|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rezultati nuhalne svetline
25.8.2007 21:44:25   
Anonimen
ŽIVJO
Bi mi lahko kera napisala rezultate NS? Čist tko informativno me zanima, če so v primerjavi z vašimi res OK
In sicer moji so v 13,2 tedna sledeči:
CRL  72.1 mm
BPD  22,7
NT    1,5
FL     8,0  

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 25.8.2007 22:20:19 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rezultati nuhalne svetline
25.8.2007 23:29:51   
Anonimen
Kaj pa razmerje?? To so samo mere... Ginekolog z licenco za opravljanje NS ti mora dati izvid, na katerem piše razmerje NS.
Npr.: 1:xxxxx

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2007 8:54:45   
Naty*Taja
Evo podatke za 13 -
CRL: 68,1
BPD: 23,5
NT: 1,6
razmerje Trisomy 21: 1:4479
               Trisomy 13+18: 1:14464

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2007 9:18:18   
Nasy
Moji rezultati na 13 tednov, 2 dni:

CRL  73,8mm
BDP  24,3mm
NT    1,7mm

Razmerje Trisomy 21   1:6451
               Trisomy 13+ 1:10979

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2007 12:32:30   
ElaM
Prvič: 13t, NS:1,6, moja starost:28
Trisomy 21: 1:8022
Trisomy 18+13, 1:12113

Drugič: 11t4/7, NS:1,0, moja starost:30
Trisomy 21, 1:4797
Trisomy 18+13, 1:68825

:)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2007 13:31:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Prvič: 13t, NS:1,6, moja starost:28
Trisomy 21: 1:8022
Trisomy 18+13, 1:12113

Drugič: 11t4/7, NS:1,0, moja starost:30
Trisomy 21, 1:4797
Trisomy 18+13, 1:68825

ojla
Bi lahko prosim napisala še mere? Zanima me, če je moj plod za 13,2 tedna dovolj velik, imam občutek da je nekam premajhen glede na moje mere.
Hvala

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2007 20:16:56   
ElaM
Evo mere za prvega, drugi je itak bil toliko mlajši, da podatek ni primerljiv.
CRL 63,7 mm
BDP 19,5 mm
FL 7,4 mm

Meni se zdi, da je tvoja pikica čisto prav velika, glede na rezultate ostalih. Plodek naj bi v teh tednih na dan zrastel cca. 2 mm

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2007 8:14:17   
eva78
Moj rezultat NS pa ni tako vzpodbuden, kot sem ga prebrala pri nekaterih članicah ! user posted image  Pri mojih 28 letih imam 1: 1158 za Trisomijo 21/ DS. Sicer mi je ginekologinja omenila,da je to majhno tveganje za DS, vendar ko prebiram razmerja pri ostalih ,ki ga imate 1: 6000 ali celo več, me zagrabi panika. Svetovala mi je,da še dam kri za dvojni kromosomski test ali nekaj takega. Ali katera ve kaj več o tem?

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2007 8:33:02   
Azzurra
Jaz. sem to opravila v zadnjih 2 tednih.

imam 32 let in moj izvid nuhalne za DS je bil 1: 786, za ostali dve bolezni pa 1: 13000

Takoj naslednji dan sem šla dat kri za dvojni hormonski test in potem sem čakala dolgih 12 dni, ker so se moji izvidi nekje zaštopali.
Včeraj sem dobila pošto in imam zdaj nov izvid s tveganjem za DS 1: 11682, za ostali dve bolezni pa 1: 96000.

samo nič nisi napisala, kdaj si delala NS. ker meni so rekli, da je treba kri dat v istem tednu nosečnosti kot se opravlja NS, v postojni, kamor sem šla dat kri, pa so celo rekli, da v roku 24 ur od nuhalne.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2007 9:08:52   
nana35
Eva,lahko pa daš kri v 16.tednu za THT ali ČHT,omeni to svoji zdravnici,če ti je predlagala,potem te bo že napotila na ta test.Samo nič se ne obremenjuj,preberi si kaj o NS pri dr.Pušenjaku ali nasploh na internetu,to ni slab rezultat.Vse punce smo pač v paniki,jasno,če se gre za našega otročka.Saj sem tudi jaz bila,pa je bilo vse ok.Samo ne preveč čitat drugih postov in se primerjat,saj do zdaj pa si bila mirna,kajne?Poskusi biti še naprej,saj je to 1:1158 kar veliko razmerje,se ti ne zdi??Meni se zdi čisto ok,če pa se hočeš pomiriti,pa pojdi na test,le nehaj misliti na to kot slab rezultat,ker ni!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   rezultati nuhalne svetline
6.9.2007 7:07:30   
Anonimen
ŽIVJO
No jaz bi imela tudi eno vprašanje in sicer na nuhalni svetlini v Domžalah, mi je zmerila plod v 13,2 tednu nosečnosti 72,1 mm. No 4 dni kasneje sem pa imela navaden pregled v zdravstvenem domu, ki je pa zmeril velikost ploda 70,7 mm. Kaj vi mislite, katere meritve naj bi bile bolj točne od NS ali navadnega UZ?

(odgovor članu nana35)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 9:53:35   
kmarija
Vsak G mal drugače zmeri.... zato kokr so men razložili, je bolj važen rezultat tvojga G, ki ti dela meritve skos na isti način...
Odvisn je kam keri G klikne.... in maš razliko...user posted image
Mal sem zakomplicirala user posted image
Pri meni je G na 4d Uz ugotovila zastoj rasti trebuščka, nato mi je moj G takoj zmeril še enkrat obseg trebuščka in čez 2t ponovil preiskavo, k sreč je blo vse ok....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 11:28:35   
Anonimen
aja pa še to. Pozabila sem napisati še to, da pri meri ploda, ki je bil čez 4 dni zmerjen v ZD je bil plod že malo ukrivljen. Pri NS pa je bil čisto naravnost. Je možno, da je tudi zaradi tega prišlo do takšne razlike.
pri NS v 13 tednu 72,1 mm
4 dni kasneje pa v ZD pa 70 mm
Hvala vam za odgovore

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 12:15:50   
eva78
Anonimna, zagotovo ne morejo čisto točno izmeriti, ker se plod premika. pri meni je bil enkrat v 12.tednu 68 mm, drugič nekaj čez 70 mm. Tako da jaz se s tem ne obremenjujem preveč, vsaj mislim,da se mi ni treba.user posted image

Azzura, tudi jaz sem dala kri v 24 h od NS in zdaj bom verjetno kakšen teden čakala na izvid. Kolikor sem razumela, je tvoj izvid iz DHT super, a ne?user posted image A so ti na izvid napisali,da je tveganje za DS majhno ali kaj podobnega, ali si mogla s tem izvidom h ginekologu,da ti ga odčita. Verjetno pa si tudi  kar sama sklepala iz visokih številk,da je res vse OK?!

Nana35, tudi meni je rekla gin.,da se ji ne zdi nič posebno kritičnega, da pa priporoča. In jaz sem že take narave,da me je kar zagrabila panika.Takrat mi tudi Pušenjakovi odgovori ne pomagajo kaj dosti. user posted image Sicer pa se res izogibam slabim postom,čeprav me kar zanese.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 12:27:13   
Azzurra
eva78

na tisti list, ki ga dobiš na NS, kjer so vsi podatki, so samo še dodali izvide od DHT in izračunali tveganje na novo.

sicer mi je tudi na prvem listu pri prvem tveganju 1: 786 pisalo, da je tveganje za DS majhno in da kariotipizacija ni indicirana, ampak to je napisano tipsko, po moje ti napišejo da je tveganje visoko, le če greš v rizično skupino, torej od 1: 300 in večje. verjetno tudi zato, da potem dobiš napotnico za AC, ki ti tako pripade zastonj.

jaz sem na te izvide čakala 12 dni. so se zaštopali, oz. jih nikoli niso poslali iz laboratorija v Dravlje, kjer sem opravljala NS, čeprav smo pri odvzemu krvi na napotnico lepo napisali POSLATI TAM PA TAM, NA NASLOV TA PA TA, pa še Pušenjak mi je po NS povedal, da je to praksa, da daš kri v Kopru, Izoli, Mariboru, Ptuju ali Kranju ali od kjerkoli pač kri jemljejo, da gre potem ta kri v Ljubljano v ta laboratorij in od tam pošljejo k ginekologu, kjer si opravljal NS.
Tako. Je za preverit, če poteče preveč časa, kot je bilo pri meni.
Srečno!

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?