modra lupina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

meta22 -> modra lupina (25.8.2007 9:55:05)

a obstaja rožica s takim imenom? sem namreč v eni škatlici na podstrešju našla neka semena, gor na škatlici pa piše modra lupina![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] če ja kdaj se sadi in kako izgleda?

lp
meta

dulcinea -> RE: modra lupina (25.8.2007 10:21:01)

Praviš da si našla semena. Torej jih je več. Posadi nekaj spomladi, pa boš videla, če bo kaj ven prišlo, če ne pa probaj potem še v kakem drugem mesecu.

Nasy -> RE: modra lupina (25.8.2007 15:52:18)

Lupina obstaja, to ti naredi tak grm, listi so na dolgih pecljih, deljeni, cveti pa v pokončnih cvetovih-socvetjih, kot eni pokončni storži. Prvo leto, ko poseješ sicer pride ven, je bolj majceno, drugo leto pa imaš kaj videt.

meta22 -> RE: modra lupina (26.8.2007 9:12:32)

nasy, a imaš kje kako fotko te rastline, sem iskala na netu pa sem nekaj našla, vendar ne vem, če je to to! pa kdaj se sadi, najbrš spomladi ne?

lp
meta

Nasy -> RE: modra lupina (26.8.2007 16:35:31)

Bom šla mojo poslikat na vrt, je spet malo zacvetela, le da moja ni modra, ta je roza, imela sem pa bele, roza, vijolične.

bumerang -> RE: modra lupina (26.8.2007 18:28:46)

= Lupinus.

Vpiši v google in daj na slike pa boš dobila množico slik.

Sem prej linkala nekaj URL-jev pa je podaljšalo stan do onemoglosti. Slik pa ne znam lepit gor.

meta22 -> RE: modra lupina (27.8.2007 11:56:10)

hvala. ravno to sem našla na netu, pa nisem vedela, če je to to! bom posadila, pa bom videla, kaj bo ven prišlo. upam, da ta rožica, ker je kar lepa. najboljše je, da posadim spomladi, a ne?

lp
meta

Nasy -> RE: modra lupina (27.8.2007 12:17:04)

Ja, posej spomladi, saj lahko malo po trgovinah s semeni pobrskaš, da si pogledaš čas setve, prodajajo semena, pa si lepo pogledaš na vrečkici. Ne se ustrašit, če boš čakala nekaj časa, da vzklije. In ko vzklije, prvo leto vprašanje, če ti bo zacvetelo že kaj.

bumerang -> RE: modra lupina (27.8.2007 15:56:30)

Jaz ti priporočam, da seme posadiš v lončke, in potem rastline, ko so visoke kakih 10 cm, presadiš na vrt.
Lupine (volčji bob) so trajnica a trajajo le nekaj let.

Stran: [1]