sky -> RE: Misija-zakaj? (25.8.2007 11:59:25)
|
Mislim, da ti lahko deloma jaz odgovorim na tvoje vprašanje. Moj je letnik '71 in je bil v prvi generaicji v Pekrah. Od takrat verjetno ni pomislil na drugega, kot da bo delal in živel za vojsko. Od leta 1992 je redno zaposlen na MORS-u. Bil je v MORISU, bil je na Ptuju, potem v 10. MOTB (LJ), trenutno je v 20. MOTB in upam, da bo šel drugam (mislim v okviru vojske). Bil je na mnogih vajah in uspoabljanjih v tujini. Bil je na misiji na Cipru (1 leto), sedaj je bil na Kosovu. Vojska in delo v njenem okviru je njegovo življenje in nihče od nas, ki ga poznamo, si ga ne predstavljamo kje drugje. Z moje strani ima popolno podporo. Ne glede na to, kam bo šel in kaj bo naredil, ga bom podprla, saj vem, da v tem delu uživa. Denar je samo nagrada za delo, ni pa vzvod, da greš nekam oz. nekaj naredi za vojsko. Prevajal je ogormno materiala iz angleščine, ima podpisano pogodbo, denar pa vprašanje, kdaj bo. Pa ni nikoli debate o tem. kar je naredil, uporabljajo in je dobro, ni pa šel tega delati zaradi denarja. o tem je bilo govora potem, ko je bila stvar že zaključena. Ima svojo sobo, kjer se že tri stene deloma "bohotijo" z njegovimi priznanji in diplomami, vitrino z medaljami in plaketami...to so njegovi stimulansi. Tudi odhod na misijo je ena izmed priložnosti, da pokažeš in nadgradiš svoje znanje v praksi. On ni bil predviden za to misijo, saj je v 20.MOTB (CE), vendar so ga klicali konec januarja v nedeljo popoldan, da ga potrebujejo in to je bilo to. Edina ovira je bil študij ob delu, kar pa je "elegatno" rešil s prepisom na študij na daljavo.
|
|
|
|