Danes bo... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mojsoncek -> Danes bo... (27.8.2007 8:19:39)

... pojma nimam kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... Vceraj sem naredila pecene makarone, danes pa ne bom imela toliko casa.

Kaj se bo pa pri vas danes mesalo v loncih? Imate kaksno "hitro" idejo?!




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:20:38)

Pire krompir, puranji zrezki, pečeni naravno, solatka.




klepetka -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:24:04)

obara in palačinke




bamby -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:26:17)

Zelenjavna mineštra in palačinke, ali morda celo skutne štruklje.




NevenkaP -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:35:54)

čičerkina juha s porom, pa včerajšnja jogurtova torta




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:38:03)

Perutničke na žaru, kakšen čevapčič,fižolova solata z tuno in trdo kuhanimi jajci.




Maxica -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:38:35)

Še zbiram ideje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Enolla -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:50:18)

Telečji kotoleti, krompir z blitvo, skleda solate s fižolom.




Barbara111 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 8:50:33)

juhica, dunajski,pire ali pomfri, mehka solatka.Dober tek vsem!




total -> RE: Danes bo... (27.8.2007 9:18:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Še zbiram ideje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Jaz tut...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




orhideja75 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 9:25:42)

kruhovi cmoki + golaž + solatka-mešana




muška -> RE: Danes bo... (27.8.2007 9:29:08)

telečji zrezki v omaki in kruhovi cmoki




Saša27 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 9:52:47)

makaronovo meso in solata, včeraj pa sem naredila za kosilo pizzo, super mi je uspela




Valentina -> RE: Danes bo... (27.8.2007 11:40:00)

Filana paprika in pire krompir.

Lahko pride katera pomagat jest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sem jih naredila 13




Blejka26 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:15:38)

jaz pa delam musako-mljaska




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:18:08)

čičerkina juha s porom


Za tole pa prosim, hitro, recept.

Hvala.




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:33:10)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

čičerkina juha s porom


Za tole pa prosim, hitro, recept.

Hvala.


Al bina,kaj ti je všeč'Čičerika ali por?
kar nekaj receptov kako pripravit por sem našla,pa tudi čičeriko.
Izvoli dva recepta:

Mineštra iz čičerike
En obrok vsebuje: 17 % B, 23 % M, 64 % OH; 300 kcal; 12 g B, 7 g M, 48 g OH, 65 mg kalcija, 4 mg železa, 11 g vlaknin, 14 mg vitamina C.
Mineštro skuhamo približno tako kot ješprenj ali koruzno mineštro (bobiče).
Suha čičerikina zrna prejšnji dan namočimo, sveža damo kuhat brez namakanja. Dodamo na kocke narezan korenček, sveža ali namočena fižolova zrna, cel, olupljen krompir in lovorjev list. Kuhamo približno 15 minut. Krompir lahko skuhamo tudi posebej v soparniku in ga na koncu dodamo v mineštro.
V drugo kozico damo v hladno olje narezano čebulo in česen, počakamo, da zadiši, potresemo s polnozrnato ali pirino moko (ne pražimo), dodamo olupljen paradižnik in zalijemo z napol kuhano zelenjavo. Solimo in kuhamo še 15 minut, da se moka skuha. Na koncu dodamo še malo dobrega oljčnega olja in malo masla. Po želji dodamo žličko naravnega kisa, sesekljan peteršilj, na grobo narezane liste zelene. Sveže nariban parmezan dodamo tik preden ponudimo.
Za pet oseb potrebujemo: 10 dag suhih ali 25 dag svežih čičerikinih zrn, 10 dag rdečega in rumenega korenja, 50 dag krompirja, 15 dag svežih fižolovih ali grahovih zrn, malo dobrega olja, malo masla, naravno morsko sol, 2 drobni čebuli, glavico drobnega česna, 10 dag paradižnika ali mezge, peteršilj, zeleno in 5 žlic parmezana.


Porova mineštra
Steblo in liste velikega pora narežemo na centimeter do poldrugi centimeter široke kolobarje, ki jih operemo. Olupimo dva srednje debela krompirja in ju narežemo na koščke. Por in krompir damo kuhat v slan krop, dodamo jima še sol in poper. Kuhamo pol ure oziroma dokler nista krompir in por res dobro kuhana. V drugi posodi na olju zasteklimo na drobno narezane koščke pancete ali suhe klobase in jih damo v mineštro. Nato pripravimo podmet: na segreto olje damo dva stroka na drobno sesekljanega česna in žlico moke. Ko česen zadiši, podmet zlijemo v mineštro. Pri tem pazimo, da se moka ne prežge. Mineštro pokuhamo še dve minuti in že jo lahko serviramo.
Porovo mineštro lahko skuhamo tudi v vodi, v kateri so se pred tem kuhali kosi sušenega prašičjega mesa - na primer rebrca, vratovina ali klobase. Tako je mineštra še bolj okusna. Njen okus pa lahko dopolnimo tudi z dodatkom korenčka, bučke ali surovega paradižnika. Ta jed deluje v zimskem času izredno osvežilno. V ustih čutimo drobne koščke pora in krompirja, ki se hitro stopijo.




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:35:36)

Suha čičerikina zrna prejšnji dan namočimo, sveža damo kuhat brez namakanja. Dodamo na kocke narezan korenček, sveža ali namočena fižolova zrna, cel, olupljen krompir in lovorjev list. Kuhamo približno 15 minut


Samo mi ne bo pa noben reku, da se čičerika, četudi se namaka celo noč, skuha v 15 min. Jaz sem jo zadnjič še dve uri, je pa zelo dobra, to pa je.




sonček33 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:36:07)

fižolova juhica s porom in korenčkom... in palačinke, ki so mi danes prvič uspele res dobro--ma se imam za kar dobro kuharco, ampak palačinke so pa šit za nardit




orhideja75 -> RE: Danes bo... (27.8.2007 13:39:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Valentina

Filana paprika in pire krompir.

Lahko pride katera pomagat jest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  sem jih naredila 13

moja najljubša jed. bi prišla, sam imam kruhove cmoke tudi rada. a prišparaš kej za jutri, pa se jutri oglasim?.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.8.2007 13:53:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




NevenkaP -> RE: Danes bo... (27.8.2007 14:14:14)

Ma, če čičerko celo noč namakaš je ziher kuhana v 15 minutah. Iz konzerve je pa sploh turbo rešitev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
V glavnem, por narežeš na koščke, na olivnem olju prepržiš strt česen, da zadiši, vržeš gor por, malo podušiš, dodaš konzervo odcejene čičerke (ali seveda doma kuhane), malo rdeče paprike v prahu in zaliješ z jušno osnovo. Kuhaš, dokler se por ne zmehča in zmiksaš s paličnjakom. Jaz običajno zmiksam samo delno, da pride gosta juha, nekaj zrnja in kosov pora pa ostane celih. Količin ne vem, ker vedno delam na pamet. Sicer je pa to recept iz en od Jamievih knjig. Samo tam je zraven še krompir, ki ga jaz izpustim. Se mi zdi, da je brez čisto ok. Simpl v glavnem.




Anonimen -> RE: Danes bo... (27.8.2007 14:20:12)

Se mi zdi, da je brez čisto ok. Simpl v glavnem.


Ja, to je pa res čist simpl. Sigurno jo bom enkrat v bližnji prihodnosti nardila.

Da imajo pa čičeriko tudi v piksnah, pa prvč slišim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se počutim, kot bi se iz ŽNJ sela vzela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]