ohrovt (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Natali07 -> ohrovt (26.8.2007 10:57:34)

A ste dajale svojim malčkom ohrovt?
Kdaj in kako ste ga pripravile?

Meni zmankuje idej, kaj bi mu dala, ker je na veliko stvari alergičen, pa sem se spomnila ohrovta, tistega - velike glave.

trdozimc -> RE: ohrovt (26.8.2007 22:34:52)

Najin malček je bil tudi na marsikaj alergičen, zato smo z uvajanjem GH začeli pozno (s 6. meseci). Ohrovt je prišel kljub vsemu kar kmalu na vrsto (se mi zdi okrog 8. meseca - malo čez). Prepražiš na olivnem olju (lahko s čebulo), zdušiš (ali pa samo zdušiš) do mehkega v kropu. Potem sem odcedila, s paličnim zmečkala in navadno zmešala s kakimi navadnimi riževimi kosmiči ali pa pire krompirjem (zmečkan krompir+olivno olje).
Lepo se rihtjte!

Natali07 -> RE: ohrovt (27.8.2007 9:11:10)

Hvala za odgovor.
Mi smo tudi začeli z uvajanjem GH pri 6 mesecu. Čez 14 dni, ravno po morju bo star 8 mesecev, tako da bomo takrat probal ohrovt z riževimi kosmiči. Bi s pirejem, pa je žal alergičen tudi na krompir.

A ti si vso zelenjavo pražila na olivnem olju? Ker jaz sem mu enkrat dodala malo olivnega olja pa mi je bruhal. Pa ne vem ali mu je bilo pretežko ali mu tudi olivno olje ne odgovarja.

trdozimc -> RE: ohrovt (27.8.2007 19:05:58)

Možno, da mu tudi olivno olje ne odgovarja, čeprav mislim, da je to dokaj redko in da je olivno olje eno najmanj alergenih živil.
Jaz sem mu velikokrat dala kakšno žličko olivnega olja tudi potem (hladno) poleg hrane, če sem jo prej samo na vodi skuhala (ker druge maščobe skoraj nobene ni smel).
Jaz bi še enkrat poskusila mogoče na ta način, pa boš takoj vedela, če mu res olivno olje ne ustreza. Se pa otroček razvija in včasih mu kaj ne paše, potem pa spet kaj drugega. Je pa res bogec, če tudi krompirja ne sme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Upam, da čimprej preraste! LP!

livia -> RE: ohrovt (31.8.2007 13:20:55)

Jaz sem ji od začetka dajala v vsako kašico še 2-3 brstične ohrovte.

Z veliko glavo pa lahko narediš kako enolončnico ali juho ali pa celo kak narastek. Po mojem najdeš kak pameten recept na http://www.kulinarika.net/
Jaz sicer vse kuham po Vandelini, ampak ker sem v službi ti ne morem dat zdaj nobenega recepta.

Stran: [1]