petrinja
|
ČESTITKE VSEM MAJČICAM jaz sem bila majčica 2007, in vam povem da gre tako hitro čas! na začetku je malo negotovosti, navdušenja, tudi malo strahu pred neznanim, potem pa se začne... prvi pregledi, ko vidiš pikico na ekranu, prvič slišiš srček, in ti še kar ni jasno, da se ves ta čudežni proces dogaja v tebi, slikco iz UZ stiskaš k sebi kot največji zakld in jo ponosno kažeš vsem. Potem nastopijo nočna lulanja, in občutek, da imaš že prav ornk buši, in hitro pospravljaš vsa svoja stara oblačila nekam zadaj v omari, in hitro kukat v nosečniške trgovine. kmalu postaneš tako utrujena, da postane popoldanska siesta obvezna! a tudi to mine, pride konec prvega tromesečja in takrat malo lažje zadihaš in z velikim nasmeškom obveščaš prijatelje in znance da pričakuješ malega dojenčka! ko to mine, začneš z največjim ponosom nositi oprijete majce, da ja vsi vidijo, kakšen zaklad se skriva pod tvojjim srcem, in od neznancev dobivaš prijazne nasmeške. tvoja energija postaja res velika, in vate se naseli gnezditveni nagon, ko začneš gledati male posteljice in v rokah držiš pravkar kupljeni kompletek, ki ga bo imel tvoj dojenček ob prihodu iz porodnišnice domov. kar naenkrat je tu že zadnje tromesečje in takrat vse postane mnogo bolj resnično, in zopet se vate lahko naseli malo skrbi in strahu, tokrat pred samim porodom, a se to lahko razprši, ko začneta z očkom obiskovati materinsko šolo, in se tam počutiš tako domače, saj so okoli tebe same lepe nosečke. in končno nastopijo zadnji nakupi, od vozička do pleničk za novorojenčke. potem pa sa začne odvijati najlepše obdobje tvojega življenja-rodila boš dojenčka, v katerm so najlepše stvari tebe in tvojega dragega. in ko prvič vidiš te učke, si zaljubljen do konca . vse naj naj nosečke