Katina
|
Spet se oglašam ob nemogočih urah - upam, da me bo tale čuden ritem spanja kmalu zapustil, ker mi gre na živce. Vidim, da se kar predej dogaja na majčicah. Fino, da nas je vedno več, pozdravljena **** (upam, da sem ostale novinke že pozdravila, ne mi zamerit, če sem katero pozabila). Ko sem prelistavala poste iz zaostanka sem videla, da se je javila tudi BOJANC. Tako sem vesela, da si se javila. Upam, da bosta duševne bolečine čim lažje premagovala in da se vama v kratkem nasmehne sreča. Drugače pa opažam, da ste že v pravem zagonu s sobicami in cunjicami. To me je spodbudilo, da sem šla v inventuro naših zalog in ugotovila, da je zaloge več kot dovolj - edino vprašanje bo, kako bomo trofili letne čase- zaloge so od dveh jesenskih , k sreči je čisto punčkastih stvari malo, bodo pa morda pretople. žal upam, da bo spomlad hladna. Po trgovinah niti ne upam hoditi, ker me je strah, da bi me nakupi preveč mikali. Odločila sem se, da bom poskušala biti trdna in ne zaravljati za cotice, ki jih tako hitro prerastejo - do kdaj bom karakter pa ne vem . Danes smo šli k sestrični, ki me je prosila, da v hčerini novi sobici narišem stensko slikico - bambija z mamico - zaenkrat sem sliko samo narisala s svinčnikom - pobarvala jo bom pa naslednjič, ker je bil dan zame že predolg in sem potrebovala počitek. Ko bo končano jo bom prilepila v album. Za našega pa še ne bomo pripravljali prostorčka, ker bo njegovo prvo prebivališče kar v spalnici. Do poroda moram res spisati magistrsko nalogo, ker sem obljubila mojemu , da bom kabinet do takrat osvobodila gajbic z literaturo - upam, da naslednji teden najdem motivacijo - sem jo nekam založila, pa je sploh ne nejdem . Danes sem imela napad nosečniških hormonov - ves dan sem imela paranojo, da naš premalo močno brca, zato sem že dopoldan strašila z AS, kljub temu, da sem ga večkrat v dnevu čutila. Napadla me je tudi preganjavica o morebitnem iztekanju plodovnice - sem bla vsakih 20 min na WC-ju, na koncu sem pa zvečer še gledala romantičen film in so mi solze tekle v potokih - skoraj sem se udušila v lastnih solzah in se kar smilila sama sebi. Sploh ne vem zakaj in praktično brez stvarne osnove - no, zvečer sva skupaj z poslušala in končno sem se malo pomirila. kaj me je prijelo ne bom nikoli ugotovila, pa še na vreme se ne morem jezit, ker se ni prav dosti spremenilo . Aha, mogoče je pa kakšna luna. ****, si mi kar popestrila branje z utrinki iz Egipta - oh kako bi ............. ležala na plaži, šla na potovanje........ Če boš imela še kaj volje pa nas malo seznani z razmerami v Egiptu - me prav zanima kako se tam živi - iz prve roke nekoga, ki pozna tudi Slovenijo. Moram reči, da si pogumna, da si se podala v svet, kjer veljajo drugačna pravila in običajo, kot smo jih Evropejci navajeni, še posebno, ker v tem okolju tudi živiš. Tvoje pisanje mi daje občutek, da imaš dobrega moža, ki bolj ustreza navadam po evropskih kriterijih. Upam, da se nisem zmotila in da tak tudi ostane. Prav vesela sem, da ga skrbi zate in ne komplicira, če si želiš biti v Sloveniji v času poroda. Če imaš težave in če čutiš, da se boš bolj varno počutila v SLO, se kmalu vsedi na avion in se nam tudi fizično pridruži. Sicer smo se pa že menile, da bi se dobile na kakšni čajanki. Pa lepo te prosim v kufer zapakiraj tudi malo sonca. Egipčanom se ne bo poznalo, če ga bo malo manj, nam pa bo zelo prav prišlo - v Ljubljani je sonce v januarju sijalo le pol ure , ni čudno, da nas napadajo kakšne paranoje in depre. Drugače bi bila pa še jaz malo firbčna - jaz v Kairu sicer še nisem bila, pravijo pa da je mesto izredo umazano in da tudi ozračje ni ravno prosojno - če ne drugega se nad mestom dviga drobni puščavski pesek. kako bi ga ti opisala ? kako je v Egiptu poskrbljeno za vrtce in šole. Kakšne so tam navade? Naše seveda poznaš - s tem mislim na to, da gre večina mamic po porodniški nazaj v službo. Nekaj o zdravstvu smo že prebrale - kako pa je poskrbljeno na področju pediatrije - ali se vsaj v tem primeru lahko obračaš na državne bolnice, ali je tudi ta del bolj ali manj samoplačniški? No, zdej bom pa nehala spraševat, ker me bodo punce drugače nagnale iz foruma, ker jim vedno težim z dolgimi posti. Ampak majčice, naj vas opozorim, da sem tu starosta in bi se mi morda zato prileglo malo protekcije. Vsem, ki ste v službi želim kar najbolj prijeten delovni teden, tistim ki jih čakajo MF in pregledi pa, da se dodobra nagledajo nagajivčkov na UZ-ju in nam poročajo same dobre novice. Prehlajenkam želim čim prejšnje okrevanje in veliko vitaminčkov.
|