. Čez približno pol ure jih stisnemo, povaljamo najprej v jajcu, nato pa v mešanici koruzne in polbele moke. Cvremo jih deset minut v ne prevročem oljčnem olju
|
|
|
|