črpanje mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


MiRaNi -> črpanje mleka (26.8.2007 12:20:05)

Včeraj zvečer se je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kljub 10 min. dojenju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Nisem vedela zakaj - krči ali lakota? Ko sem ji ponudila dodatek je spila še 60 ml. In se odločim naslednji obrok zamenjati z dodatkom svoje pa izčrpati. Po 7 urah sem iz beh dojk skupaj izčrpala 120 ml. Je to premalo?

Kako naj pogrejem svoje izčrpano mleko? V posodi z vročo vodo?




Pingvinčica -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 12:49:44)

Ja jaz sem ji segrevala tako da sem mleko (v steklenički) pogrela v vroči vodi.




blazka -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 14:55:32)

Koliko pa je stara? Zakaj si pa črpaš mleko? Naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je predvsem ob večerih jokala že pri dojenju, pa ne zato, ker ne bi bilo mleka, ampak jo je zvijalo, pa utrujena je bila od celega dneva. Pa sem jo pomirila, pa spet na joško, pa je jedla. Da bi si pa črpala, mi pa sploh ne pride na misel. Ker ne moreš nikoli tako dobro ven spumpat, kot ti dojenček.

LP




daša -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 17:32:43)

Ne, jaz ne bi črpala. Pod prvo si boš cel kup dela naredila (steriliziranje), pod drugo, bolj važno, dojke rabijo stimulacijo. Nikoli črpalka ni sposobna take stimulacije kot otrok. Najprej ji ponudi dojko, naj "črpa" dojenčica, nato pa dodatek po steklenički. Lahko da imaš zvečer manj mleka, zmeraj ga je zvečer manj kot zjutraj, ko smo spočiti, probaj popoldan mal se uležt, ga bo tudi več, pa fejst pij. V glavnem najprej dojenje, nato pa steklenička. Jaz sem tudi zvečer imela manj, samo moj škrat ni hotel stekleničke. Se je rajši ponoč še dvakrat zbudil. Tako, da če hoče piti po stklenički, ji daj dodatek, ti bo mogoče ponoči dalj spala.




MiRaNi -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 21:10:26)

Stara je 1 mesec. Mleko pa sem si črpala, ker so mi nekatere svetovale naj to naredim, da preverim ali imam dosti. Tudi danes zvečer je jokala in sem ji ponudila dodatek, ki ga je z veseljem spila (60 ml). Enkrat sem že spraševala o dodajanju pa so mi nekatere svetovale naj tega raje ne počnem, ker ne bo več hotla moje dojke ampak bo raje pila po flaški.
Ampak ona je tako lačna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




tinaaja -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 21:40:46)

da preverim ali imam dosti.


to je neumnost... npr: prvi mesec mi v celem dnevu ni ratalo nacrpat 40ml!!! pa se zdaj dojiva ze 5 mesecev - nacrpano mleko ni merlilo, enim crpalka pali, drugim ne, pa imata lahko enako mleka.
najprej podoji, potem flasa (ce je treba), ce se da s tvojim mlekom. ce bos crpala, bo tudi ponudba vecja in kmalu ti ne bo treba vec dodajat po flasi. nikakor pa ne puscaj otroka lacnega seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
kar se tice sesalne zmede - pri 2 mesecih smo imeli tudi vecerne krize in smo dali flaso. mala se je navlekla nanjo, AMPAK samo zvecer - cez dan in ponoci se je normalno dojila, zvecer pa hotlka flaso, kljub temu, da je bilo v psrih mleka dovolj. nikjer ni receno, da se ne bo hotla dojit pol.




MiRaNi -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 21:47:48)

Imam občutek, da hoče flaško samo zvečer, ker čez dan in ponoči nimave problemov. Mogoče malo več časa porabive za prehrano ampak mislim, da ni lačna. Zvečer pa ... 
Tinaaja - ali ste še vedno zvečer na flaški?




tinaaja -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 23:26:13)

ja, vecino dni zahteva (ne bi verjela, da je res, ce ne bi dozivljala), vcasih pa cist zavrne in samo ziza. smo pac iz tega naredili ritual, pa se oci jo lahko tako nahrani in si jaz malo oddahnem  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zadnje dni se zvecer spet samo zizamo, ker dobi mlecno kasico za predzadnji obrok in se pol samo doji pred spanjem.
je pa res, da zaradi  dozivetega cez dan, da so lahko malcki mal "nagajiv" zvecer - jokajo,zavracajo,... ne takoj obupat, pa flaso dat. najprej se oba umirita, zamenjaj polozaj (sede, leze), pozicijo dojenja,... kot ze napisano, najbolj vazno je, da je bebica sita - zdaj a je to samo dojenje, flasa s tvojim ali adaptiranim mlekom,... sva se mi2 kar ornk namucili z dojenjem, pa se je splacalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Naja30 -> RE: črpanje mleka (26.8.2007 23:27:43)

Jaz tudi ne bi črpala. Če ji ni zvečer ni dovolj, ji daj po flaški, pred tem pa naj tvoje mleko pije.




Stran: [1]