Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanjaDi Jaz nisem proti hojici, res da veliko ljudi govori proti, ma ponavadi so to tisti, ki niso probali, samo se zanašajo na kaj preberejo Moj sin je užival v hojici, normalno, da ga notri ne moreš imet cel dan, zdrava pamet, aaaa, o tem ni debate. Shodil je že pri 9 mes. in je sam naznanil da noče bit več v hojici, ker je hotel sam hodit, pol ga nismo več dajali, sej una hojica je glih za ene tri mesece. Kakšne poškodbe pri nas nima kam past, v stanovanju nimamo pragov, ni stopnic, boooo, ne vem o kakšnih poškodbah govorite, če pa je že tako, pa se ga ja popazi. Aja, in nikoli ni hodil po prstih, to bo verjetno odvisno od otroka, ne vem zakaj nekateri hodijo po prstih, verjetno jih preveč vlečete gor za rokice ko hodi. Jaz mojega nisem nikoli držala za obe rokice, saj tudi sam ni hotel, samo za eno, in pol je itak hitro shodil in šibal po travi sam. Mi smo imeli hojico pri prvem, potem smo imeli Emo in smo morali obiskovati fizioterapijo. Pri drugem otroku je nismo uporabili. Narava ze ve zakaj otrok ne sme biti prehitro na nogah. Ce za nekaj nisi sposoben, pac nisi.. Saj otroku mogoce nic ne bo, mogoce pa bo SAMO storast in se bo starejsi takoj spotaknil in padel. To so malenkosti, ki so vseeno pomembne in ostanejo. Dandanes pa industrija itak dela vse v smeri: Da bo mami lazje. Vsi nepotrebni pripomocki so temu namenjeni. Dojencka se namrec ne nosi po rokah, na hitro se ga vtakne v lezalnik, potem pa hopla v hojico.. Se malo pa bomo imeli akvarije za gojenje otrok, dalec stran od oci in srca. Raje sparajte za kaksno dobro kolo ko bo vecji...