Zanima me, do katerega leta je potrebno za naše sončke prekuhavati alpsko mleko? Naša je sedaj stara 21. mesecev in zanima me, če ji ga še vedno moram prekuhavati ali je dovolj, da ji ga segrejem do željene (pitne) temperature?
Naš je začel alpsko mleko piti pri 13 mesecih. Pa ga nisem nikoli prekuhavala ??? zakaj naj bi ga. Sem ga vedno kar v steklenički pogrela v mikrovalovki do željene temperature.
Kakor jaz vem se alpskega mleka ne prekuhava. Prekuhaš navadno mleko in sicer do 3.leta naj bi ga dajali. Potem greš lahko na alpsko. Mi smo od 1. leta na alpskem 3,5%.
Jaz alpskega nikoli v življenju nisem prekuhavala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem pa vedno prekuhavala domačega, od kmetov.
alpsko mleko je že toplotno obdelano (sterilizirano ali pasterizirano), tako da z prekuhavanjem uničiš še tistih nekaj vitaminov ki jih mleko vsebuje. Tako da sam pogrej in to je to.
Super torej ga ne bomo več prekuhavali. Meni je namreč sestra pri pediatrinji rekla, da ji ga naj prekuhavam - čeprav alpsko. Sva ga pa začeli piti že pri 9. mesecih. Sedaj pa se mi ga res zdi vedno bolj nesmiselno prekuhavati.