Spalna vreča ali kovterček? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


BONI* -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:42:47)

Pozdravljene mamice!

Na vas se obračam,ker ste že izkušene, jaz pa ima en problemček oz. eno bojazen. Svojega prvega otročička pričakujem sredi decembra. Bolj kot se bliža dan D, več vprašanj se mi poraja, pa tudi strah, da ne bi znala ravnati z tisto malo štručko, je vsak dan večji.
Včeraj me je mami prestrašila, ko je rekla, da je brala en članek o nenadnih smrtih v posteljici. Baje strokovnjaki pravijo, da bi bilo tega manj, če bi bili dojenčki v posteljici v spalni vreči namesto pokriti z deko ali kovtrom, ker je potem manj možnosti, da bi se zadušil s pokrivalom.
Zdej me pa zanima vaše mnenje. Ali imate ve vse spalne vreče za svoje dojenčke? Midva z dragim sva jo enkrat že hotela kupiti, pa je za tako majhnega sploh nisva našla. No, po pravici povedano, kaj dosti sploh nisva iskala.

Imam pa še eno vprašanje. Kdaj je primeren čas, da daš otroku v posteljico kakšno plišasto igračo ali benkico? Koliko naj bo takrat star in kakšna igrača je sploh varna zanj.

Upam, da ne zvenim preveč paranojično.

Lp, Boni




KIRA -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:47:24)

glede spalne vreče ti ne zman svetovat, ker je nimam, s kovterčkom pa nisem imela težav. moja tako spi, kot jo pokrijem. mogoče si ga zadnje čase celo začne vlačit v usta, ker je zdaj v takem obdobju, da vse okuša...
igračko ji pa dajem notri že kaka 2 tedna, ampak ne kaže posebnega interesa..




Lenny -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:47:41)

Boni, nič strahu, vse boš znala in zagotovo boš čudovita mamica!
Kar se tiče odejice, smo jo pri nas uporabljali prve tri mesece, ko se mali še ni obračal in "rogovilil" v spanju. Potem pa smo kupili spalko, ker bi bil drugače večino noči odkrit. No, v spalki je še sedaj pri dobrih dveh letih, ker se njegove spalne navade niso kaj dosti spremenile :)
Igračko za spanje pa si je izbral kar sam. Ko je bil čisto majhen, je držal pleničko, zdaj pa je okoli njega ena flota pliškotov.
Vse lepo in brez skrbi!!!!
Lenny :)




Anonimen -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:53:13)

O tem je ravno zadnjič tekla debata in menda so v Franciji vreče kar obvezne, ravno iz razloga, ki si ga opisala. Mi jo imamo tudi od kakšnega tretjega meseca, tako kot pri Lenny. Po moje je najbolj,e če otroka čimprej navadiš nanjo, saj so sicer včasih, ko je otrok že večji, pri uvajanju vreče lahko problemi. Iamjo tudi majhne, pozorna pa bodi, da bo čimbolj mehka in lahka. Vsaj meni se take zdijo najbolj primerne.




Erdbeere -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:57:21)

evo se popolnoma strinjam s Splišni pa Lenny...mi jo uporabljamo skoz razen poleti....pa fajn je da ima rokave, da ni una brez rokavov




BONI* -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 11:58:13)

Hvala punce za vaše odgovore! Kje pa ste kupile spalno vrečo za dojenčka?
Takoj jutri se podam v lov za njo!

Lp, Boni




Lenny -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 12:01:01)

Zadnjo v trgovini Eduscho v Avstriji

www.eduscho.at


Prej pa Odeja Škofja loka, H&M, C&A. So pa v Avstriji občutno cenejše kot pri nas.

Lp




BARBARA R. -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 12:03:48)

Ojla!
Ne vem kaj je boljše.Samo rada bi napisala,da imamo mi spalno vrećo,ki ima na ramenih zaperanje na ježka.To ni uredu,saj se otrok vsako jutro zbudi z rdečimi lički in bradico,ker drgne ob te ježke.Nekaj se viha,mi ni čisto jasno kaj in kako,vendar vidim da ni uredu.
Je pa tako da jo dam v vrečo kadar je bolj hladno.

:muca:




Annny -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 12:08:08)

Ojla, mi imamo kar oboje- spalko in kovterček.
Sploh je to fajn zato, ker Naja veliko poliva in se spalka ponoči hitro premoči in umaže.
Spalko sem kupila v Baby Centru od Odejce št. 1 (pa je še vedno kar precej velika).
V spalki spi kot polhek:)

Lp




Anonimen -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 13:31:50)

Mi smo eno ful dobro, ful mehko, kupili v H&M. Sicer pa eno v Mercatorju (firma Katja & Alen), drugače jih pa kar sama naredim.




kimi -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 14:00:52)

mi imamo kovterček že od vsega začetka samo imam srečo da spi na trebušču ker bi drugače kovterček zbrcal in bi morala kupiti spalno vrečo




Gina -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 14:37:34)

Mi imamo spalno vreco. Zelo smo zadovoljni, sploh pa zdaj, ko se kobaca in to se preden se sploh oglasi in bi brez nje kar cez ograjico splezal, tako pa zaenkrat se ne more. Ze pri prvih dveh sem imela raje malo vecjo spalno vreco, saj tisto najmanjso prerastejo v petih mesecih. Kovtrcek imamo pa za podnevi in nas ga grabi kot ninico, zato ga tudi ponoci nastimam kam v blizino, da ga cuti, da se pocuti varnega.
Lep dan:kava::kuza:




BONI* -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 17:45:24)

Gina, sej mene je pa ravno tega strah, da bi si kovterček (ali dekico) ponoči navlekel čez obraz in bi se zadušil:zmeden:
A sem preveč panična?

Lp, Boni




Sibil_ -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 19:45:28)

Hm-glede te nenadne smrti v posteljici-jaz sem po porodu hodila gledat malega če še diha:zmeden2:....podnevi in ponoči...psihično kar utrujajoča zadeva...dokler nisem dobila Angel Care:bravo:...senzor za gibe otroka...če 20 sekund otrok ne migne-ali vdihne-zapiska, pol pa udari ornk alarm...pa veš da je neki narobe in lahko reagiraš...super zadeva.9nebesa
Če te zanima kaj več napiši...papa
Aja-pred porodom sem mislila da pa jaz ne bom tako panična...ja,ja...malo morgen...:ups:
Lp iz Obale,
Sibil in Patrik




Anonimen -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 19:52:59)

Mi bomo tudi zibali sredi decembra.
Kak mesec nazaj sem kupila spalno vrečo - bile so v akciji - v Baby centru, ta mesec pa so v akciji v Arielu.
So pa obojne brez rokavov.




Gina -> Spalna vreča ali kovterček? (22.11.2004 21:42:46)

Lej Boni, jaz sem tudi pri prvem otroku hodila gledat, ce se diha. To je cisto normalno. Pri drugem me je malo manj skrbelo, tretji pa spi od 5. mes. v otroski sobi. Mislim, da je res malo moznosti, da bi v resnici umrl v postelji, ker bi si potegnil odejo cez obraz. Saj je vendar bombazna. In otrok obraca glavico ze od rojstva. Ce bi si tudi pootegnil cez glavo, kar je malo verjetno, bi pa dihal pod kovtrckom. Ce te je pa strah, mu pa ni treba dat, saj je spalna vreca cisto dovolj. Meni se zdi bolj nevarno, da spleza s postelje cez ograjo. Aja, kar se tice "nenadne smrti dojencka v postelji" pa pravijo, da je to povezano s spanjem na trebuhu, ker nekateri otroci v tem polozaju vcasih "pozabijo" dihat. Tako kot odrasli vcasih v spanju po rednem zaporednem dihanju kar naenkrat nekaj dooooolgih sekund ne vdihnejo zraka, se to zgodi tudi dojenckom, samo menda zelo redki potem kar "pozabijo" spet vdihnit - nekaj z zivcnim sistemom, ki se ni zrel. Pa to se tvojemu ne bo zgodilo. Uzivaj cim bolj, pa pobozaj malega - :kava::duda::ups::):)




BONI* -> Spalna vreča ali kovterček? (23.11.2004 12:50:10)

Hvala Gina in ostale! Ste me kar malo potolažile. Sej še sama ne vem, zakaj me je kar na enkrat taka panika zagrabla. Po navadi nisem ravno panik. Ampak to malo nebogljeno bitjece, to je pa nekaj čisto drugega.

Sedaj čakam, da pride dragi iz službe, potem pa greva pogledat za spalne vreče. Bova pa vsekakor iskala tako z rokavi. Eno sicer že imava doma. Sva jo enkrat kupila v Odejici Škofja loka, samo je ful velka. Mislim, da za 18 mesecev. Manjših takrat niso imeli.

Lp, Boni




Stran: [1]