odvisnost od dude (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

janja -> odvisnost od dude (22.11.2004 11:30:59)

Prosim, svetujte mi, kaj naj storim? Naš malček, je odkar je šel v vrtec, postal odvisen od dude.:duda::duda: Non-stop jo hoče imeti v ustih. Če pa je nima, pa kar kriči, ko jo zagleda. In če mu je ne dam, se meče po tleh in joka. Preden je šel v vrtec, je imel dudo samo za spanje.:zaspan:

Kako naj ga odvadim od dude vsaj čez dan? Naj povem, da pri 14 mesecih še vedno daje vse v usta. Sem včasih prav huda, ampak nič ne zaleže.

Čau, Janja in :duda:

Anonimen -> odvisnost od dude (22.11.2004 11:38:24)

Naš je star dve leti in pol, pa se dogaja podobno kot pri vas. Mi zadevo omilimo s tem, da mu dudo, takrat ko je pač nima, spravimo nekam, kjer je ne vidi in se tako ne spomni, da bi jo dal v usta vsakič, ko jo zagleda. Če bi mu jo hoteli vzeti iz ust, bi bila pa reakcija ista kot pri vas.

lol -> odvisnost od dude (22.11.2004 11:42:49)

Naš malček je bil star 2 leti in 3 mesece,ko je šel prvič na morje brez mamice in je imel dudo seveda.
Hodili so na sprehode,ko je nekega večera duda padla v vodo in je niso mogli pobrat.Od takrat naprej smo bili brez.Če je videl kje kako dudo smo mu pa rekli da ni njegova pa je blo uredu.:duda:

Dadi -> odvisnost od dude (22.11.2004 11:58:50)

Ena mamica je dudo odrezala in pokazala malčku da se je duda zlomila in potem ni bilo panike. Je gledal tisto dudo in dajal v usta, pa je kmalu pokapiral da pač ne "dela."

Erdbeere -> odvisnost od dude (22.11.2004 12:03:08)

naši jo je pa Kužek (naš mladiček) kao pojedel pa mami nima oz. ni imela denarja v službi še niso dal da bi šli novo kupit in pol je pozabla...je pa en teden govorila da bova šle v trgovino drugo kupit

janja -> odvisnost od dude (22.11.2004 12:11:45)

Zanimivi odgovori, ni kaj!

Sem se spomnila, ko je meni pri 3 letih prijatelj od staršev rekel, da je polž v dudi (res je bila malo že scefrana). Mami pravi, da sem do smeti hodila kake 3 minute, pa še minuto gledala v koš, ko sem jo vrgla stran. Zvečer je bilo pa hudo. Ampak kaj ko sem imela še 5 drugih dud. Sem pa jih potem tudi počasi opustila. Tisti polž je naredil svoje.

Čau, Janja :muca:

Donja -> odvisnost od dude (23.11.2004 7:58:09)

Janja za otroka je velika sprememba, ko gre v vrtec in tam je očitno imel dudo za tolažbo in se tako navezal nanjo. Taki mali otroci rabijo v vrtec zraven nekaj svojega. Moj je imel eno malo plišasto miško in dokler ni vrtca sprejel je tista miška morala obvezno z njim. Tvoj ima pač dudo. Nam je vzgojiteljica ob vstopu prav posebno povdarila, da naj otrok ne odvajamo od dude in stekleničke ob vstopu v vrtec ampak kasneje. Probaj ga navadit na kako drugo stvar, ki jo bo imel v vrtcu in mu potem dudo odvzet. Sicer pa je še zelo mali, eni imajo dudo še pri 4 letih (videla v vrtcu).

Midva pa sva dudo izgubila pri 2,5 letih.

Lenny -> odvisnost od dude (23.11.2004 8:05:22)

Midva upava, da bo duda "dobila" luknjo in bo morala v smeti. Pa mi srce še ne da, da bi malo pomagala pri tej luknji. Sicer pa je duda zdaj večinoma samo še za spanje.

Stran: [1]