|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje v vrtcu
24.8.2007 15:00:48   
marita
Zanima me od katerega leta dalje otrokom v vrtcu ni treba več spat, če spanja ne potrebujejo, oz. do kdaj, če spanje potrebujejo.

Kako imate vi to urejano v vašem vrtcu? Ali se morate starši kaj opredelit al vaš otrok še rabi spanje ali ne? user posted image stara je 3 leta.

Marita

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.8.2007 22:36:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPANJE V VRTCU
24.8.2007 15:03:48   
Anonimen
Pri nas do petega obvezno spijo, kako bo v zadnji skupini, pa ne vem.

(odgovor članu marita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2007 15:46:37   
brina_3
Takrat, ko sem jaz hodila v vrtec sem bila sama stara 3 leta vendar že od 1. leta dalje nisem spala.Ko so drugi spali sem z vzgojiteljicami risala,barvala ali pa se igrala z dojenčki vendar po tiho.
Seveda pa je bil tudi to dogovor med mojo mami in vzgojiteljicouser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2007 16:21:40   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pri nas do petega obvezno spijo, kako bo v zadnji skupini, pa ne vem.

Pri petih letih še spijo?

Mislim, da od 3 let dalje, jim več ni potrebno spati. Najbolje pa je da vprašaš tisto vzgojiteljico, pri kateri bo tvoj otrok, ker se od vrtca do vrtca razlikuje. V kolikor se ne bi dalo dogovoriti (če moj otrok ne bi potreboval spanja), ga jaz v tisti vrtec ne bi vpisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2007 16:29:34   
Luckica
Če otrok noče ali ne more zaspat ga ne silijo.Ga potem zabavajo drugače,pomembno pa je da je takrat otrok tiho in ne da razgraja zaradi drugih.V skupini je drugače,če ti doma ne spi,to še ne pomnei da v vrtcu ne bo user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2007 17:03:59   
lex
Pri nas v ta večjih skupinah imajo počitek ni pa obvezno spanje. tisti, ki zaspijo jih pnavadi kar zmanjka, ostali nekaj časa poslušajo pesmice, pravljice, gledajo knjige in se po cca 1 uri vstanjeo in jih potem ali združimo v eno skupino ali pa se igraj po igralnicah. Ko se začne lep vreme spomladi gremo ponavadi ven, 2 ostaneta not in jih potem spravita ven. v jaslicah spijo vsi (1-3 leta, če pa ne se jih pa potem da k tavelikim, da ne motij ostalih).

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Luckica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2007 17:19:57   
puncica
Pri nas smo dal glede spanja proste roke, tako da spijo vsi v 2 skupini, v tretji bo verjetno isto, spijo pa skoraj vsi do zadnje 5 skupine. Sej če pa kater noče spat ga pa verjetno itak ne silijo v ležalnike, se pa kje bol stran tako bol mirno igra. Vsaj pri nas je tako, tako da se ni kaj menit.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2007 17:21:06   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Luckica
V skupini je drugače,če ti doma ne spi,to še ne pomnei da v vrtcu ne bo user posted image

Se popolnma strinjam, ker je pri nas ravno tako, doma ni šans da bi spala v vrtcu pa obvezno ob 12 spat in spi tud po 3 ure user posted image pa vsaj tečna ni, ker doma pa kr neki tečka skoz, ker ji spanja manjka

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Luckica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2007 18:26:38   
Špacka

Pri nas je spanje obvezno samo v jaslih torej do 3 let, nato po želji, pripravijo ležalnike, eni spijo, eni samo ležijo, eni se igrajo.user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2007 19:50:53   
Anonimen
Pri nas tudi do 5. let še vsi spijo, v zadnjem letu pa je menda domenjeno tako, da 20 minuit vsi ležijo, potem pa kdor ne zaspi, lahko potiho vstane in gre k mizicam kaj delat.

(odgovor članu Špacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2007 20:54:15   
triša
Jaz mislim da otrok vsaj do 5 leta starosti rabi popoldanski počitek,razen zelo redkih izjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.8.2007 21:13:39   
purple
Pri nas praviloma otroci spijo v vrtcu do petega leta. Če kdo res ne zaspi, lahko vstane in se igra. Naš tamali doma ne spi, v vrtcu pa ga komaj zbudijo, ko pridem ponj ( star je štiri leta).

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2007 12:40:52   
dory
no v tisto skupino k je padu nas, jih je ene par,kjer starsi izrecno zelijo,da njihovi otroci ne gredo spat popoldne,ker potem ne zaspijo niti ob 10zvecer ne...in tako se v istem prostoru igrajo,medtem ko drugi spijo....medtem ko moj se vedno rab cca 3ure spanja...ce bo koga slisal zraven, valda ne bo spal...in potem mi okol 5pade dol....kdo bo pa potem spal :)..nc, jst sem se odlocila tko,da bo na zacetku neki casa hodil po kosilu domov..ker imam to moznost,jo bom izkoristila...ce bo pa tamal hotu kej drgac cez cas in se bo obneslo, se bomo pa prilagodili:)

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.8.2007 12:45:07   
karamela
Pri skupini kjer je moj user posted image , stari so 4-5 let spanje ni obvezno. Otroka vendar ne moreš prisilit, da spi. Reči sedaj pa učke zapret in nujno zaspat. Imajo pa obezen počitek, tako da kdor ne more spati počiva, in med tem gleda kako slikanico...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Katero ime vam je všeč??
rosajelka

a)Nika (26%)

b)Taja (28%)

c)Zala (29%)

Č)Zara (18%)

Število vseh glasov: 365

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!